18. kolo
21.01.2012 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mise splněna: Wolfsburg přehrál Köln nejtěsnějším rozdílem

Wolfsburg má nového spasitele, Sebastian Polter dokázal po utkání se Stuttgartem rozhodnout i zápas proti Kölnu, kde opět dokonale využil svou největší přednost a zajistil tak svému celku tolik kýžené tři body. Felix Magath tak jen potvrdil, že se mu proti Kozlům nebývale daří.

Snaha Vlků byla od začátku jasně daná - pokusit se Köln přehrát kombinační hrou po zemi, o čemž nejlépe vypovídalo nasazení agilních a dravých Dejagaha a Kooa až na samý hrot, k nim se pak měl nejvíce připojovat další novic Vieirinha a z levé strany vysunutý Schäfer. A tato snaha začala hned záhy přinášet kýžené ovoce. Největší pozornost na sebe strhával velice aktivní Dejagah, ten se také dožadoval po souboji s Eichnerem pokutového kopu, ovšem píšťalka sudího Welze zůstala tak jako o několik chvil později při zákroku na Schäfera němá.

Wolfsburg z úvodního tlaku nic nevytěžil, Köln následně vyrovnal hru a z ničeho nic mohl jít dokonce do vedení. Podolski nastartoval Peszka, Benaglio svůj výlet z branky nevyhodnotil ideálně, následně ovšem zakončení polského štírka stačil z brankové čáry vyhlavičkovat Madlung. Hned vzápětí ovšem Podolski našel přesným centrem úplně volného Novakoviče, ten však na pohotového Benaglia recept nenašel. A do třetice šance Kozlů. Na Podolskiho standardku si naběhl Geromel, v obtížné pozici ale zakončil těsně vedle.

Ve zbývajícím průběhu prvního dějství měli opět navrch zelenobílí, jejich hře ale něco podstatného chybělo, vše bylo až příliš uspěchané a rozhárané. Dejagah s Vieirinhou jakoby se raději předháněli v zahazování střeleckých příležitostí, než by se o balón podělili - takový Jiráček by mohl vyprávět...

Po obrátce jako první zahrozili opět hosté, konkrétně Clemens s Podolskim, ani z této akce ovšem nic nebylo. Hned nato na opačné straně napřáhl z velké dálky mladíček Rodríguez a Rensing měl co dělat, aby parádní křižnou ránu stačil konečky prstů vytěsnit. To byla na dlouhou dobu poslední akce, která stála za zmínku, hra upadla a obě strany, jakoby čekali na zázrak. Ten se sice nekonal, ovšem po chvíli ukázali pěknou přímočarou akci Jiráček s Rodríguezem, poslední článek, střídající Polter ale v rychlosti balón vůbec netrefil. Hned nato navíc centroval Träsch a míč najednou skončil na břevně Rensingovy branky.

Rozzuzlení mohlo přijít v 76. minutě. Clemens našel ve stoprocentní příležitosti Novakoviče, ten však ani z této akce nemířil přesně. A jako na zavolanou přišel trest. Sio sice z kroku na Rensinga nevyzrál, další akce už se však ujala. Träsch poslal do pokutového území nadýchaný centr, jenž dokonale využil Polter a hlavou otevřel skóre - 1:0. V úplném závěru potom mohl svému celku zařídit konečnou dělbu bodů Ishak, ani on ale nedokázal zlomit prokletí a pálil nepřesně.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
naheCZ

1:0 (Jiráček)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jako fenin,první zapas to tam nasází a pak to snim pude do pr... doufam že ne :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jiracek zahrivacka stridacky, stejne jako Pilar, kdyz tam prijde.

Reagovat
smazaný uživatel

picovina

Reagovat
smazaný uživatel

blbče..

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ti nevyšlo bukvičko

Reagovat
smazaný uživatel

3-1 (3x Jiráček)

Reagovat
smazaný uživatel

Polák, Jiráček

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele