18. kolo
21.01.2012 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Hertha BSC 2:0

Norimberk svůj jubilejní 1000. zápas v bundeslize oslavil dvoubrankovým vítězstvím nad Herthou. Domácí nemuseli předvést nikterak oslnivý výkon, při bezzubém představení berlínského celku a šťastné vedoucí brance jim to ale bohatě stačilo k zaslouženým třem bodům.

Utkání hrané na hodně špatném terénu začal lépe "der Club" a za svojí aktivitu byl málem odměněn v šesté minutě. Novic Hloušek zahrál standardní situaci do ohně a po střele Wollscheida míč políbil obě tyče, veškerý vzruch byl ale vzhledem k ofsajdovému postavení zbytečný. Poté nabídl domácím dobrou příležitost Lell, který za sebou zapomněl míč a vyzval tím na zteč Didaviho, jeho střelu ale s jistotou vyrazil pozorný Kraft.

Zhruba od dvacáté minuty se začala převaha přelévat na stranu Herthy, ta dlouho ale nemohla najít recept na pozornou defenzivu soupeře a domácí brankář Schäfer se tak poprvé zapotil až v situaci, kdy Lasoggovu střelu nebezpečně srazil jeho spoluhráč Maroh. Chvíli nato nabil Ramos zpětnou přihrávkou Niemeyerovi, na jeho přízemní ránu k zadní tyči ale Schäfer dokázal dosáhnout. Tvrdou, avšak nepřesnou ránu nad branku pak vyslal Lasogga, gól ale padl na druhé straně. Ve třiačtyřicáté minutě se Esswein dostal k míči a vzhledem k Ramosově nezájmu o hru mohl vystřelit, míč pak hlavou tečoval k tyči Hubník a Kraft plachtil vzduchem marně - 1:0.

Do druhého poločasu vstoupili stejně jako do toho prvního lépe Frankové, kteří se nikam nehnali a čekali na příležitost. Ta přišla v jednašedesáté minutě, kdy Eigler skvěle uvolnil Pekharta, ten ale nezachoval chladnou hlavu a dal Kraftovi možnost jeho zakončení srazit mimo prostor tří tyčí. Ve velmi nečistém zápase se český útočník prezentoval mimo jiné také několika zákroky za hranicí, přičemž z hostujícího týmu mu zdatně sekundoval Niemeyer.

Hertha ve svém snažení o vyrovnávací gól byla bezzubá a jedinou její šancí tak byly standardní situace. Po jedné z nich v podání Eberta ovšem Hubník hlavičkoval jen do tyče a ani Niemeyer balon do sítě nedotlačil. Jinak se Norimberk nemusel ničeho obávat a v 85. minutě navíc přidal pojistku, když výtečně zahraný Hlouškův přímý kop prošel až na zadní tyč, kde Maroh neměl problém uklidit míč do prázdné branky - 2:0. Na druhé straně ještě mohl zdramatizovat zápas Hubník, který po Kobiašviliho pasu sice přeloboval osamoceného Schäfera, branku ale těsně netrefil a jeho tým tak potvrdil, že se mu na Frankenstadionu tradičně hrubě nedaří.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1:1 jako vždy

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 .

Reagovat
smazaný uživatel

Nabízí se plichta, ale něco mi říká, že Hertha vrátí Norimberku porážku. Takže můj tip 1:2. Hertha BSC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele