Bundesliga - preview 20. kola

01.02.2013, 09:20, aktualizováno 03.02.2013, 11:06
Previews
V neděli Bundesliga nabízí atraktivní duel druhého s třetím, jinými slovy Bayer Leverkusen hostí Borussii Dortmund. Na vedoucí Bayern oba týmy hodně ztrácejí, body potřebují k pojištění pozic pro Ligu mistrů. Ve druhém utkání Norimberk přivítá Mönchengladbach.
1. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach  (neděle 15:30)
Fotbalisté Norimberku sice v tuto chvíli nehrají přímo o záchranu a mají před posledními třemi celky tabulky náskok, ovšem rozhodně nesmí nic podcenit a při špatné sérii klidně mohou bojovat o setrvání v nejvyšší soutěži. Důležitý tak bude každý bod, ovšem to samé platí pro Gladbach. Letošní účastník evropských pohárů zatím nepředvádí tak dobré výkony jako v loňské sezóně, nicméně sedmé místo určitě není k zahození.

Jejich náskok na ostatní protivníky je sice minimální, ovšem ani ztráta až na čtvrté místo též není nijak velká. Domácí fotbalisté jsou v tuto chvíli na patnáctém místě tabulky se ziskem jedenadvaceti bodů, avšak případné vítězství je může posunout i o dvě příčky vzhůru. Na výhru sice čekají už tři ligová kola v řadě, ovšem v jarní části narazili na těžký los. Nejprve doma uhráli cenný bod s Hamburkem po remíze 1:1, avšak na půdě obhájce mistrovského titulu z Dortmundu jasně nestačili a prohráli 0:3.

Gladbach naopak neokusil hořkost porážky v sedmi kolech v řadě a v nich dokázal zvítězit třikrát. V jarní části nejprve remizoval bezbrankově na půdě zachraňujícího se Hoffenheimu, v minulém utkání zdolal dalšího adepta sestupu z Düsseldorfu v poměru 2:1. V podzimním vzájemném zápase v domácím prostředí Norimberku překvapivě podlehl v poměru 2:3 a nyní tak má soupeři co vracet. Vzhledem k současným výsledkům bude mírným favoritem.

Trenér domácího celku Michael Wersinger bude postrádat zraněného Stephana, který ještě podstupuje po zranění rehabilitaci. Po operaci kolene není fit ani Marcus Antonio, problémy s přitahovačem trápí i Plattenhardta. Připraven nebude kvůli rodinným důvodům Cohen a ani český krajánek Adam Hloušek, který se teprve zapojuje do tréninkového procesu a čeká tak stále na svůj první bundesligový start. Jiný český hráč Tomáš Pekhart by měl opět nastoupit v základní sestavě na hrotu. "Bude to pro nás těžká zkouška, ale dá se zvládnout. Na soupeře jsme připravení a máme na to získat tři body," uvedl sebevědomě Wersinger.

Hosté budou postrádat kvůli problémům s kolenem důležitou oporu Nordtveita, mimo hru kvůli chřipce bude též Xhaka, který má letos na kontě už dvacet startů. Švýcarský trenér Lucien Favre by chtěl zlepšení hlavně v ofenzívě. "Rádi bychom vyznávali útočný fotbal, který baví diváky, ovšem musíme také sbírat body, proto nyní taktika vítězí. Pokud se ale zlepšíme v ofenzívě a začne nám to tam konečně padat, vše se může obrátit o 180 stupňů," doufá Favre.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Nilsson, Klose, Pinola - Simons - Kiyotake, Feulner, Balitsch, Gebhart - Pekhart
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Brouwers, Alvaro Dominguez, Wendt - Cigerci, Marx - Rupp, Arango - Herrmann, L. de Jong
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.25 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund  (neděle 17:30)
Pohledy celého Německa budou v nedělním podvečeru jistojistě upřeny do Leverkusenu, kde místní celek vyzve dortmundskou Borussii. Farmaceutici zatím jako jediní nepoznali na domácí půdě hořkost porážky, avšak proti BVB se jim poslední roky zrovna nedaří.

Představitelé Bayeru dali před koncem uplynulé sezóny důvěru mladé a progresivní trenérské dvojici Sami Hyypiä - Sascha Lewandowski, přičemž se tento krok od počátku ukazuje jako sázka na tu správnou kartu. Tradiční aspirant na příčky nejvyšší opět po krátké odmlce naplňuje své ambice a ke všemu ještě předvádí neobyčejně účelný a především pohledný ofenzivní fotbal (pro místní fanoušky už nezbytný).

Farmaceutický celek oproti dřívějším letům úplně od základu přestavěl rozestavení (4-3-3), které naprosto dokonale vyhovuje současnému hráčskému materiálu a po počátečních porodních bolestech konečně začíná přinášet kýžené ovoce. Domácí těží ze zabezpečené obrany a neobyčejně účinným protiútoků - Leverkusen tak již po čtvrté ve své historii dosáhl po 19. kolech na 37 bodů - to pokaždé stačilo na druhý flek...

...ten by jistě všichni zainteresovaní brali i tentokrát. Bayer však má za sebou hned několik hladových pronásledovatelů, včetně obhájce ligového a pohárového prvenství z Dortmundu. "Jsme jediný tým, který je na domácí půdě bez porážky. Mělo by to tak zůstat," vyhlásila před blížícím se soubojem jedna z opor Gonzalo Castro. "Jako tým je Dortmund možná o krok dále než my, avšak pracujeme každý den, abychom rovněž dosáhli na takovou úroveň. Jsme připraveni udělat všechno, aby naše domácí série vydržela," přidal Hyypiä. "Jdeme do zápasu s cílem vyhrát," zdůraznil.

Na druhé straně se znovu po obhajobě titulu opakoval na vlas ten samý scénář jako před rokem a Borussia tak má za sebou další podzimní kocovinu, během níž poztrácela cenné body, které nyní musí horko těžko získávat nazpátek. Mimo jiné i tento fakt stojí za suverénním náskokem tradičního mnichovského rivala, jenž se momentálně na své souputníky dívá s jedenáctibodovým odstupem (na druhou Werkself).

Zimní přestávka však dortmundské ekipě evidentně výrazně prospěla a výkony vestfálského mužstva se opět znatelně ustálili na vyšší úrovni. Ostatně přesvědčit se o tom mohli na Weserstadionu, kde i poloviční výkon stačil Borussen na suverénní demolici (0:5), hned nato pak BVB splnilo povinnost a další tři body si zapsalo proti "Der Clubu". Případný nedělní úspěch by tak hosty osamostatnil na druhé příčce (Leverkusen má k dispozici pouhý jeden jediný bod).

Všichni příznivci žlutočerných barev by si určitě přáli opakování posledních vzájemných střetnutí, která jednoznačně lépe vyšla Dortmundu. Ostatně Bayer z posledních deseti vzájemných utkání opanoval jediné (před třemi lety na hřišti BVB). "Čeká nás skutečně velký zápas," nepochybuje Jürgen Klopp. "Rozhodně nejde jen o postavení v tabulce, ale spíše o to, že se potkají dvě mužstva, která do této chvíle ukazovala opravdovou kvalitu," pronesl hostující lodivod, jenž zároveň nepřeceňuje výsledek posledního vzájemného utkání (3:0). "Zápas bude mít důstojný rámec," zakončil "Kloppo".

Werkself se představí opět ve stejném složení - Michal Kadlec stále ještě dohání tréninkový výpadek a usedne zatím pouze na lavičku. Chybět bude akorát Karim Bellarabi (třísla).

Neven Subotić už se opět zapojil do plné přípravy, ovšem připraven bude až za týden proti HSV. Kehl, Piszczek a Schmelzer, jež v minulých dnech trápily drobné zdravotní komplikace, chybět nebudou. Po nemoci je nachystaný i Lewandowski. Dlouhodobě absentuje pouze Owomoyela.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Carvajal, Wollscheid, Toprak, Boenisch - L. Bender, Reinartz, Rolfes - Castro, Kießling, Schürrle
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Blaszczykowski, M. Götze, Reus - Lewandowski
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fortuna Düsseldorf - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Utkání v düsseldorfské Esprit Areně bude mít rozhodně o náboj postaráno: Fortuna stejně jako Švábové zatím po krátké zimní přestávce vychází naprázdno, a tuto skutečnost by ve vzájemném souboji oba celky rády změnily.

Porýnský nováček zakončil podzimní část nepříjemnou osmifinálovou porážkou v DFB-Pokalu na hřišti třetiligového Offenbachu, vyřazení však svěřence Norberta Meiera ani tak nemuselo mrzet, neboť o to více sil měla mít domácí ekipa na náročné odvety. Hned na rozjezd se však tato teze nepotvrdila a po veledůležitém klání s Augsburgem (2:3) nezvládl Düsseldorf těsně ani utkání na hřišti Gladbachu.

Další zaváhání tak pro skromný tým nepřichází v úvahu, neboť pracně vybudovaný náskok se začíná pomaličku ztenčovat (momentálně má Fortuna na šestnáctý Augsburg k dispozici stále dostačujících osm bodů). "Musíme se vrátit k základním návykům, abychom mohli být znovu úspěšní. Agresivita je pro naši hru nezbytná," nabádá k leckdy až naivnímu přístupu v obraně Meier. "Hrajeme jako celek," doplnil.

Nula. Přesně tohle číslo svítí ve dvou hlavních ukazatelích (body a branky) na kontě Stuttgartu, který tak po opětovném začátku bundesligových bojů, stejně jako při rozjezdu této sezóny, tápe a nemůže nalézt ztracenou tvář. Po těžké lekci ve Volkswagen Aréně (2:0) se to nepodařilo ani na domácí půdě, kde byl pro změnu nad síly švábského mužstva tradiční přemožitel z nedalekého Mnichova.

Vinou těchto neúspěchů se hosté propadli z pohárových příček opět do šedého středu ligového pelotonu a nyní musí zabrat, aby se mohli opětovně představit na evropské scéně. "Rozhodně se nevzdáváme," pronesl kouč Bruno Labbadia. "Musíme být optimističtí, potřebujeme v defenzivě ukázat to, co jsme v minulých dvou zápasech předváděli po většinu času," narážel na hloupé chyby kapitán Serdar Tasci.

Martin Latka by měl ve stoperské dvojici hrát s uzdraveným Steliosem Malezasem, chybující Juanan usedne na lavičku. Ani sem zranění nepustí Langenekeho, Garbuschewskiho, Rafaela a Voronina. Cha dostal volno z osobních důvodů. Soares potom dohání tréninkové manko.

Do Porýní nakonec neodcestoval Georg Niedermeier, jehož postihly svalové problémy. Fit nejsou ani Bah, Audel, Hemlein a Cacau. Disciplína zastaví Harnika a Boka stále zůstává na APN.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Giefer - Balogun, Latka, Malezas, J. van den Bergh - Tesche, Bodzek - Reisinger, Kruse, Bellinghausen - Schahin
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - G. Sakai, Tasci, Rüdiger, Molinaro - Gentner, Kvist, Holzhauser - Okazaki, Ibišević, Traoré
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
V mohučské Coface-Aréně dojde ke střetnutí pátého týmu nejvyšší německé soutěže s prvním. Svěřenci trenéra Tuchela se navzdory očekáváním stali postrachem všech bundesligových klubů a jen poskrovnu odevzdávají svým soupeřům body. Očekává se však, že po souboji s top-favoritem z Mnichova bude bodové inkaso FSV přiškrceno. Vizitka následujícího hosta hlavního města Porýní-Falci vypovídá o mnohém: 15 výher v 19 zápasech, skóre 48:7.

A na cizích hřištích se Bayernu daří obzvlášť dobře - v devíti "venkovních zápasech" lovil brankář Neuer míč ze své brány jen v jednom jediném případě (zrodilo se v nich osm výher FCB a jedna remíza). Ve městě karnevalu tak byl mediální zájem o příštího soupeře mimořádný a tisková konference FSV byla vůbec poprvé vysílána v televizi. Obsahově však mnoho zajímavého nepřinesla. "Dle mého názoru jsou oni - společně s Barcelonou - nejtalentovanější mužstvo v Evropě. Krom toho jsou i emocionálně velmi stabilní a enormně účinní v defenzívě," zhodnotil soupeře trenér Tuchel.

Z dosavadních třinácti vzájemných zápasů slavili Bavoři výhru hned v osmi případech, poslední klání v Mohuči však po pětibrankové přestřelce znamenalo favoritovu bezbodovou ztrátu. K zopakování takového výsledku bude na straně Nullfünfer potřebná nejen stoprocentně odevzdaná práce: "Potřebujeme hrát na samé hranici svých možností. Ale pokud na svou top-úroveň dosáhne i Bayern, nebude nám naše nasazení stačit. Takže se stává, že téměř překonáte své možnosti a stejně 0:3 prohrajete," nalil příznivcům FSV čistého vína Tuchel.

Jména těch, kteří se budou muset v domácím dresu "překonávat", nejsou známá a svou roli zde hrají i poselství z oddělení klubových lékařů. Břišní problémy hlásil Elkin Soto, byť zaznívaly optimistické hlasy, že by mohl Kolumbijec nastoupit. V roli diváků však budou muset být Bungert, Chuopo-Moting a zejména brankostroj Ádám Szalai. Právě jeho absence dělá Tuchelovi největší starosti. "Máme pochopitelně více alternativ, ale Ádáma plnohodnotně nahradit nedovedeme," lamentoval mladý mohučský šéftrenér.

I v táboře Bayernu vyhlížejí k následujícímu utkání s respektem, neboť Mainz z posledních devíti zápasů před vlastním publikem prohrál jen jedno jediné. Sportovní ředitel Matthias Sammer po dvou vítězných zápasech odvetné fáze sezóny volal po nutném vystupňování formy, což bude proti Nullfünfer nutné. "Na tréninku se snažíme dělat jedno či druhé pokaždé o něco lépe než předtím," ujišťoval Bastian Schweinsteiger, jenž uznal, že nadále jsou v ofenzívě i obraně jisté mezery a prostor ke zlepšení, a že on sám musí vypilovat spolupráci s Javim Martínezem.

Zejména by se měla precizovat finální přihrávka, aby se mohly útočné hroty dostávat ještě do vyloženějších gólových příležitostí. Na tréninku chyběla dvě jména - Xherdan Shaqiri a Rafinha. Od neděle bojují oba dva se zraněním kotníku a na mohučský trávník se tak najisto nedostanou. "Měl jsem dokonce štěstí v neštěstí, že není zranění o dost horší," prozradil Shaqiri. Stejně tak u Rafinhy bude potřebná ještě pětidenní rehabilitace, jelikož Brazilcův kotník je nadále oteklý. Mimo hru je nadále bek Badstuber.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Pospěch, Svensson, Noveski, Junior Diaz - Baumgartlinger, Zimling - N. Müller, Ivanschitz, Soto - S. Parker
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martínez, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribéry - Mandžukič
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Hoffenheim zimní přestupové období rozhodně neprospal a měl k tomu pádný důvod, neboť koncernový celek by se za současného rozpoložení sil poroučel o patro níže. Vzestup má pomyslně odstartovat derby proti Freiburgu.

Vesnický celek momentálně prožívá jednoznačně nejtěžší chvilky svého prvoligového života a po letech marného boje o proniknutí do pohárové Evropy se TSG z ničeho nic ocitlo na sestupových příčkách (šestnáctý Augsburg má shodný počet bodů). Také proto zažili v Kraichgau jedno z nejrušnějších přestupových období za poslední roky - vytvořena má být kompletně nová osa ve složení Gomes - Abraham - Polanski - de Camargo. Mimo to dorazilo také hned několik nadějných mladíků - rozhodně změna oproti posledním rokům, kdy do Rhein-Neckar Areny chodili spíše hráči "druhé" kategorie.

Kromě nesporné sportovní kvality si vedení u všech výše zmíněných hráčů pochvalovalo i morálně-volní vlastnosti, které mají po uši namočený tým pomoci vytáhnout z bláta. "Všechny hráče jsme důkladně seznámili s naší situací," řekl trenér Marco Kurz. "Třemi body ze sobotního utkání se můžeme zase o pár krůčků přiblížit našemu cíli," uvědomuje si bývalý lodivod Lauternu důležitost tohoto klání.

Naproti tomu Freiburg se před rokem nacházel v o poznání ještě složitější situaci a po nástupu Christiana Streicha se herní obraz skromného týmu proměnil jako den a noc, přičemž hosté mohou nyní dokonce zcela reálně pomýšlet i na pohárové příčky (na šesté Schalke ztrácí pouhý jeden jediný bod). SCF má rovněž na dosah klubový rekord v počtu neprohraných venkovních zápasů (chybí sedmý zářez!).

Do naplnění tohoto rekordu si pak hostující družina snad ani nemohla vybrat lepšího protivníka, zrovna na hřišti Hoffenheimu se bojovníkům z Breisgau daří a ze čtyř vystoupení zde odjížděli pouze jedinkrát s prázdnou. "Pokud budeme hrát tak, jako jsme se prezentovali proti Leverkusenu, jsem si jistý, že můžeme přidělat Hoffenheimu velké starosti," doufá Streich. "Pohled na tabulku není vypovídající," nabádá.

Tim Wiese dostane volno, aby si "ulevil" od neustále sílícího tlaku na jeho osobu. Dlouhodobě chybí Rudy (kotník), Salihović (koleno) a Vukčević (rehabilitace po autonehodě), mimo hru jsou i Grahl, Schröck, Joselu a Schipplock.

Na druhé straně mohou po vypadnutí DR Kongo na APN přivítat zpátky oporu Cédrica Makiadiho, zranění pak stále nepustí do hry Mujdžu (záda), Höhna (přitahovač) a Freise (rameno).
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Gomes - Beck, Delpierre, Abraham, Johnson - Weis, Polanski - Roberto Firmino, Volland, Usami - de Camargo
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Hedenstad, Krmšs, Diagne, Sorg - Schuster, Flum - Schmid, D. Caligiuri - Rosenthal, M. Kruse
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Fotbalisté Wolfsburgu sice letos neprožívají zrovna nejlepší sezónu, ovšem zatím nehrají o záchranu a jsou blíže středu tabulky a boji po poháry než pádu o patro níže. Nyní vyzvou na souboj podceňovaný Augsburg, který díky skvělému vstupu do jarní části poskočil na barážové šestnácté místo a určitě chce bodovat také teď. I když zatím ve dvou utkáních ani jednou neprohrál, tak v tuto chvíli favoritem nebude.

Vlci předvádějí velice střídavé výkony a bodují v průměru každé druhé kolo, kvůli horšímu startu do Bundesligy se ale nacházejí na třináctém místě německé ligy a mají na kontě dvaadvacet bodů. V tuto chvíli jim chybí na účast v pohárové Evropě v příštím ročníku sedm bodů, naopak na Augsburg mají náskok osmi bodů. V prvním kole jarní části dokázali doma porazit Stuttgart, jenže minule padli na půdě konkurenčního Hannoveru v poměru 1:3.

Augsburg má v tuto chvíli třináct bodů a je o skóre před sedmnáctým Hoffenheimem. V úvodním zápase po přestávce překvapil a po velkém boji dokázal zvítězit 3:2 na stánku konkurenčního Düsseldorfu, minule uhrál velmi cenný bod doma se Schalke po bezbrankové remíze. V letošním vzájemném zápase na půdě Augsburgu vítěz znám nebyl - ve třetím kole skončilo utkání bezbrankovou remízou, nyní se více věří domácím Vlkům.

Ti budou postrádat zraněného Hasaniho, Helmese, Kyrgiakose a také českého krajánka Pilaře, který stále není fit po operaci zkříženého vazu a do letošního ročníku možná už ani nezasáhne. Karetní trest si musí odpykat Josué.

"Naše výkony se od poloviny podzimu hodně zlepšily a nyní jsme schopni hrát s každým a pravidelně sbírat body. Nyní jsme považování za mírného favorita, ovšem bude záležet na tom, jestli dokážeme najít recept na obranu soupeře a sami neuděláme nějakou chybu. Vypadá to, že se Augsburg hodně zvedl, jednoduché to určitě nebude," řekl s mírnými obavami kouč Dieter Hecking.

Hosté zřejmě opět nastoupí v základní sestavě s českým legionářem Janem Morávkem, avšak Petržela se stále nachází po problémech s kolenem na marodce. Kromě něho je zraněný také Jentzsch, Langkamp, Reinhardt, Verhaegh a Ottl, na APN je stále Bancé a kvůli trestu nebude hrát ani Sio.

"Jsem rád, že jsme se ukázali naší sílu, a že boj o záchranu pro nás není ztracený. Čeká nás sice ještě hodně dlouhá cesta, ale já věřím, že se nám dařit bude a teď budeme bodovat i ve Wolfsburgu," nešetří optimismem Markus Weinzierl.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Fagner, Naldo, Kjaer, M. Schäfer - Träsch, Polák - Vieirinha, Diego, Perisic - Dost
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Manninger - Philp, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Koo, Morávek, Ji, Werner - Mölders
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Schalke 04 - Greuther Fürth  (sobota 15:30)
Další pokus o resuscitaci prvoligové příslušnosti čeká beznadějně poslední Fürth, který už potřebuje na Schalke konečně bodovat. Nováčkovi může alespoň dodávat naději loňské tažení Freiburgu anebo předchozí zmrtvýchvstání Gladbachu.

Fanoušci Königsblauen nemají v letošním ročníku zrovna na růžích ustláno, což se po rozporuplné podzimní části opět potvrdilo i v utkání proti Hannoveru. Obě defenzivní linie si očividně ještě na čas prodloužily dovolenou a výsledkem byla nevídaná přestřelka (5:4), která nakonec přece jen lépe skončila pro domácí. Možnou pohodu však hned o týden později zhatil zápas v SGL Areně, jenž S04 přinesl pouhý bod.

Přesto přese všechno se domácí nadále drží na pohárových příčkách, ovšem v závětří mají hned několik nebezpečných pronásledovatelů, přičemž ambice gelsenkirchenského mužstva jistojistě míří zpátky do milionářské Ligy mistrů. "Budeme potřebovat nemalou dávku trpělivosti. Nicméně je jasné, že před vlastními fanoušky chceme vyhrát," vyhlásil k nadcházejícímu utkání Jens Keller, který zároveň varuje před podceněním. "Fürth je velmi kompaktní. Bude bránit s deseti hráči okolo pokutového území a čekat na příležitost k protiútokům," uvědomuje si rodák ze Stuttgartu.

SpVgg prožívá hodně krutý příběh, franský tým se sice po letech marných pokusů konečně probojoval do nejvyšší soutěže, zde však od první chvíle plní roli jasného outsidera a po devatenácti kolech má na kontě pouhých devět bodů - posledních pět celků, které měly v tuto dobu maximálně stejný počet bodů, nedokázaly vybojovat záchranu. Naděje sice umírá poslední, ovšem Fürth potřebuje bodovat...

Achillovou patou Greutheru je od první chvíle naprosto impotentní ofenziva, která zaznamenala pouze jedenáct branek (FCA má patnáct zářezů) a hlavně to je příčinou dlouhé sedmnáctizápasové série bez výhry (déle čekal na vítězství pouze Lautern - 21 zápasů). I přesto však chce hostující družina nadále bojovat. "Když budeme stát při sobě a pomáhat jeden druhému, můžeme být úspěšní," doufá Michael Büskens.

Michel Bastos by se měl po svém příchodu z Lyonu okamžitě zařadit do základní sestavy, kde by měl operovat na levém křídle. Tam může nastupovat i Afellay, toho však trápí svalové potíže, a mimo hru jsou i Papadopoulos, Moritz a Marica (všichni koleno). Hrát nebude ani Obasi (kotník).

Také druhá strana se musí obejít bez opor Heinricha Schmidtgala a Edgara Priba, otazník navíc visí nad startem Stiebera. Disciplína pak zastaví Fürstnera. Nové posily Varga a Trinks ještě zřejmě připraveny nebudou.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Fuchs - Neustädter, J. Jones, Farfán, Draxler, Michel Bastos - Huntelaar
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Hesl - M. Zimmermann, Kleine, Sobiech, Baba - Klaus, Nehrig, Petsos, Stieber - Đurđić, Azemi
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Eintracht Frankfurt  (sobota 18:30)
S vědomím čtyř domácích vítězství v řadě vstoupí Hamburger SV do utkání s aktuálně čtvrtým týmem tabulky Eintrachtem Frankfurt. Hamburského trenéra Thorstena Finka hřeje u srdce i způsob, jakým si jeho svěřenci počínali v minulém utkání s Brémami, kterým Rothosen nasázeli tři branky. A dle Finkových slov jsou borci HSV nadále hladoví. Stanou se frankfurtští Orli snadnou kořistí?

Fink jinak přistupuje k následujícímu soupeři s velkým respektem. Na tiskovce neskrýval obdiv ke hře hesenského celku, který se navzdory očekávání vyhoupl po první polovině sezóny mezi ty nejlepší týmy. "V každém utkání si počínají velmi drze a odvážně směrem dopředu, pokaždé přitom nemají co ztratit," narážel Fink na skutečnost, že se Eintracht pokaždé cítil v roli outsidera velmi dobře. To by se nyní po polovině soutěže mohlo změnit, jelikož Frankfurt si výbornými výkony sám na sebe ušil bič a bude pod drobnohledem fotbalové veřejnosti.

Ofenzivní síla Eintrachtu je zřejmá - Vehova ekipa má na kontě již 36 úspěšných gólových zásahů za sezónu. Z této statistiky se však hamburským profesionálům kolena nepodlamují. "Budeme chtít sami hledat nejkratší cestu dopředu a zatlačit tak soupeře k jeho brance," uvedl bojovně Fink, jenž současně připomněl zranitelnost Eintrachtu při kontrech soupeře. Čistě jen na brejky však HSV hrát nehodlá.

Po personální stránce vyvstaly u Rothosen dva výraznější otazníky. Na levé straně obrany to nijak růžově nevypadá s nasazením Marcella Jansena - naposledy zápolil tento ex-reprezentant s chřipkou a má tak tréninkové manko. O jeho startu rozhodne až páteční tréninková jednotka. Výpadkem Jansena by se tak naskytla šance pro Petra Jiráčka, jenž své poslední utkání odehrál na konci října minulého roku. Zajímavá je také otázka obsazení pravého kraje zálohy. Žhavými kandidáty jsou Per Skjelbred a Tolgay Arslan, přičemž druhý jmenovaný se dle trenérových slov o něco více hodí právě proti Eintrachtu.

Frankfurtští Orli mají s HSV velmi pasivní bilanci vzájemných soubojů - z dosavadních 87 měření sil vzešli jako vítězové "jen" šestadvacetkrát a nelichotivá je i statistika celkového skóre (106:155). Je to však také hudba let minulých a tyto statistiky vypovídají snad jen o tom, jak dlouhá je tradice soubojů těchto celků, které stály i u zrodu soutěže. Poprvé po svém propuštění se do Hamburgu vrátí v pozici trenéra Eintrachtu Armin Veh. Pro jednoho z jeho současných svěřenců, střelce Alexandra Meiera, je Hamburg více než oblíbeným soupeřem: Meier svému ex-zaměstnavateli vstřelil ve 12 zápasech pět branek.

Na tiskovce jako tradičně pasoval Veh své mužstvo do role outsidera. "V řadách HSV jsou dva, tři hráči jako van der Vaart a Jiráček cennější, než je výše celého našeho rozpočtu. Hamburčané vskutku disponují týmem, jehož cílem by mělo být dosažení na evropské poháry. Hrají doma, na vlastním stadionu a chtějí samozřejmě vyhrát," vnukl Veh svému soupeři dojem téměř povinné výhry. Přitom je jeho tým v plné síle - z "A-mužstva" nechybí žádný hráč.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Bruma, Westermann, Jansen - Badelj - Arslan, Aogo - van der Vaart - Rudněvs, Son
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Zambrano, Anderson, Oczipka - Schwegler, Rode - Aigner, Meier, Inui - Lakič
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Hannover 96  (pátek 20:30)
Ani tentokrát si pro nás bundesligový program nezapomněl přichystat mimořádně zajímavé duely, těšit se můžeme hned na úvod, kdy na Weserstadion dorazí Hannover. Malé severské derby tradičně nabízí opravdu výživnou podívanou...

Zelenobílí prožívají doslova katastrofální vstup do druhé poloviny sezóny, kdy ze dvou zápasů nevytěžili ani jeden jediný bod a inkasovali rovných osm branek (pět od Dortmundu a zbylé tři na hřišti HSV), čímž si výrazně přivřeli vrátka do pohárové Evropy. Naděje sice ještě není zdaleka definitivně ztracena, ovšem Brémy potřebují konečně naplno bodovat - naposledy se tak stalo na začátku prosince v Sinsheimu!

Na protrhnutí nekončícího trápení si však domácí ekipa snad ani lepšího soupeře přát nemohla, neboť proti 96kám se Werderu skutečně daří na jedničku podtrženou (25-13-11) a svěřenci Mirka Slomky mají více porážek už jen od Bayernu (rovných třicet). "Derby proti Hannoveru nabízí vždy zajímavé souboje," potvrdil Thomas Schaaf, aniž by tak přímo nechal vzpomenout na poslední střetnutí v AWD-Areně. "To bylo jedno z utkání, které nám i přes velké úsilí a následné dotažení manka uniklo mezi prsty, což se nám v této sezóně stává až příliš často," zavzpomínal protřelý stratég.

Vyskakovat si však nemohou ani v Dolním Sasku, i když po vítězném derby s Wolfsburgem (2:1) se postavení "Šestadevadesátek" přece jen značně vylepšilo. Jinak se však výsledky H96 mění jako nestálé zimní počasí a kombinace otevřených zadních vrátek s produktivní ofenzivou povětšinou zajištuje oboustranně vydatný přísun branek. To se ostatně jen potvrdilo v prvním jarním kole na Schalke (5:4).

Jak už bylo řečeno, 96ky mají na poslední vzájemné měření sil jen ty nejlepší vzpomínky, statistika venkovních duelů však jednoznačně mluví pro přístavní celek, který před vlastními fanoušky odcházel ze vzájemných klání pouze jedinkrát bez bodu (na jaře před deseti lety). "To by nás mělo vést k ostražitosti. Koneckonců naším hlavním cílem je, abychom z Brém neodjížděli s prázdnou," řekl Slomka.

Clemens Fritz a Marko Arnautović si budou odpykávat disciplinární trest za svá zbytečná vyloučení v derby na hřišti Hamburku. Dlouhodobě zůstává mimo hru i Bargfrede (koleno). Dobrou zprávou je tak alespoň návrat Aarona Hunta, jenž vyléčil chřipku i svalové problémy.

Leckomu se možná zdálo výrazné posilování zadních řad od Mirka Slomky nelogické, ale H96 si může nyní ještě gratulovat: Cherundola, Felipeho a Schulze na marodce dlouhodobě podpoří Eggimann (kotník) a k dispozici není ani případná náhrada v podobě Andreasena. Pocognoli s Hoffmannem si pak, jakožto čerstvé posily, odsedí disciplinární tresty. Zraněný je i Stindl a na APN reprezentuje Ya Konan.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Ignjovski, Lukimya, Sokratis, Schmitz - Junuzović - Ekici, Hunt, de Bruyne, Elia - Petersen
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Chahed, Djourou, Haggui, Pander - Schmiedebach, da Silva Pinto - Schlaudraff, Huszti - Abdellaoue, M. Diouf
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov19153148:748
2.Bayer Leverkusen19114436:2337
3.Borussia Dortmund19106343:2036
4.Eintracht Frankfurt19103636:3133
5.1. FSV Mainz 051993727:2130
6.Schalke 041985632:2929
7.Borussia Mönchengladbach1978427:2729
8.SC Freiburg1977524:1828
9.Hamburger SV1984722:2428
10.Hannover 961982938:3726
11.VfB Stuttgart1974821:3225
12.Werder Brémy1964930:3722
13.VfL Wolfsburg1964920:2922
14.Fortuna Düsseldorf1956823:2721
15.1. FC Norimberk1956818:2621
16.FC Augsburg19271015:3113
17.TSG Hoffenheim19341224:4313
18.Greuther Fürth19161211:339
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Werder Brémy - Hannover 96
sobota 15:301. FSV Mainz - Bayern Mnichov
sobota 18:30Hamburger SV - Eintracht Frankfurt
neděle 15:301. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach
neděle 17:30Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (216)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
HSV1887

Jo, tak mohlo by ;)

Reagovat
smazaný uživatel

ja to vidím na opakovanie zápasu Schalke-Hannover 5:4...len sa pozrite na tie útoky oboch tímov a potmo na obrany....gólov bude viac ako dosť dnes to 100%

Reagovat
smazaný uživatel

pravda - werder a hannover mají společně 2. nejhorší obranu v lize

Reagovat
db18

...ale doufám, že tentokrát si vítězství odnese Hannover

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by to tak bylo

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes startuje i druhá liga. Jaké jsou ambice SGD proti Duisburgu ? V přípravě "schwarz-gelb" nehráli nejhůř, prohráli snad jen s Hajdukem Split.

Reagovat
db18

ještě se Záhřebem... jinak Zebry prohráli akorát zápas s Kölnem a pak remizovali s Osijekem (ale zase Dynamo mělo těchpřáteláků o dost víc)

a jak teď koukám na příparvu druholigových klubů, tak mne pobavilo toto:

http://www.bundesliga.de/de/liga2/news/2012/0000238637.php

Club prohrál s Jahnem a to kromě obrany nastoupil v slušné sestavě

Reagovat
smazaný uživatel

Na Jahn sem zvědavej, jestli se odpoutají ze dna, když k nim přišla ta nová posila. Za to SGD víc pouštělo hráče než aby posilovali.

Reagovat
smazaný uživatel

ja dúfam že Sandhausen a Regensburg zostúpia, nepasujú mi tam ani štadiónmi, ani hrou...a veď sú aj na posledných 2 miestachzatiaľ, len nech sa zachránia Dráždany

Reagovat
smazaný uživatel

Sandhausen, ten ať klidně jde. Jahn by mohl zůstat. Spíš bych tam poslal Bochum nebo Paderborn. Btw, tady je první 4 ze 3 ligy aneb pojďme KSC

1. VfL Osnabrück 47

2. Karlsruher SC 23 46

3. Preußen Münster 46

4. Arminia Bielefeld 42

Reagovat
smazaný uživatel

bral by som Bielefeld, je to pojem v Nemecku....

Reagovat
db18

Regensburg bude mít nový stadion

Reagovat
JozkokozleJ

Tak potom sa vratia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

máš po ruke nejaký link/odkaz na nový vizuál alebo podobne ? keď ho dostavajú môžu sa vrátiť

Reagovat
db18

přímo odkaz nemam, ale chtějí vycházet z AUDI Sportparku, který má Ingolstadt: http://tinyurl.com/a2e23tf

Reagovat
smazaný uživatel

na nemecké pomery síce skromný, utúlny štadiónik, ale 100krát lepšie ako to kde hrajú teraz....inak, zrejme máš prehĺad, nevieš Braunschwieg neplánuje niečo so svojím štadiónom?? vyzerá to s nimi celkom reálne na postup do 1.BL tak by sa niečo hodilo....

Reagovat
db18

rekonstrukci už mají za sebou, takže teď zřejmě nic plánovat nebudou - maximálně v případě, že by se udrželi v BL...

Reagovat
smazaný uživatel

inak Red Bull Arena v Lipsku je využívaná nejakým klubom vôbec? práve som sa dočítal, že ju využíval medzi rokmi 2004 -2007 domáci FC Sachsen LeipZig (myslím že hrajú až 4ligu), ale v roku 2008 sa vrátili do svojho tradičného chrámu Alferd Kunze Sportpark........v tej Red Bull Arene sa hrali aj MS 2006, kapacita niečo okolo 44 tisíc ľudí..neverím že sa tam konajú len nejaké koncerty ??...

Reagovat
db18

Sachsen Leipzig už neexistuje, jinak tam hraje RB Leipzig a občas Lok Leipzig...

Reagovat
smazaný uživatel

vďaka !

Reagovat
JozkokozleJ

Inak, RB ma priemer 7.900, Lokomotive 5.600. Lokomotivu ale ten priemer dvihol domaci zapas s RB, na ktory dorazilo 24.000 divakov.

Reagovat
db18

...nejlepší by bylo, kdyby padl Sandhausen a buď zebry, Paderborn nebo Pauli

Reagovat
jv

Zebry a St. Pauli nesmí spadnout.

Reagovat
db18

tak holt Paderborn no - ikdyž St. Pauli jsem tam dal spíše kvůli tomu, že by pak ve třetí lize bylo derby s Hansou

Reagovat
jv

Paderborn mi nevadí, ale zase tam mají, oproti dřívějšku, docela kvalitu. Může se tam klidně připlést i Aue, čemuž bych se moc nedivil. Jinak Hansu snad budeme mít za dva roky zpátky ve 2. BL (pokud to teda nebude "jo-jo" mezi druhou a třetí ligou, když ne klasicky první a druhou).

Reagovat
JozkokozleJ

To radsej nech Hansa postupi. Skoda, kebyze by z 2.BL spadli tradicne kluby ako Duisburg, Bochum, ci St. Pauli.

Reagovat
db18

jenže to by Hansa musela nahnat ztrátu 18 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Werder pěkná jednička

Reagovat
stas87

bez ignjovskiho na DM nie je dobry napad hrat bez defenzivneho zaloznika proti hannoveru...spoliehat sa na to ze dame viac golov zrovna proti hannoveri ktory to vie vzadu zavriet a vybrejkovat nas je od schaafa blbost gebremu by som dal poslednu sancu...alebo je moznost presunut prödla na pravu stranu a ignjovskiho na DM a mal by uz konecne dostat sancu akpala

Reagovat
smazaný uživatel

takže bez ignjovskiho, fritze a arnautovice? hm.. nevypadá to moc slibně pro werder. Bylo by překvapení, kdyby dnes nepadly nejmíň 4 branky

Reagovat
db18

Ignjovski jde do obrany místo Gebreho, takže se možná zacelí levá strana (protií Husztimu to není špatný nápad, ale on se bude asi hodně stahovat i do středu)

Reagovat
stas87

lenze ignjovski nema navyky RB,on je proste stredny zaloznik,na beka nema akceleraciu,vybusnost,nepreda tam tolko pozicnu hru a ked bude hrat agresivne tak stale lepsie je spravit faul na polovici ako pred vapnom...pripadne sa da este skusit dat sokratisa napravo,lukimya+prödl stoperi a nalavo schmitz

huzsti bol minuly tyzden uplne vygumovany vierinhom a fagnerom,moc si nezautocil a vacsinu casu musel branit,ktomu ale pomohol träsch s polakom a takych typov my nemame v strede,zlatko nie je agresivnym typom hraca,on je rozohravac a v rapide snad nastupoval na pozici AM...preto v lete potrebujeme nutne DM,najlepsie aj poriadneho buraca ktory sa nebude bat pritvrdit

Reagovat
smazaný uživatel

A máš už někoho vyhlídnutého na DM? takovýSoto by se jim hodil. Akorát zrovna včera (tuším) prodloužil smlouvu v Mainz

Reagovat
stas87

momentalne sa utapam v depresi z vykonov a vysledkov werderu takze posily este neriesim,ale v pribehu jari ma snad niekto napadne

Reagovat
db18

Rolfes, Kehl, Tymoščuk - těm v létě končí smlouva (a s Timem mne napadá, že by k dispozici mohl být Hübschman )

Reagovat
smazaný uživatel

Kehl a Rolfes jsou dost nepravděpodobní, ale Tyma si tam naopak dokážu představit. I když je otázkou, jestli by byl velkým přínosem

Reagovat
db18

určitě... v Bayernu má smůlu v tom, že jsou před ním lepší hráči, jinak je ale prvotřídním DM

Reagovat
jv

Seb tam má opci, která se určitě využije a stejně tak je před prodloužením smlouvy i Rolfes, oba by pak měli ve svých klubech uzavřít kariéru.

Reagovat
jv

Samozřejmě je tady možnost s Ignjovskim na DM, ale potom vypadne Ekici, což je samo o sobě škoda a navíc bude hrát Gebre, kterému se na jaře vůbec nedaří, takže nebude pořádně šlapat ofenziva ani defenziva. Stavět zrovna proti Hannoveru stoperskou dvojici Prödl - Lukimya bych taky neriskoval, mohlo by to dopadnout hodně špatně, zrovna tak, jako si nedovedu představit Prödla na kraji. Potřebujete už konečně bodovat a ne utržit další debakl.

Tak ohledně dvou útočníků se vyjadřoval dokonce i sám Schaaf a určitě je tahle možnost ve hře, akorát asi ještě ne proti 96kám. Potom by ale zase musel vypadnout jeden z dvojice De Bruyne - Ekici.

Reagovat
stas87

a stve ma ze to neuvidim blba robota...napisal by mi niekto ochotny polcasovy/konecny vysledok na mobil?

Reagovat
smazaný uživatel

ty tam nemáš wifinu ?

Reagovat
stas87

nie nemam a cez telefon sa mi nechce byt pripojeny lebo ked sa pripojim tak mi to automaticky vyhodi na cely den a cely den byt kvoli werderu na nete byt nechcem

Reagovat
smazaný uživatel

jak vyhodí na celý den? Stačí se jen na chvilku připojit na net, zkoukneš výsledek a vypínáš, ne ?

Reagovat
stas87

nie,pride mi sms v tomto zneni:

dobry den,prave jste zahajili vyuzivani sluzby internet v mobilu na den,sluzba je aktivni do 2.2. 12.40

ked to zapnem teraz tak od 1.2.2013 12:40 do 2.2.2013 12:40

Reagovat
smazaný uživatel

ježiši, co to máš zas za zkurvenou mobilní službu ? Být tebou, kontaktoval bych svého operátora, aby ti pomohl nastavit internetové služby, abys nebyl takhle omezený.

Reagovat
stas87

tak ja net v mobile prakticky nevyuzivam tak som to ani nemenil fakt to vyuzijem minimalne

Reagovat
smazaný uživatel

já už bych si nedovedl představit, že nemám net v mobilu. Zvlášť, když je skoro všude dostupná free wifina. Takhle když jedeš například v SA, tak si aktivuješ jejich wifinu a můžeš bejt celou cestu na netu.

Reagovat
smazaný uživatel

nepříjemná pracovní doba v pátek večer klidně ti napíšů (sms-zdarma.cz to jistí)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, pohoda sms z netu

Reagovat
jv

Není problém, ale na to nastavení internetu bych se skutečně zeptal, protože tohle nemůže být jako podmínka, abys byl připojený celý den. Určitě to půjde změnit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem hodně zvědavý na Werder dneska. ty jejich výkony jsou strašně zvláštní. Škoda, že je mimo Arnas Každopádně jestli bude Theo na lavce, tak to bude správné rozhodnutí. Začátkem jara je docela z formy, ten poslední zápas s SV docela nezvládl.

Reagovat
smazaný uživatel

hele, tak už je jistota, že VP s Baníkem nebudou hrát v pondělí (FCS-Dukla). Tak doufám, že to nechají na neděli.

Reagovat
db18

na stránkách Gambrinus ligy už je to psaný na neděli 17:00

Reagovat
smazaný uživatel

No, to jo ale tam třeba nemaj ani to pondělní utkání natož zápasy prvního jarního kola.

Reagovat
db18

aha

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už jen jedna věc to může zmařit a to Váš postup přes Neapol pač další zápasy v EL jsou v plánu na 7.3 a Paclík by chtěl určitě víc volna pro svůj klub. Takže by hrozilo přeřazení zápasu na sobotu ( ) či na pátek (což už by se dalo nějak pořešit)

Reagovat
db18

Baník by nenechali hrát 2x po sobě v sobotu

Reagovat
smazaný uživatel

No nic, tak jdeme na předkrm do Berlína

Ať dneska padají góly, hoši něměčtí

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Sandhausen, to je tým Připadá mně to, jako kdyby to byl pohár a mezi těma týmama byl rozdíl třech soutěží

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Kouká někdo na Union? Oni takhle hrají každý zápas nebo je toto něáká vyjímka?

Reagovat
smazaný uživatel

Nehrají tak každý zápas. Hraješ to, co ti soupeř dovolí, a dneska Saundhausen hraje jak tým z páté ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou, měl asi dvě šance

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, Sandhausen gól.

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrozný zápas. Jakoby Dynamo chyběla finální přihrávka. Je to hra na náhodu. A teď si ještě Duisburg vytváří závěrečný tlak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pojďme na tu páteční klasiku! Šíma s Homolkou ve studiu, tak se máme na co těšit

Reagovat
smazaný uživatel

"Na to, že na to asistent koukal asi z pěti centimetrů tak nerozhodl moc dobře."

Reagovat
db18

to jsem nepochopil - a ještě dostane žlutou akorát Chahed

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, řvát na mě takovej muslim s takovou vyzáží a ještě něco arabsky tak se té žluté ani nedivim. Spíš se ale taky divim, jak mohl rozhodčí situaci posoudit ve prospěch Brém.

Reagovat
db18

tak arabsky asi neřval, to by si nepomohl

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám, proto tu žlutou dostal. Na baton. لا تبدو الصبي الأبيض

Reagovat
db18

...divím se, že to je zatim bez gólů - oba týmy měli dobrý šance a Werder jich měl víc, ale v tom zakončení to vázne... (a Ekici začal podobně jak proti HSV..)

...a Hannover už má 6. zraněného a Pander mezi nima kupodivu neni

Reagovat
smazaný uživatel

To ne. Hannover si kromě toho získaného míče Dioufem a jeho následné střele nic nevypracoval. Myslíš, že je šance, že oba týmy ještě dají minimálně po jednou kousku?

Reagovat
db18

po jednom určitě... (akorát já čekal, že budou v zakončení přesnější a dal jsem 4+ )

Reagovat
db18

...ne, u Hannoveru to dneska možný nebude

Reagovat
db18

...tak celkem to prý bylo 11 výpadků + dnešní zranění Abdelaoueho

Reagovat
Arne

Koukám, že jsem asi o moc nepřišel... Jak co se týče Dynama, tak i BL.

Reagovat
db18

šancí je tam dost - hlavně na straně Werderu - jinak obrana Hannoveru je utrpení a jak se stas bál toho, že chybí čistokrevný DM, tak on snad ani není potřeba

Reagovat
Arne

Což já od druhý půle koukám a Werder docela tlačí... S tím DM bych vyčkal na soudy, zrovna tady to smrdí tím, že by je Hannover mohl vykontrovat.

Reagovat
db18

jeslti jo, tak to podle mne vyplyne spíše z toho, že Sokratis využívá snad cleý hrací plochy a pak by vzadu mohl chybět

Reagovat
smazaný uživatel

sokratis dneska snad hrál každý post

Reagovat
smazaný uživatel

hmm tak Gebre končí.

Reagovat
db18

tak na tom ale dnešek nic nemění

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Petersen. Tak Hannover góla, moc prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

No to mě poser Nilsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Piča impotentní Hannover.

Reagovat
smazaný uživatel

Zieler.. ten druhý gol mě mít

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy vítězství zasloužené Hannover je opravdu v totální krizi.

Reagovat
Pospovič

Proti Mainzu to bude celkem maras. Čekám, že to bude podobný zápas jako s Freiburgem s výsledkem 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Já dal, že padne +2,5 branek. Vycházím z toho, že Mainz až tak marný v ofenzívě není a Bayern má průměrně dvě branky na zápas.

Reagovat
db18

z toho bych normálně taky vycházel, ale vzhledem k tomu, jak jsme hráli v minulých zápasech, tak góla snad dáme jen když si ho dá Noveski navíc FSV musí hrát bez Szalaie

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

ale zajímalo by mne, jestli dostanou pokutu za pyro (+ co pak je na tom transparentu o Herthě)...

...a pak mne překvapila prezentace Sandhausenu - víc vlajek jak fans

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to mě taky pobavilo s těmi hosty

Reagovat
smazaný uživatel

Já chci Goméze v základu.

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Pospovič

Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Martínez, Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ribéry - Mandzukić.

Reagovat
smazaný uživatel

Robben a Goméz zase jen na střídačce.

Reagovat
Pospovič

každý zápas začínáme stejně, doufám, že Jupp zas nezačne střídat až v 80. minutě

Reagovat
db18

Reagovat
db18

van Buyten (a Jupp asi chce aby se hráči sehráli před zápasem s Arsenalem, když Boateng pořád jen sedí)

Reagovat
Pospovič

100. pro Bayern a treble

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, kdo sleduje druhou ligu častěji, je šance, že Wieser nastoupí v pondělí proti Mnichova v základu?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Pozitívne správy z našej finančnej sekcie: Rummenigge prezradil, že smerujeme na ďalší finančný rekord v našom klube. Znie to priam neuveriteľne ale teraz sa podržte priatelia... Fc Bayern dosiahol finančný zisk už k 1.januáru 2013.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Mainz nemá vůbec špatný stadion. Sem čekal, že mají svatostánek ve stylu Hradce u Pardubic.

Reagovat
db18

¨tak to by bylo špatný, když je pár let starý

Reagovat
smazaný uživatel

O tom žádná, měl by Mainz ukradený a de facto až dnes vidím prvně přenos z jejich domácího zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Bastos v základu, takže Draxler pravděpodobně na pozici po Holtbym

Reagovat
stas87

konecne sa na to da chvilami pozerat,je otazka preco to büsknesovi trvalo tak dlho kym pochopil ze hra na jedneho utocnika je zbytocna...lava strana schalke je spatna,fuchs hori celkom,tam je treba pritlacit

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, dnes se hrál zajímavej zápas ve 3 lize. Chemnitzer vs. Rostock. Tam mohlo být veselo. A Koln v 90. minutě dal vítězný gól proti Aue.

Reagovat
stas87

policajne manevre?

köln ta baraz je za istych okolnosti hratelna ale neviem ci by to potom nebolo na skodu

Reagovat
smazaný uživatel

Možný to právě je. A Willi sem nedávno házel už hysterickou obálkou nějakého Bildu, kde je psáno, že hrůza obchází Chemnitz pač tam míří až na 2.000 fanatiků Rostocku.

Reagovat
stas87

jj to som videl..je fakt potrebne pisat taketo clanky? myslim ze to nebol bild ale regionalne noviny-chmnitzer morgenpost ci nieco take

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě něco ve stylu Bildu, no Jinak ty jo, kdyby to Mainz nedrbal a nebyl tak ostýchavý, tak by měl víc šanci než opěvovaný Bayern.

Reagovat
stas87

ja mam pustene schalke...nic moc futbal,schalke hrozi len po centroch,fürth utocil do 20.minuty potom vobec a brani sa

Reagovat
smazaný uživatel

Ono ani tohle není žádný zázrak. Zatím je to slabota tohle víkendové kolo.

Reagovat
stas87

premyslal som nad freiburgom ale vravel som si ze dam poslednu sancu fürthu ma presvedcit ci sa oplati pozerat do konca sezony este nejaky zapas,je to 0-0,tsg-freiburg je 2-1...

Reagovat
smazaný uživatel

No, největší dojeb je, že na své dva sranda tikety jsem dal Schalke. V prvním případě, že dosáhnou více než jedné branky a na druhém mám ostrou jedničku. Koukám, že mi to jako vždy vychází

Reagovat
stas87

no ja cakam nejaku haluz a 1-0,nemal by som strach ze schalke neda gol obcas nechapem riesenia situacie od hracov greutheru,jeden hrac schalke ma loptu a vybehnu na neho styria...po centru to tam spadne,tipujem...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych se nedivil kdyby to tam nespadlo. Podobně to probíhalo minulý týden. Mně se prostě tenhle styl nelíbí. Přijde mi to takové rozházené, bez řádu a pak z toho vyplývá strašně chyb. Nějaké pořádné finální přihrávky taky chybí

Reagovat
stas87

to mas sice pravdu ale v obrane fürthu je vsetko na nahodu a ta chyba pride,to stoji body a zraza to strasne cely tim,stred uz pre istotu greuther vyklidil,tam kraluje neustädter s jonesom,neverim ze to skonci 0-0

Reagovat
smazaný uživatel

a tak, snaží se o presing ve stylu afrických týmů

Reagovat
db18

no, Freiburg daroval Hoffenheimu ty dva góly zadarmo obojí skoro stejné situace - nízký balon z pravý strany a před brankou volný Volland

Reagovat
stas87

mne sa sekol stream ked cez polcas ukazovali goly,kto to tam spravil tu chybu pred druhym golom?sorg?potom sa to seklo a videl som vollanda ako sa raduje

Reagovat
db18

jj, stejně jak u prvního gólu

Reagovat
db18

...já na to zapomněl a to zrovna tenhle zápas byl ve free-tv na mdr

Reagovat
db18

Thomas!

Reagovat
smazaný uživatel

"Sopcast removes channels so that's why no Sopcast streams available. Please use one of the many other options!" Jo tak many? O many mám trochu jiné představy než jeden zalagovaný flash...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm a Fortuna se pomalu oklepává po těch dvou fackách, co dostala.

Reagovat
db18

...Pospěch si Ribéryho opět docela drží na uzdě, takže když už přes Francka něco jde, tak je to z pravý strany (kde už je čím dál tím častěji...) - vedení Bayernu mi zatím přijde více nezasloužené než zasloužené a do druhého poločasu bych nasadil Robbena (a obětoval Kroose), který by mohl na Zábavníka vyvinout větší tlak (ten už je kousek od druhý žlutý)

a doufám, že ten gól dostane Bayern do pohody a předvedená hra v druhém poločase bude lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím teda dost špatný. Kromě toho gólu a hlavičky Martinéze bída. Kroos až na tu gólovou přihrávku docela špatný, nejradši bych byl, kdyby do druhé půle na hřšitě vběhl jeden z dvojice Robben, Gomez, idálně oba.

Reagovat
stas87

ano vsetci sa presunu na jednu stranu a lopta ide prekvapivo na druhu...ale nadherne to trafil

Reagovat
stas87

djurdic a fuchs ho mal hlidat

Reagovat
smazaný uživatel

A už to začíná padat Btw, jako profíka se tě zeptám, jaká je šance, že HSV dá +1,5 branky (kurs byl 1,9 což mi přišlo dobré)

Reagovat
stas87

no s tym co hrava eintracht celkom vysoka len problem bude utok hsv,oni pred zapasom s werderom dali len 19 golov co je bieda,ja si myslim ze si vystrielali strelecky prach na 3 kola dopredu eintracht ma predsa len pevnejsiu obranu ako my

a profik nie som na BL som dlho nepodal a nepodam

Reagovat
smazaný uživatel

ale furt se v tom vyznáš víc a líp než já. No, mě právě příjde, že útočná síla HSV je dobrá, v posledních zápasech se zlepšili, co sem měl čest vidět. A zrovna obrana Eintrachtu mi nepříjde nějak zvlášť úchvatná. Spíš orlové sází na útok. Ale je to spíš moje domněnka.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra to jsem zase prošvil začátek...

Reagovat
stas87

vas gol nadherny,bastos to krafil nadherne nas gol bol z pravej strany kde bol prienik do vapna,prihravka pred branku kde si z lavej strany nabehol djurdic a do prazdnej vyrovnal,mal ho hlidat fuchs

Reagovat
db18

wow - výborně Alaba... takhle to má vypadat

Reagovat
smazaný uživatel

A ono to jde a ne že ne. Ale že jim to trvalo 50 minut.

Reagovat
db18

Franck už konečně našel cestu kolem Pospěcha

Reagovat
Ronaldo.com

hmm krásna akce

Reagovat
db18

...už 3:0 - ideální čas teď připravit nasazení Robbena

Reagovat
Godwinson

Volland je neskutečnej borec

Reagovat
db18

snad brzo přestoupí do kvalitnějšího týmu

Reagovat
smazaný uživatel

K Hunterovi radši nic říkat nebudu... Akorát škoda, že na lávce nikdo lepší než on není

Reagovat
db18

Gómez a Robben konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší pozici Raffael asi už mít nebude

Reagovat
stas87

prvy roh v zapase a mohlo sa to cele otocit

Reagovat
smazaný uživatel

Timo, parádní zákrok

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle už je fakt smůla..

Reagovat
stas87

tak takto komicky gol som dlho nevidel absolutne nezasluzene a krute pre schalke

Reagovat
db18

...škoda, že Hoffe vyhrálo, ale aspoň je teď máte pořád na dostřel a snad je ještě přeskočíte

Reagovat
stas87

tak na to som vobec nemyslel tato vyhra tazko greuther nakopne,zasa bol horsi a prezil len vdaka tomu ze nedostal gol na 2-1,podobny zapas ako v mainzu ale pozitiva tam boli vidiet,asamoah hral lepsie lebo si to mal s kym dat a udrzal dost lopt a pacil sa mi ten baba,farfana moc nepustal do prienikov

Reagovat
Arne

Takže čirá haluz nebo je Schalke fakt tak špatný? Já viděl jen góly, od Bastose moc pěknej, Klausův=Fuchsův a ten třetí se dá pochopit, pokud Schalke tlačilo a chtělo urvat výhru. Navíc branka z ofsajdu.

Reagovat
stas87

schalke bolo lepsie,malo viac sanci,raffael trafil zrdku...no ten gol fürthu na 2-1 myslim ofsajd nebol,v ofsajde bol ademi,nie djurdic v ofsajde nebol ked hlavickoval,no ten treti...da sa to tak napisat,schalke bolo v tlaku a greutheru sa podarll snad prvy brejk za cely druhy polcas,vysledok urcite nezasluzeny

Reagovat
Arne

http://www.goalsarena.org/video/germany-bundesliga/02-02-2013-schalke-greuther-furth_en.html

2:40... Docela dost velkej na to, aby se přehlídl. I když beru, že jak tam byl ten Ademi, tak to čárovýmu zkomplikoval.

Reagovat
stas87

tak ja pozeral cez nekvalitny stream,tam mi to ako ofsajd neprislo ale bol a celkom vyrazny,no aj tak ti greutheru nepomoze,ani na tu baraz

Reagovat
stas87

tak ja pozeral cez nekvalitny stream,tam mi to ako ofsajd neprislo ale bol a celkom vyrazny,no aj tak ti greutheru nepomoze,ani na tu baraz

Reagovat
Arne

Tak on byl takovej skrytej, přestože to byl minimálně metr. Ale trocha optimismu, já jsem věřil před třemi lety taky a to jsme na tom byli mnohem hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

Oboje. Ta hra je teď prostě špatná, nejde se vymlouvat na smůlu, i když v tomhle zápase hrála roli, ale to se stává. Mně se ta hra pod Kellerem nelíbí. Nemyslím, že by to byl trenér pro nás. Pod Huubem sice byla výsledková krize, každopádně teď je to ještě k tomu krize herní. Navíc Hunter z formy, na Draxlerovi bylo vidět, že to chvíli potrvá, než si zvykne na AM a Raffaelovi se to taky úplně nepovelo, ale uvidíme. Podle mně by měla přijít změna trenéra a pak by se vidělo. A to říkám jako člověk, který nevyhazuje trenéry po každém nepovedeném zápase (do teď pouze Ruttena)

Reagovat
Arne

Mně přijde, že tím Kellerem odepsali tohle jaro a na léto mají nějaký trumf, jako třeba Ralf... Já vás teda viděl jen s tím Hannoverem a to bylo katastrofální, i směrem dopředu navzdory těm pěti gólům. Řekl bych, že v LM máte proti Gala docela menší šance, ale spíš než jejich posilami je to tou aktuální formou.

Jinak Draxlera snad včera nějak vypískali, nevíš co se tam stalo? Nezdálo by se mi, že by to bylo kvůli špatnýmu výkonu. Viděl jsem jen sestřih na Sport1 a vypadalo to docela divoce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak nejde odpískat jaro tím, že budem bez pohárů. Kdyby byl nějaký trumf na léto, tak to klidně s Huubem šlo dokopat. Ale tak ten odchod byla pravděpodobně z velké části jeho iniciativa, nevím jesti se o tom psalo někde víc, já nic nepostřehl, tak hádám. Návrat Ralfa by byl parádní, ale nějak mi to nepřijde pravděpodobné.

S Gala to bude asi zajímavé. Bude potřeba zaměřit se trochu na obranu, což by mohlo víc vyhovovat, než tyhle zápasy proti 11 bránícím.

U toho Draxlera jsem taky koukal, vůbec nevím co to mělo znamenat. Určitě nezahrál tak špatně, že by zasloužil vypískat

Reagovat
db18

...hlavně že se vedení postavilo proti ultras, když jim teď zbytek fanoušků píská každý zápas na jinýho hráče

Reagovat
Arne

Tak nejspíš doufají, že to půjde... Taky hodnotit ho po třech zápasech není úplně košer, ale my dva nejsme rozhodně sami, kdo z toho má špatnej pocit.

Ten Draxler, tam i lidi vstávali a mávali rukama, vypadalo to fakt divně... Kdyby Schalke mělo rivalitu s Herthou oboustrannou a patřilo to Raffaelovi, tak to chápu, ale to vysvětlení taky moc není. Možná pískali na střídání jako takový, či že vlastně na Kellera.

Reagovat
smazaný uživatel

Raffaela už minule přijali fanoušci v pohodě, tím to nebude. Jediné vysvětlení je teda že to bylo na Kellera. Vypískali celý tým už v poločase, což se upřímně moc nedivím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Schalke som mal podane 1,5+ ze daju golov, ale sa mi v stavkovej pomylila a dala mi minus. Uff diky ti zato

Reagovat
smazaný uživatel

"revor20 02.02.2013 16:24

No, největší dojeb je, že na své dva sranda tikety jsem dal Schalke. V prvním případě, že dosáhnou více než jedné branky a na druhém mám ostrou jedničku. Koukám, že mi to jako vždy vychází "

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Timo

Reagovat
smazaný uživatel

schalke-úplní trgédi

Reagovat
smazaný uživatel

Jééé a je tu zas brečení zhrzených sázkařů

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska muž zápasů mnou zatracený Toni, Alaba a Mandžukic.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro bayernisty:

Co myslíte, má Contento nějakou reálnou šanci se do budoucna prosadit, počítá se s ním nebo je to hráč jen na střídačku ?

Reagovat
db18

je to druhá možnost na LB za Alabu, je to hodně spolehlivý náhradník, tak si ho Bayern bude chtít nechat - ikdyž on sám občas zatouží po Serii A, takže časem nejspíš odejde

Reagovat
smazaný uživatel

dekuji

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska nebyl ani na lavičce ne?

Reagovat
db18

jjn - ale kdyby Alaba chyběl už od začátku, tak věřím, že by v základu Contento hrál

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to asi určité.

Reagovat
db18

Lakić mi dělá radost

Reagovat
stas87

ty vole...a my s tymi trapakmi prehrame rode to zasa rozjizdi vo velkom style ta obavana lava strana hsv je na smiech,jung s aignerom si z nich robi prdel,badelj uz hra opatrne lebo by ho rozhodca vysypal...na hsv staci len behat a napadat,cela ich hra sa rozsype ako domcek z karat..fakt neskutocne ako mohli nahrat tolko bodov v doterajsom priebehu sezony no vlastne ano-maju rudnevsa a sona,nebyt ich tak sa motaju okolo pozicie norimberku

Reagovat
db18

k té levé straně: tak teď byl Jansen s Aogem prohozen a ještě k tomu byl Aogo spíš takový ZM než LM...

Reagovat
stas87

dobre ale stale sa o nich hovori ako o velkej hrozbe zo strany hsv(myslim tym komentatorov na es)dneska boli spatny,eintracht ale dost zvolnil a uz tolko nedominoval ako v prvom polcase

Reagovat
db18

to je škoda - jako vždy jsem se nechal unést a vsadil jsem 1x moc, že tým XY dá další gól (naštěstí byl po prvním gólu Frankfurtu kurs 1,9 na jejich výhru )

Reagovat
smazaný uživatel

čo myslite ma Frankfurt na LM ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na LM asi určitě ne, ale v EL by se mi celkem líbil a měl by tam celkem reálnou šanci na postup ze skupiny, ikdyž ty zkušenosti asi budou chybět

Reagovat
db18

Hubník na DM

...jinak vidim asi poprvé, že by ženská komentovala celý zápas

Reagovat
Arne

Já jsem to někde zahlídl, ale na jaký stanici to je?

Jinak vypadá to furt stejně? Já koukám od 30. minuty a je to teda kopaná šílená, k nekoukání.

Reagovat
JozkokozleJ

Pritom od 30. minuty sa celkom zlepsilo. Bud rad, ze si nevidel prvu polhodinu.

Skoda, ze Luhukay nevzal Kobiashviliho, zvlast ked potom postavil na DM Hubnika, ktory smerom dopredu naprosto nic. Radsej tam mohol skusit Hollanda a Bastiansa nechat na LB.

Reagovat
Arne

Přesně, tohle jsem nepochopil... Kobiho jsem (pod vlivem berlínskýho tisku) očekával v základu a on ho nechá doma. Kdy jindy by měl hrát než dneska.

Reagovat
db18

...jo, do tý 30. to vypadalo cca stejně (sorry že odpovídam až teď, ale přesně po poločase mi padl nez a rozběhl se až teď) - přišlo mi to ale docela vyrovnaný a spíš měl lehce navrch Jahn, co se dělo v druhym poločase?

Reagovat
Arne

Prosadila se kvalita... Jahn ale měl taky šance, nebylo to tak jednostranný jako výsledek. Plus ta penalta k druhému gólu prakticky vymyšlená.

Reagovat
jv

Zrovna když jsem koukal na sestavy, tak jsem si říkal, že by mě nikdy nenapadlo, že si Hubňa s Lustim ty pozice jednou prohodí...

Reagovat
jv

Taky mu to mohlo propadnout až do branky.

Reagovat
JozkokozleJ

Taky nasup po polcase takmer bez sanci som teda necakal. Dobry start do jarnej casti, dolezity pre pohodu

Reagovat
Arne

Výsledek pěknej, ale kdyby nám nedarovali tu penaltu, tak to klidně mohlo smrdět remízou... Jahn ale ukázal hlavně vzadu, že není měřítkem. Za týden to bude chtít o stupeň víc.

Co se mi ale líbí, jsou ty standardky... Takhle dobře zahrávaný, to snad nemapatuju, ani za časů Marcelinha s Bastürkem.

Reagovat
smazaný uživatel

tyjo měl jsi pravdu - na BL se taky blbě tupují výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

tak pojďme - Dneska Mitchellem v bráně a Svenem místo Seba. Tak doufám, že se Benderovci nebudou moc šetřit

Reagovat
smazaný uživatel

Krásnej začátek

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim parada

Reagovat
smazaný uživatel

škoda pár chybiček Santany v obraně. Jinak je to zatím super, akorát teď nesmíme vypustit. Kdyby lever snížil, tak věřím, že je to ještě jednou pořádně nabudí

Reagovat
stas87

boenisch sa mi teda paci viac ako carvajal..a castro by nemal kopat rohy z lavej strany,co roh to na prednu zrdku a odhlavickovany ci odkopnuty balon..rolfes celkom mimo,reinartz tiez,tu ma dortmund navrch a najviac akci islo prave zo stredu ihriska

Reagovat
Pospovič

Reagovat
slovaňáák

Hm, to bylo rychlý.. Chtělo by to zase začít hrát..

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravá reklama na Bundesligu ten dnešní zápas Akorát z obranný hry jsem dneska vážně hořkej

Reagovat
stas87

klopp mal by sa ukludnit

Reagovat
stas87

klopp mal by sa ukludnit

Reagovat
stas87

penaltu by som nepiskal,boenisch ho sice podkopol ale lewa tomu velmi pridal...ale blbost od boenischa,lewa tu zasekavacku robi takmer vzdy a to bek v 16ke nemoze spravit

Reagovat
JarousFCB

aspoň že to nedal ... takhle to má lepší tempo

Reagovat
smazaný uživatel

byla úlně jasná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele