20. kolo
02.02.2013 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Fortuna zavzpomínala na staré časy a doma přestřílela Šváby

Z čekání na první jarní bodový zápis vyšel jako vítěz Düsseldorf, jenž oproti předchozím utkáním výrazně zpevnil defenzivu a také díky stuttgartským chybám si zapisuje tři body. VfB na jaře prohrálo už třetí utkání v řadě!

Oba týmy se do sebe pustily pěkně od podlahy. Přece jen výraznější aktivitu směrem dopředu však jevila Fortuna. Kýžené ovoce mohla po osmi minách přinést spolupráce Lambertze a Tescheho, druhý jmenovaný však mířil jen do pravé tyče švábské branky! Zakrátko se ale naplněná Exprit Arena přece jen radovala: Tesche po standardce s trochou štěstí dostal míč ke Krusemu, jenž bezchybně zavěsil - 1:0.

Hostující družina se pochopitelně snažila okamžitě reagovat, ovšem proti dobře zformovanému (Norbert Meier nechal v tomto zavzpomínat na podzimní duely) soupeři to neměla zrovna dvakrát snadné. Nejlepší možnost VfB v prvním dějství tak měl těsně před půlhodinou hry Gentner, jeho ráně však přece jen něco scházelo. Lambertz sice pojistku nepřidal, ale jeho práci ještě do pauzy dokončila dvojice Ilsø - Kruse a australský křídelník si tak zapsal druhý zářez na pažbě - 2:0.

Bruno Labbadia po přestávce reagoval (místo Hajnala a Holzhausera přišli do hry Traoré a novic Macheda). Na hru Stuttgartu měly tyto změny jen a jen pozitivní dopad. Právě guinejský reprezentant po hodině hry našel na druhé tyči Gentnera, jenž se z voleje nemýlil - 2:1. VfB ještě zvýšilo obrátky a v 74. minutě po Molinarově centru dokonce srovnal Okazaki, pro nesprávně odpískaný ofsajd mu ale branka nebyla uznána (v ofsajdu stál pouze Ibišešvić)! Hned o pár chvil později však Tasci "namazal" Finkovi, jenž zpoza vápna i se štěstím propálil Ulreicha - 3:1. Hned dvakrát mohl odpovědět Okazaki, ale neuspěl. Latka už si tak po ostrém souboji s Ibiševičem ve vápně nemusel stěžovat...

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele