20. kolo
02.02.2013 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Fürth překvapil ve Veltins Areně a zůstává nadále při životě

Sedmnáctizápasové čekání na plný bodový zisk je z pohledu Greutheru ukončeno a svěřenci Michaela Büskense se o to postarali opět na hřišti soupeře (jedinou výhru vybojovalo SpVgg na hřišti Mainzu), konkrétně na Schalke!

Od prvního fouknutí do píšťalky byl k vidění očekávaný průběh hry: Königsblauen se usadili na soupeřově polovině a SpVgg urputně bránilo před pokutovým územím. Velkou možnost měl po Farfánově rohu Neustädter, ovšem jeho hlavičku dokázal Hesl zneškodnit! Domácí se nemohli dostat přes soustředění obranný val a hrozili zejména ze standardek: Farfán posadil další roh na hlavu Jonese, jeho snahu však na vzdálenější tyči vytěsnil z brankové čáry pohotový Zimmermann! Do třetice hlavičkoval opět Neustädter, ale na pravém místě byl nachystaný Peković. Do půle se tak skóre neměnilo.

Krátce po změně stran se však Horníci přece jen dočkali. Neustädter tentokráte oslovil Bastose, jenž udělal s míčem pár kroků a následně tvrdou střelou ke vzdálenější tyči otevřel střelecký účet v modrobílém dresu - 1:0. Tento moment ale paradoxně S04 uškodil. Zakrátko našel Đurđić od brankové čáry v ideální střelecké pozici Klause, jenž z bezprostřední blízkosti srovnal na 1:1.

Ani jedna strana se s průběžným stavem nespokojila a tempo začalo nabírat na intenzitě. Po hodině hry vymyslel Fuchs dobrou možnost pro Huntelaara, ten ovšem branku nenašel. Domácí nadále tlačili... Höwedesovu hlavičku po rohovém kopu opět nepustil do sítě Zimmermann, zatímco Jones pro změnu hlavičkoval nepřesně a střídající Raffael prostor ohraničený třemi tyčemi taktéž nenašel!

Šest minut před koncem tak mohlo z ničeho nic udeřit na opačné straně. Po rohu hlavičkoval Sobiech, ale Hildebrand jeho snahu zneškodnil, zkušený brankář pak následně zachránil svůj celek také při dorážce Mavraje! Hrálo se nahoru dolu. Aktivní Raffael z vápna napálil tyč Heslovy svatyně, zatímco o pár chvil později pálil nepřesně! Když opakovaně neuspěl rovněž Azemi, zdálo se, že se obě strany rozejdou smírně. Už v nastavení však ten samý hráč opět na Hildebranda nevyzrál, kulatý nesmysl se ovšem dostal jen k Đurđićovi, který si hlavou počínal naprosto bezchybně a ukončil tím franské trápení - 1:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

tak som tusil ze prehraju ale nepodal som to skoda

Reagovat
smazaný uživatel

schalke-úplný tragédi

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Ostudy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele