20. kolo
01.02.2013 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Brémy si spravily chuť a po zásluze berou proti H96 tři body

Trápící se Werder dokázal na třetí pokus přece jen zabrat a před vlastními fanoušky udolal v malém severském derby Hannover. Zelenobílí měli od začátku jasně navrch a zásluhou dvou branek Petersena se nakonec kýženého vítězství dočkali!

Utkání podle očekávání nabízelo hned od první minuty zajímavou podívanou. 96ky se ještě ani nestačily vzpamatovat z příchodu na trávník a již mohly lovit mičudu ze sítě: Huntův centr od rohového praporku našel ve vápně hlavu Lukimyi, ten se sice vyšrouboval suverénně nejvýše, ovšem jeho hlavičku zastavilo břevno Zielerovy branky! Zakrátko mohl odpovědět Diouf, jeho střele ale byla zablokovaná.

Přístavní celek ale měl včasným napadáním znatelnou územní převahu a postupně se začal dostávat na dostřel hannoverské branky. Ekiciho rána ještě byla pro Zielera neškodná, ovšem po standardní situaci nadělala reprezentačními brankáři podstatně větší problémy hlavička Sokratise, ani tentokrát se ale číslice na ukazateli skóre neměnily. Tlak Werderu ovšem nadále sílil... Opět to byl agilní Junuzović, kdo zpoza vápna natáhl, Zieler však jeho přízemní pokus dokázal vytěsnit! Po odvráceném rohu ale opětovně poslal do vápna balón De Bruyne a Sokratis podruhé hlavou na strážce hostující branky nevyzrál!

Nově sestavená stoperská dvojice Hannoveru Haggui - Djourou zažívala doslova křest ohněm a na takovýto nápor očividně nebyla připravena. Chyboval zejména kmenový hráč londýnského Arsenalu, kterému se nepodařilo ani na první pohled banální zpracování míče a tím jen otevřel "dálnici" pro Eliu, za minutu dvanáct však Djourou své zaváhání ještě zvládl napravit! Na opačné straně neuspěl znovu Diouf.

Švýcarský reprezentant však byl vděčným terčem brémských akcí i nadále. De Bruyne ve 22. minutě vymyslel parádní pas na rozběhnutého Petersena, ten se sice odpoutal od Djouroua, následně ale na vyběhnuvšího Zielera recept nenašel! Po třiceti minutách se hra přeci jen vyrovnala a nadějný protiútok opět táhl rychlík Diouf, nakonec však z nadějně vyhlížející akce nic nevzešlo. Už v nastavení chyboval pro změnu Haggui, Junuzović okamžitě vrátil balón do ohně, ale Hunt nedokázal t těžké pozice usměrnit kulatý nesmysl do vymezeného prostoru. Vzápětí nezamířil přesně ani hlavičkující Lukimya.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Jako první ovšem zahrozil pochybě v rozehrávce Werderu na opačné straně Schlaudraff, Mielitz jeho ránu z hranice vápna pouze vyrazil, avšak Diouf si rovněž na strážce domácí branky nepřišel, přičemž mu byl ještě pískán ofsajd. Odpověď SVW si na sebe nenechala dlouho čekat: Elia našel v ideální střelecké pozici Lukimyu, ten ale branku vysoko přestřelil!

Holandský křídelník byl ve druhém dějství hodně aktivní a přidělával hostům velké starosti. Po hodině hry Elia oslovil na malém vápně Petersena, ten však nedokázal nalézt vymezený prostor. V šedesáté deváté minutě si udělal v pokutovém území prostor ke střele Hunt, jeho dělovku ovšem Zieler vyrazil a Ekici poté branku nenašel! Werder si ale musel neustále dávat pozor na zadní vrátka - Diouf však mířil jen do Mielitze.

S přicházejícím koncem začal tlak domácího mužstva vrcholit. Po rohovém kopu využil Zielerovy chyby Sokratis, balón se užuž pomaličku snášel do opuštěné svatyně, za minutu dvanáct ale na brankové čáře zakročil Schmiedebach! Brémy se však pět minut před koncem zasloužené odměny přece jen dočkaly: Elia vrátil od brankové čáry na Petersena, jenž tentokráte nedal hannoverskému brankáři šanci zasáhnout - 1:0. Záhy navíc bylo definitivně hotovo. U zrodu celé akce byl opět Elia, střídající Yildirin následně lobem našel Petersena, který už si věděl rady a nekompromisně z první uzavřel na 2:0.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je Theo?

Reagovat
smazaný uživatel

minule hral na hovno tak ho nechal sedet

Reagovat
smazaný uživatel

A dnes vyhráli tak přišel o místo..

Reagovat
smazaný uživatel

smutny konec dalsiho talentu ceskeho fotbalu ted uz jen letni prestup do turecka a ma to

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele