18. kolo
22.01.2012 15:30 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Odpověď z říše snů: Dortmund vyplenil Hamburk pěti góly!

Borussia Dortmund nepřipustila sebemenší zaváhání, utkání v Imtech Areně měla od samého začátku plně ve své režii a nakonec si z přístavního města odváží po kanonádě zasloužené tři body. Díky tomu tak žlutočerní rozšiřují okruh celků, jež se bodově seřadily na čele tabulky již na tři.

Žlutočerní začali v Imtech Areně v podobném duchu, jako kdyby hráli v domácím prostředí - měli po všech stránkách více ze hry a tlačili se do zakončení. Nebezpečí hrozilo především z pravé strany, kde paradoxně chyběl Mario Götze, toho ale výborně zastoupila polská spojka ve složení Piszczek - Kuba, jež navíc na hrotu doplňoval Lewandowski. První dvě možnosti přišly jako přes kopírák, ale Bender a po něm i Lewandowski nedokázali zpoza vápna zamířit mezi tři tyče. Borussie se však nakonec přece jen dočkala. Drobného odkop sebral Kagawa, předal Kehlovi, ten ještě posunul na Großkreutze, jenž z úhlu nezaváhal - 0:1.

Hned vzápětí ale mohlo být z ničeho nic srovnáno. Aogo parádním pasem oslovil Guerrera, ten však z malého vápna příležitost trestuhodně promarnil. HSV začalo hrát až po inkasované brance. Ani ne za další dvě minuty centroval pro změnu z opačné strany Diekmeier, celou akci zakončoval ranou ze střední vzdálenosti Tesche, mířil ovšem nepřesně.

Ve zbytku prvního dějství už se však hrálo opět jenom před vápnem domácích. Kýženou pojistku mohl po standardní situaci přidat hlavičkující Subotić, parádní hlavičku ovšem zastavil parádním reflexivním zákrokem Drobný. Na další akci Borussen už byl ale český brankář krátký. Tentokráte se do hlavní role obsadil Lewandowski - nejprve nasadil "housle" Westermannovi, poté ještě vykoupal Aoga a v závěru přehodil bezmocného Drobného - 0:2. Zkorigovat mohl Jansen, tomu ale cestu zakřižoval Schmelzer a nedovolil mu zakončit.

Po změně stran začali hráči přístavního celku s velkým elánem, do žádné vyložené příležitosti se však nedostali - šance byly k vidění opět pouze na straně hostů. Definitivní hotovo potom mohla Borussia zahlásit v 58. minutě. Bruma se znovu neukázal v tom nejlepším světle, balón se následně kombinací po ose Großkreutz - Kagawa - Lewandowski ocitl u Kuby, jenž ho křižnou střelou na zadní tyč dostal do sítě potřetí - 0:3.

Hned nato mohl přidat další trefu Lewandowski, dezorientován ale nedokázal zacílit mezi tři tyče. Pod další hřebíček do hamburské rakve se postaral Diekmeier, který v pokutovém území zbytečně sestřelil střídajícího Leitnera a sudí Start ukázal na značku pokutového kopu. Míč si vzal na starost Kuba, který ani napodruhé nezaváhal a utaženou přízemní ranou k levé tyči zavěsil - 0:4. Na potupného bůra pak došlo sedm minut před koncem. Po další ukázkové kombinační akci dovršil demolici Lewandowski, na jehož střeleckém kontě tak už po dnešku svítí číslo čtrnáct. Čestného zásahu poté i díky Langerakově zaváhání dosáhl Guerrero - 1:5.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty kurva špinava hnilobna vypadni do piče počuvaj

Reagovat
smazaný uživatel

sa nehanbis?

Reagovat
smazaný uživatel

a neni to pravda ?

Reagovat
smazaný uživatel

aha už chapem ! o 2 goly som sa sekol stane sa

Reagovat
kezba1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HSV1887

Dneska se mi zdálo, že HSV vyhrál 3:2. Nezlobil bych se, kdyby to tak bylo :)

Reagovat
smazaný uživatel

Vsázím tvůj výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsi neudělal dobře. :D

Reagovat
diastan

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra HSV 2:1

www.hsv.wgz.cz

Reagovat
smazaný uživatel

0:8

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro.

Reagovat
Filip12

chudák drobas tolik gólů by nedostal ani od Němců v nároďáku

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu,protože by po čtvrtým gólu v prvním poločase znechuceně odešel ze hřiště

Reagovat
Filip12

boužel to nejde tak jako v hokeji

Reagovat
kezba1

Jde to i bez Maria Jen tak dál!!!

Reagovat
czech_mira

Dortmund

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele