18. kolo
21.01.2012 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - VfB Stuttgart 3:1

Schalke v prvním jarním utkání potvrdilo své ambice a díky suverénnímu vítězství nad Stuttgartem se bodově dotáhlo na vedoucí Bayern. Domácí těžili z povedeného startu a po přestávce své vedení po zásluze zvýšili, hosté už jim stačili akorát sebrat čisté konto.

Hosté ze Švábska vstoupili do zápasu letargicky, pomalu se ani nestačili rozkoukat a už prohrávali. Po rohovém kopu z levé strany vyskočil nejvýše Höwedes a jeho hlavičku dopravil do sítě z malého vápna zcela volný Matip - 1:0. Stuttgart, který paradoxně v prvním kole smetl svého soupeře zejména díky standardním situacím, nebyl ve své kůži a po osmi minutách mohl být rád, že po dalším rohu Huntelaarova dorážka neplatila kvůli ofsajdovému postavení střelce první branky Matipa.

VfB nakonec úvod přečkalo bez druhé pohromy a v polovině prvního dějství již dokázalo s domácími hrát vyrovnaný zápas. V osmadvacáté minutě to mohl potvrdit i vyrovnáním Harnik, jeho střelu z úhlu ale povedeným zákrokem zneškodnil Unnerstall. Jinak ale Schalke předvádělo v defenzivě výborný výkon a nic na tom nezměnilo ani nešťastné zranění Höwedese, který se srazil se spoluhráčem Högerem a ještě do poločasu musel střídat.

Přestávku ve Veltins Aréně orámovaly hluché pasáže, kterým ale byl konec v šestapadesáté minutě, když Draxler vyslal do šance Huntelaara, ten si ale na Ulreicha nepřišel. Z následného rohu o minutu později ale už zahřmělo podruhé, Draxler našel Papadopoulose a proti jeho razantní hlavičce nebylo obrany - 2:0. Hostující kouč Labbadia reagoval dvojím střídáním, kýženého efektu tím ale nedosáhl.

Místo toho byli k neudržení opět Huntelaar s Draxlerem, kteří ale zcela osamocení před Ulreichem zahodili šanci na třetí branku a litovali by, kdyby na druhé straně Fuchs kousek před brankovou čárou neodvrátil tečovaný míč. V osmdesáté minutě ale již bylo rozhodnuto, když po skvělém napadání a neméně povedené souhře kvarteta Marica, Raúl, Huntelaar, Draxler přesně na zadní tyč zakončoval posledně jmenovaný - 3:0. Tři minuty před koncem se hosté alespoň dočkali čestné trefy, to po Hajnalově ráně do tyče dorazil míč na místo určení Okazaki a zkorigoval tím na konečných 3:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2, 2:3

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele