18. kolo
21.01.2012 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - FC Augsburg 1:0

Důležitý záchranářský souboj mezi Freiburgem a Augsburgem dopadl lépe pro domácí fotbalisty. Ti se sice nemohli dlouhou dobu střelecky prosadit, díky gólu Matthiase Gintera ze samotného závěru ale mají nakonec pořádný důvod k radosti.

Oba celky si moc dobře uvědomovaly vážnost tohoto klání, takže začátek duelu nabídl jen vzájemné oťukávání. Až v jedenácté minutě přišla zajímavá příležitost hostů. Po centru od rohového praporku vznikl v šestnáctce Freiburgu velký zmatek, čehož využil Oehrl, který se dostal k hlavičce. Gólman Baumann ale jeho pokus dokázal lapit.

V následujících momentech byl vidět především domácí útočník Anton Pucila, který dělal zadákům Augsburgu místy hodně nepříjemné problémy. V zajímavé palebné pozici se ocitl například v 18. minutě, kdy ale celou situaci nevyřešil zrovna nejlépe a po obětavém zákroku Callsen-Brackera přišel o míč.

Největší šanci úvodního dějství si vypracoval Freiburg v 37. minutě. To zakončoval nebezpečně Pucila, gólman Jentsch ovšem předvedl výborný zákrok a míč do brány nepustil.

Po změně stran se pokračovalo v zaběhnutých kolejí. Mnohem aktivnější byl stále Freiburg, jenže ve finální fázi většinou selhal. Příkladem budiž moment z 54. minuty, kdy se mohl ocitnout v jasné tutovce Pucila, avšak přihrávka Jendriška byla zachycena pozornými obránci.

Domácí dali o sobě znovu vědět o patnáct minut později. To hlavičkoval po centru z přímého kopu asi metr vedle Caligiuri. Zanedlouho se rozhodl vyzkoušet své štěstí také Jonathan Schmid, ale i jemu scházela větší dávka přesnosti. Domácí fanoušci si tak nakonec museli počkat až do samotného závěru. Dvě minuty před koncem se přesně umístěnou hlavičkou zapsal mezi střelce Matthias Ginter a zařídil pro Freiburg veledůležité vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele