20. kolo
02.02.2013 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Hoffenheim zabral a po delší odmlce slaví triumf v bádenském derby

Užuž se nad Sinsheimem začínala opět stahovat mračna, ovšem Hoffenheimu se mohutné zimní nákupy konečně vyplatily a koncernový celek nakonec bere proti Freiburgu nesmírně cenné tři body!

Heurelho Gomes se mohl z čistého konta na německé fotbalové scéně radovat jen pouhé čtyři minuty: Kruse utekl po levé straně, bývalý brazilský reprezentační brankář sice jeho prvotní snahu ještě vytěsnil, ovšem mičuda se k hostujícímu středopolaři vrátil, načež Kruse mohl z hranice penalty zapsat svoji pátou ligovou branku v sezóně - 0:1. Koncernový celek byl takovýmto úvodem zaskočen.

Netrvalo ale dlouho a začínalo se znovu od nuly. Po ose Polanski - Roberto Firmino se kulatý nesmysl ocitl u nohou Vollanda, jenž zareagoval rychleji než Hedenstad a bez větších problémů vyrovnal na 1:1. TSG rázem dostalo novou krev do žil a bylo to na trávníku patrné. Ve 27. minutě se po další kombinační akci dostal k míči opět Volland a z bezprostřední blízkosti zavěsil - 2:1. Rosenthal následně na Gomese nevyzrál.

Po obrátce se však Hoffenheim zatáhl na svou polovinu a čekal na soupeře. Bojovníci z Breisgau dělali čest své přezdívce a snažili se probít hustým obranným pletencem, ovšem jejich útoky postrádaly větší iniciativu a v neposlední řadě i přesnost. Unuděné obecenstvo tak mohl devět minut před koncem probudit Rosenthal, ale napálil jen Becka. Pojistku mohl přidat střídající Ochs, ale na Baumanna nevyzrál!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hoffenheim už konečne vyhra 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Hoffenheim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele