Bundesliga - souhrn 16. kola

17.12.2019, 20:25, aktualizováno 18.12.2019, 22:27
Komentáře a souhrny
RB Lipsko ve šlágru kola remizovalo v Dortmundu a drží se na čele tabulky o skóre před Mönchengladbachem, jenž naplnil roli favorita proti Paderbornu. Bayern Mnichov veze body ze hřiště Freiburgu. Köln vyhrál přestřelku ve Frankfurtu a vyhoupl se mimo sestupové pásmo, kam spadly Brémy, které inkasovaly ostudný debakl od Mainzu...

VfL Wolfsburg - Schalke 04 1:1

18.12.2019 20:30

Góly: 82. Kevin Mbabu - 51. Ozan Muhammed Kabak

Dva týmy z horní poloviny tabulky se střetly ve středečním duelu 16. kola Bundesligy. Domácí Wolfsburg proti Schalke remizoval, přestože hosté po gólu Kabaka dlouho vedli. V závěru však srovnal Mbabu.

První velká příležitost přišla hned po pár vteřinách. Weghorstova hlavička se už už snášela za brankovou čáru, když ji jeden z bránících hráčů na poslední chvíli vykopl. Vlci i nadále tlačili, proti podařené ráně Arnolda se musel blýsknout Schubert, pro nějž se jedná o první start v Bundeslize v základní sestavě.

I on byl krátký na Victorovu střelu, ke štěstí jeho i všech Königsblauen se ale míč odrazil od tyče a putoval do zámezí. Victor se záhy ocitl v další šanci, tentokráte při pokusu na zadní tyč mířil mimo.

Nedlouho po pauze se překvapivě dostali do vedení hráči z Gelsenkirchenu. Po rohovém kopu hlavičkoval Ozan Kabak. Casteels si s jeho prvním pokusem ještě poradil, na následnou dorážku už však byl krátký. Zanedlouho mohli domácí srovnat, Caligiuriho rána z otočky ale mířila moc vysoko. Brekalo zase napálil jen gólmana.

Wolfsburg se přesto kýžené trefy dočkal. Napomohlo mu zaváhání dosud skvělého Schuberta, jenž neudržel po rohovém kopu míč v rukou a Kevin Mbabu jej snadno do poloodkryté branky uklidil. V tabulce tak Schalke kleslo na pátou příčku, Wolfsburg zůstal na osmém místě.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln 2:4

18.12.2019 20:30

Góly: 6. Martin Hinteregger, 30. Gonçalo Paciência - 44. Jonas Hector, 72. Sebastiaan Bornauw, 81. Dominick Drexler, 90+4. Ismail Jakobs

Frankfurt se na ligové scéně dál potácí v obrovské krizi, nyní po nadějném dvoubrankovém vedení naprosto nezvládl závěrečnou dvacetiminutovku středečního utkání a zachraňujícímu se Kolínu podlehl 2:4. Momentálně v Bundeslize nevyhrál šestkrát za sebou a hned pětkrát z toho prohrál, v tabulce se nachází na dvanáctém místě s osmnácti body. Naopak FSV navázalo na úspěch v porýnském derby s Leverkusenem (2:0) a opustilo sestupové pásmo.

Díky druhému senzačnímu vítězství po sobě se posunulo na patnáctou pozici se čtrnácti body o skóre před šestnáctý Werder Brémy. Přitom Eintracht začal velmi dobře a již po šesti minutách hry otevřel skóre. Ještě předtím našel Kostić svým rohovým kopem dobře postaveného Martina Hintereggera, který ale ve vyložené pozici selhal a hlavičkoval těsně vedle levé tyče. Stejně hráč však své zaváhání bleskově napravil.

Tentokráte si po dalším rohu Kostiće zpracoval míč stehnem a levačkou z osmi metrů zamířil přímo do bližšího spodního rohu. Svěřenci trenéra Adiho Hüttera si vytvořili dvoubrankový náskok přesně po půl hodině hry. Znovu to bylo centru od rohového praporku v podání Kostiće, nejvýše do vzduchu se vyšponoval Gonçalo Paciência a hlavou se trefil ke vzdálenější konstrukci. Zhruba deset minut před přestávkou to mohlo být již o tři trefy.

Z hranice pokutového území napřáhl Kohr a brankář Horn se musel poprvé činit. Následně po projektilu Kostiće a zákroku hostujícího strážce pálil mimo dorážející Kamada. Kolín se vrátil zpět do hry o bodový zisk v předposlední minutě první půle. Kapitán Jonas Hector zkusil štěstí z dobrých pětadvaceti metrů a jeho tečovaná rána zaplavala přímo pod břevno do protipohybu pozdě reagujícího gólmana Wiedwalda.

Druhý poločas probíhal v opatrnějším duchu, hosté nečekaně srovnali v 72. minutě. Z pravého křídla odcentroval střídající Kainz a dobře postavený Sebastiaan Bornauw nasměroval míč do sítě kolem bezmocného Wiedwalda. Ihned na to předvedl Horn fantastický zásah v tváří tvář proti Kamadovi, na opačné straně se blýskl domácí strážce proti dělovce Dominicka Drexlera. V 81. minutě to byl právě Drexler, jenž převrhl misky vah na stranu Kolína.

K devětadvacetiletému záložníkovi prošel střílený přízemní centr z pravé strany a se zakončením do prázdné branky neměl větší potíže - 2:3. Frankfurt se ve zbývajícím průběhu hnal bezhlavě za vyrovnáním, jenomže ve čtvrté nastavené minutě inkasoval počtvrté. Další mladíček Ismail Jakobs přelstil ofsajdovou past po nahrávce od Modesteho a svůj samostatný únik zakončil parádním pokusem do levé šibenice.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Bayern Mnichov 1:3

18.12.2019 20:30

Góly: 59. Vincenzo Grifo - 16. Robert Lewandowski, 90+2. Joshua Zirkzee, 90+5. Serge Gnabry

Letošní překvapení z Freiburgu nebylo daleko od překvapivého úspěchu s obhájcem titulu Bayernem Mnichov a ještě v poslední minutě základní hrací doby drželo nerozhodný stav 1:1, jenomže v nastaveném čase hned dvakrát inkasovalo a muselo tak skousnout porážku 1:3. V tabulce nejvyšší německé soutěže se i přesto nachází na velmi solidním šestém místě s pětadvaceti body, mnichovskému gigantovi patří třetí příčka s třiceti body.

Hosté momentálně ztrácejí na vedoucí duo Dortmund - Gladbach čtyři body a je tak jasné, že titul podzimního mistra nezískají. Do středečního utkání vstoupili aktivněji a už po necelých šedesáti sekundách mohli jít do vedení. Coutinho po parádní přihrávce od Gnabryho přelstil brankáře Flekkena a zblízka ho přeloboval, ovšem strážce svatyně bádenského klubu dokázal před brankovou čarou na poslední chvíli zastoupit vracející se Gulde .

Ani ne o pět minut později se Flekken musel vytáhnout s prvním famózním zákrokem, když hlavičku Pavarda po rohovém kopu vyrazil před sebe a dorážející Thomas Müller orazítkoval pravou konstrukci. Bayern zužitkoval svůj mírný tlak krátce po odehrané čtvrthodině. Polský kanonýr Robert Lewandowski skóroval již podevatenácté v tomto ligovém ročníku, po skvělé práci Daviese na levé straně a následném centru před branku chladnokrevně pokořil Flekkena.

V závěrečných patnácti minutách úvodního dějství domácí přitlačili a vytvořili si tři nadějné možnosti. Nejprve se blýskl hostující gólman Neuer, jenž konečky prstů vytěsnil střelu Hölera mimo tři tyče. Krátce na to po ponechané výhodě centroval do volného prostoru Frantz a rozběhnutý Vincenzo Grifo z nadějné pozice přestřelil. Asi pět minut před přestávkou chtěl po pobídce od Grifa skórovat Petersen, jenomže Neuer odvrátil jeho pokus na rohový kop.

Freiburgu se povedlo z ničeho nic srovnat po necelé hodině hry. Šestadvacetiletý záložník Grifo po rychlém brejku svého výběru využil pasu Haberera a zcela osamocen zavěsil do bližší šibenice. V 65. minutě si Bayern mohl vzít zpět svůj ztracený náskok, jenže proti Perišičovi brilantně zasáhl Flekken. Necelých dvacet minut před závěrečným hosté dokonce rozvlnili síť, ale branka Gnabryho neplatila kvůli ofsajdovému postavení Lewandowského.

Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak jasný favorit ukázal svou sílu. Ve druhé minutě nastavení ho dostal zpátky do vedení Joshua Zirkzee, jenž po několika málo vteřinách strávených na trávníku zamířil mezi nohy bezmocného Flekkena. Domácí od tohoto okamžiku výrazně otevřeli svou hru a za další tři minuty kapitulovali potřetí, protože se Gnabry po své tvrdé ráně protlačil i k dorážce a při ní už nezaváhal.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SC Paderborn 2:0

18.12.2019 20:30

Góly: 46. Alassane Pléa, 67. Lars Stindl (pen.)

Mönchengladbach se s posledním celkem tabulky Pederbornem výrazně trápil, ovšem díky skvělému vstupu do druhého poločasu nakonec potvrdil roli favorita a zvítězil po výsledku 2:0. Kvůli úterní remíze Dortmundu s Lipskem (3:3) se udržel na druhé pozici se čtyřiatřiceti body a právě za vedoucím Red Bullem zaostává jen vinou horšího skóre. Naopak letošní nováček zůstává poslední osmnáctý s devíti body na kontě.

Borussia měla v zápase navrch, míč držela z téměř šedesáti procent a vytvořila si i více střeleckých pokusů mezi tři tyče, ovšem v prvním poločase skórovat nedokázala. Svou úvodní možnost si vypracovala ve 12. minutě, kdy od pravého okraje pokutového území odcentroval Herrmann a nabíhající Lars Stindl hlavičkoval příliš vysoko. Za dalších osm minut byl domácí výběr ještě blíže k vedení po pasu z pravého křídla od Stindla.

V před brankovém prostoru se totiž protlačil k hlavičce pozdější hrdina Alassane Pléa a trefil bližší konstrukci. Zhruba v polovině úvodního dějství se na opačné straně musel činit gólman Sommer, který si poradil s přízemní dělovkou z mírného úhlu od Prögera. Těsně před přestávkou si Gladbach vytvořil tři slibné příležitosti. Nejprve orazítkoval tyč Hofmann, nicméně jeho případná trefa by stejně neplatila kvůli ofsajdovému postavení.

Vzápětí se před brankářem Zingerlem zjevil osamocený Stindl, ovšem hostující strážce branky dokázal jeho projektil vyrazit na rohový kop. Ihned po jeho zahrání se Zingerle opět musel blýsknout, tentokráte exkluzivně vyškrábl mimo prostor tří tyčí hlavičku Gintera směřující přímo pod břevno. Gladbach měl naprosto skvělý vstup do druhé půle a ani ne po šedesáti odehraných sekundách skóroval Pléa.

Šestadvacetiletý útočník s malijskými kořeny obdržel přesnou přihrávku od Stindla a ze středu šestnáctky chytře zamířil k levé tyči mimo dosah Zingerleho. Asi o dvacet minut později zasáhl Schonlau ve vlastní šestnáctce rukou do obličeje Hofmanna a rozhodčí Kampka po prozkoumání videa nařídil pokutový kop. K němu se postavil Stindl a udržel nervy na uzdě, Zingerleho zkušeně poslal na opačnou stranu. Poté ještě mohl definitivně rozhodnout Ginter, ale když pálil o decimetry vedle pravé tyče, tak se výsledek nezměnil.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 0:1

18.12.2019 18:30

Góly: 64. Karim Rekik

Hráči Herthy BSC si připsali cenné vítězství na půdě Bayeru Leverkusen. O výhře třináctého celku tabulky 1:0 rozhodl ve druhém poločase Karim Rekik. Leverkusen zůstává sedmý.

Domácí byli proti celku z hlavního města favority. Jenže už ve 21. minutě se po pěkné průnikové přihrávce od Daridy dostal do šance Javairo, který přízemní střelou na vzdálenější tyč jen těsně minul brankovou konstrukci.

O minutu později se do šance dostal Selke, který nakonec zakončoval až z velkého úhlu a gólman Hrádecký si s jeho střelou poradil, když ji vyrazil na roh.

Během prvního poločasu jinak byli na balonu více hráči Leverkusenu, kteří si však nedokázali žádnou větší příležitost vytvořit.

V 64. minutě se mohli hostující fanoušci radovat. Karim Rekik se dostal ke střele z levé strany, jeho pokus ještě Lukáš Hrádecký vyrazil, jenže Rekik se dostal k dorážce a to už dokázal poslat míč do branky.

Hertha byla i nadále střelecky aktivnější a Hrádecký měl plné ruce práce. Zvláště, když se na něj z úhlu řítil Pascal Köpke, který se jej však pokusil neúspěšně přehodit.

Leverkusen nepředvedl směrem dopředu vůbec nic, za to Hertha hýřila ofenzivní aktivitou a zaslouženě vyhrála 1:0, i když to mohlo být i větším rozdílem.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - RB Lipsko 3:3

17.12.2019 20:30

Góly: 23. Julian Weigl, 34. Julian Brandt, 55. Jadon Sancho - 47. Timo Werner, 53. Timo Werner, 78. Patrik Schick

Dortmund remizoval 3:3 s Lipskem. Alespoň bod vystřelil hostům, kteří vedou bundesligu, náhradník Patrik Schick, který už se tak trefil podruhé za sebou.

Lipsko zůstává první a po šestnácti odehraných kolech má čtyřiatřicet bodů. Druhý Mönchengladbach má o tři body méně, svůj zápas šestnáctého kola však ještě neodehrál. Dortmund je jeden bod za Mönchengladbachem třetí, s náskokem dvou bodů na Schalke.

Mírným favoritem zápasu byli domácí, kteří si také vypracovali první velkou šanci. V 15. minutě hlavičkoval na zadní tyči Hummels a brankář Lipska Gulácsi musel vytáhnout těžší zákrok, aby míč vystrčil nad břevno.

Ve 23. minutě už se ale skóre ve prospěch domácích měnilo. Nejdřív Gulácsi solidní střelu Sancha vyrazil, míč se však dostal k Weiglovi a ten už se z dobré pozice nemýlil a poslal Borussii do vedení. O přibližně deset minut později Dortmund svoje vedení ještě navýšil.

Ve 34. minutě Sancho skvěle prošel po levé straně do pokutového území hostů a nahrál Brandtovi, který po líbivé otočce zakončoval po zemi přímo k zadní tyči. Hosté z Lipska se do zápasu dostali až na konci poločasu, kdy chvíli diktovali tempo hry. Ani Poulsen, ani Werner však své šance proměnit nedokázali a do kabin se tedy šlo za stavu 2:0.

Na začátku druhé půle dokázali hosté udržet nastolené tempo z konce prvního dějství a to se brzy projevilo i na výsledku. Ve 47. minutě po obrovské chybě brankáře domácích Bürkiho gólově prosadil Werner, který v 53. minutě přidal i svůj druhý gól, kterým po chybě Brandta srovnal na 2:2.

Dortmund se však jen tak nevzdal a jeho odpověď netrvala dlouho. V 56. minutě se míč dostal přes Hakimiho a Reuse až k Sanchovi, který přibližně z hranice penalty prostřelil brankáře Gulácsiho a vrátil vedení na stranu Dortmundu.

V 62. minutě šel do hry český útočník Patrik Schick a právě on byl nejdůležitějším hráčem zbytku zápasu. V 78. se totiž dostal k odraženému míči v pokutovém území domácích a pohotovou ránou z první srovnal na konečných 3:3.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Fortuna Düsseldorf 3:0

17.12.2019 20:30

Góly: 32. Philipp Max, 61. Tin Jedvaj, 72. Philipp Max

Rozjetý Augsburg navázal na skvělé výkony z předchozí doby a nyní si v domácím prostředí bez potíží poradil se zachraňujícím se Düsseldorfem po výsledku 3:0. Na konto si tak připsal již své páté vítězství z předchozích šesti ligových duelů a tabulkou se posunul na solidní desáté místo s třiadvaceti body. V domácím dresu znovu odchytal celé utkání český reprezentační brankář Tomáš Koubek, který tentokráte příliš práce neměl.

Hosté naopak nevyhráli v Bundeslize pošesté za sebou a patří jim šestnáctá barážová příčka s dvanácti body. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce převzalo aktivitu FC a první vážnější příležitost si vypracovalo ve 22. minutě. Pohlednou přízemní kombinaci svých spoluhráčů se rozhodl zakončit Niederlechner, ale jeho razantní projektil směřující doprostřed branky dokázal zlikvidovat gólman Steffen. Domácí se dostali do vedení o deset minut později.

Krásné sólo předvedl aktivní Niederlechner, který v rychlosti obešel Nuhua a prudce vypálil. Steffen odvrátil jeho bombu do strany, kde číhal osamocený Philipp Max a s dorážkou do poloodkryté branky již neměl větší problémy. V samém závěru první půle mohl navýšit náskok svého výběru Iago, ovšem brazilský obránce byl na poslední chvíli zablokován. Po změně stran pokračovali domácí v mírné aktivitě.

Fortuna se z ničeho nic mohla vrátit do hry o bodový zisk po necelé hodině hry, jenže po pasu z pravého křídla od Thommyho hlavičkoval těsně vedle polský útočník Kownacki. Naopak Augsburg se uklidnil v 61. minutě. K rohovému kopu z pravé strany se postavil Max a u přední konstrukce našel hlavičkujícího Tina Jedvaje, čtyřiadvacetiletý chorvatský obránce hostující v klubu z konkurenčního Leverkusenu pak zamířil přímo do bližšího spodního rohu.

Hosté se však v žádném případě nevzdali a o dvě minuty později byli blízko ke snížení. Na parádní kolmici za obranu soupeře si naběhl Ampomah, prvním dotekem si posunul míč dopředu a poté z hranice pokutového území prověřil Koubka, který se překvapit nenechal a předvedl jistý zákrok. Definitivně rozhodnuto bylo asi dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy se podruhé v tomto střetnutí prosadil Max. Jeho nepříliš tvrdou střelu z přímého volného kopu trestuhodně neudržel ve svém náručí Steffen a balón překvapivě skončil v síti.

Více informací k zápasu

Union Berlín - TSG Hoffenheim 0:2

17.12.2019 20:30

Góly: 56. Ihlas Bebou, 90. Christoph Baumgartner

Tři body si hráči Hoffenheimu odvezli z půdy Unionu Berlín. Ten byl mírným favoritem zápasu, ve kterém se mu však vůbec nedařilo a nakonec se mu nepodařilo skórovat ani jednou.

Hoffenheimu tři body pomohly i v bundesligové tabulce, kde se tým z jihu Německa posunul na osmou příčku a na evropské poháry už bude v případě správné konstelace výsledků ztrácet pouhý bod. Union je naopak se dvaceti body jedenáctý, náskok na sestupové pásmo však činí komfortních osm bodů.

Domácí se sice ve 13. minutě dostali do první šance zápasu, když málem za záda Baumanna dotlačil míč Ujah, od té doby už však téměř nic nepředvedli. Drtivou většinu prvního poločasu diktovali tempo hry hosté, jejichž Kramarič poslal míč ve 40. minutě ve vyložené šanci pouze těsně nad.

V 56. minutě se balón dostal přes hostující Hübnera a Adamyana až k Bebouvi, který si míč ještě povodil do slibnější pozice a střelou těsně pod břevno poslal hostující tým do vedení. Následující půlhodinu se fanoušci na stadionu i u televizních obrazovek museli nudit, žádný atraktivní fotbal totiž neviděli.

Až v 90. minutě hosté definitivně potvrdili, že si z hlavního města Německa odvezou tři body, když Nordtveit pronikl po pravé straně až do pokutového území Unionu, nahrál Bamgartnerovi a ten už neměl problém se zakončením do odkryté části brány, které mu usnadnil svým zbytečným vyběhnutím domácí brankář Gikiewicz.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 0:5

17.12.2019 18:30

Góly: 10. Robin Quaison, 15. Jiří Pavlenka (vl.), 19. Robin Quaison, 38. Robin Quaison, 81. Jean-Philippe Mateta

Werder prohloubil svou krizi i v dalším zápase a tentokráte utrpěl až nečekaně vysoký debakl 0:5 od konkurenční Mohuče. Během úvodních dvaceti minut inkasoval hned třikrát, do poločasu pak kapituloval ještě jednou a bylo po nadějích. Hrdinou úterního zápasu se stal Robin Quaison, který se blýskl hattrickem. Brémy neodčinily minulý výprask s Bayernem (1:6), na ligové scéně prohrály potřetí v řadě a jsou patnácté se čtrnácti body.

Hostující celek naopak dokázal napravit víkendový neúspěch s Dortmundem a posunul se na třinácté místo tabulky s osmnácti body. Domácí přitom nevstoupili do utkání úplně zle a již po osmi odehraných minutách si vytvořili první gólovou příležitost. Osako předvedl krásnou individuální akci, prošel kolem dvou bránících protihráčů a pak se ocitl před brankářem Zentnerem, ale tváří v tvář ho překonat nedokázal.

Neuběhly ani dvě minuty a na opačné straně otevřel gólový účet Quaison. Šestadvacetiletý švédský záložník obdržel krásnou kolmici do běhu od Öztunaliho a svou razantní střelou se trefil k bližší tyči mimo dosah marně se natahujícího Jiřího Pavlenky. Český gólman zažil nesmírně smolný moment přesně po čtvrthodině hry. Veljković nešťastně tečoval balón, který se následně odrazil od levé tyče do Pavlenkových zad a pak za brankovou čáru - 0:2.

O čtyři minuty později byl rozdíl ve skóre dokonce tříbrankový. Defenzíva Werderu naprosto zapomněla na osamoceného Quaisona, jenž převzal míč po přihrávce od Boëtiuse a před Pavlenkou nezaváhal, svůj přízemní pokus totiž s přehledem usměrnil do pravého spodního rohu. Zhruba v polovině úvodního dějství mohl dokonat pohromu Werderu hlavičkující obránce Hack, nicméně ten pravou konstrukci těsně minul.

Quaison dovršil svůj hattrick za pouhých osmadvacet minut po prodloužení hlavou od Szalaie a tím definitivně pohřbil šance protivníka na jakýkoliv bodový zisk. Tentokráte stanul u vzdálenější tyče a se zakončením do prázdné branky neměl větší potíže, balón snadno usměrnil pod břevno. Ve 42. minutě mohl korigovat skóre Bittencourt, jenomže ten svým razantním projektilem pouze orazítkoval levou tyč.

Po přestávce se utkání spíše dohrávalo. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem rozvlnil síť střídající peruánský veterán Pizarro, avšak míč si zpracoval rukou a jeho branka proto neplatila. V 81. minutě přidal pátou trefu FSV Jean-Philippe Mateta, jenž ani ne po čtvrthodině strávené na trávníku zužitkoval pobídky od Boëtiuse a na levé straně šestnáctky zamířil z mírného úhlu přímo mezi nohy naprosto zoufalého Pavlenky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko16104245:1934
2.Borussia Mönchengladbach16111433:1834
3.Bayern Mnichov1693444:2230
4.Borussia Dortmund1686240:2230
5.Schalke 041685327:1929
6.SC Freiburg1674525:2125
7.Bayer Leverkusen1674522:2125
8.VfL Wolfsburg1666418:1624
9.TSG Hoffenheim1673623:2724
10.FC Augsburg1665527:2823
11.Union Berlín1662819:2220
12.Eintracht Frankfurt1653826:2718
13.Hertha BSC1653822:2918
14.1. FSV Mainz 0516601025:3818
15.1. FC Köln16421018:3214
16.Werder Brémy1635823:4014
17.Fortuna Düsseldorf16331016:3512
18.SC Paderborn16231118:359

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (72)

Přidat komentář
Werkrider

Tak to bola nálož, kde je ten starý dobrý Werder z minulej sezóny?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Müllered

Pavlenka nejvíc inkasovaných gólů z celé BL.

Reagovat
RadekVonCZE

A co čekáš, když tam hrajou tací šupáci...

Reagovat
stas87

Reagovat
Werkrider

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě mezi ně Pavlenka krásně zapadá

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Ne asi, a to ho tady všichni tlačí na jedničku v repre

Reagovat
Shevchenko

Poslední měsíce ho tam fakt nikdo netlačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund s takovou obranou nema šanci vyhrat titul ani za pet let.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To Lipsko je mašina, ak im to vydrží tak titul je ich

Reagovat
andrew96

Ještě víc než Bürkiho chybu nechápu, jak se ten tým v dalších minutách sesypal. Zase.

Strašná, opravdu strašná ztráta, naopak pro Lipsko důležitý bod.

Reagovat
smazaný uživatel

ti dostanou od PSG neskutecne nalozeno na jare uz se tesim

Reagovat
andrew96

Tak černě to třeba vůbec nevidím. Může to být zase něco šíleného jako včera, ale nakládačka od Tuchela...to ne.

Reagovat
Arne

BVB hrálo většinu zápasu suprově, ale porazilo se samo... škoda

Reagovat
Werkrider

Bundesliga

Wernerove ggóly by sa mali dokopy počítať za jeden

Brandt je extratrieda

Schick

Reagovat
smazaný uživatel

Brandt opravdu krásně nahrál Wernerovi, luxusní pas

Reagovat
smazaný uživatel

Ako v okresnom prebore.

Reagovat
Werkrider

Zrovna to som nemal na mysli. Ty si ale z jeho výkonu vezmi túto chybu a dve tri pokazené prihrávky a ja si zapamätám gól a výkon počas zvyšku zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB mělo vyhrát tak 5:0 ale osud je krutý s tou remízou Lipsko vlastně skoro žádný výkon ale dva stupidní kiksy a jedna OK dobře zahraná situace s štastným odrazem přinesla bod.

No fotbal je někdy zábavný

Reagovat
smazaný uživatel

Co? Viděl sem jenom druhý poločas a Lipsko mělo taky hromadu šancí, ty šťastný odraze. Mohlo to být i třeba 2:5, když použiju tvoji logiku.

Reagovat
PaYaB

Reagovat
smazaný uživatel

A škoda, že si nevidel aj záver prvého.

Ale na šance sa nehrá, známa to vec...

Reagovat
Liquid

Reagovat
Godwinson

Pěkně Schick. Když už neklapne Lipsko, mohl by alespoň udělat dojem na nějaký jiný BL klub.

Reagovat
PaYaB

Proč by nemělo klapnout ? Nemá jít Werner pryč ? A Poulsen je poslední zápasy nějak mimo.

Reagovat
Liquid

Werner nikam nepůjde

Reagovat
Seydou Doumbia

Do Bayernu výměnou za Lewu

Reagovat
smazaný uživatel

Ta vykupka je na Lipsko dost vysoká

Reagovat
Godwinson

Ten pryč půjde, ale ta výkupka je docela vysoko a Schick by podle mě typově nahrazoval Poulsena a ne Wernera, takže budou hledat někoho, kdo jim tohle nabídne.

Reagovat
Shevchenko

Podle webu AS Řím je podmínkou uplatnění opce postup Lipska do příštího ročníku Ligy mistrů. Pokud by se to německému celku podařilo, mohlo by Schicka koupit za 29 milionů eur.

Jak to teda je?

Reagovat
Godwinson

Jako podmínkou, aby jí vůbec mohli uplatnit? To zní zvláštně

Reagovat
Shevchenko

Nevím podle mě je to blbě napsané Spíš podmínkou že ho Lipsko musí koupit.

Reagovat
Godwinson

Podle mě tam podmínka nemůže být, takový Lipsko by si jí tam nenechalo dát. Tím spíš na 30 mil. Ale dneska je možný všechno.

Reagovat
Shevchenko

No uvidíme, nejraději bych byl, aby Lipsko koupilo Halanda a Schick šel do Dortmundu. Ale kdo ví co bude po sezóně s Wernerem, a co se týče Poulsena, tak už teď má Schick víc gólů.

Reagovat
Godwinson

Jo, taky jsem si říkal, že bych ho rád viděl v Dortmundu. Na ně možná bude ale málo provařenej, tím spíš, když dostanou spoustu prachů za Sancha.

Reagovat
Müllered

Páťa , hlavně mě překvapily ty jeho vyhrané hlavičky a osobní souboje, to byla dřív jeho největší slabina.

Reagovat
Liquid

přesně důvod proč BVB vůbec nemůže přemýšlet o titulu, naprosto nezvládá nejtěžší souboje s konkurenty

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Chápu, že obranná fáze byla na obou stranách místy fakt k smíchu, ale kašlat na to, to byl mač jak víno. A samozřejmě jsem rád za Patrika, je vidět, že mu Nagelsmannův fotbal svědčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro nezaujatého to musel být mač jak řemen, ale fandové BVB si zase mohli jen smutně ke konci povzdechnout ze ztráty skoro rozhodnutého zápasu...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. Ten futbal sa musel páčiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Schick ukazuje, ze na to ma a AS Rim byl jen preslap.

Reagovat
mayday

Werner v třiadvaceti cca 80 ligových branek

Reagovat
JeséRodriguez

v ČR by teď měl někde na hostování za sebou první půl rok co by talent

Reagovat
mayday

To často to v ČR platí, ale zase bych to neviděl tak černě. Mladí tady si myslím celkem hrají už.

Každopádně ta jeho bilance je parádní.

Reagovat
JeséRodriguez

Je fakt, že teď dostali mladí dostávat více příležitostí. Souhlas, skvělý počin.

Reagovat
Radin

Viděl jsem ho v CHL a skvěle i asistuje, výbornej komplexní hráč. Může kamkoliv

Reagovat
mayday

Mně se líbí právě hodně. Zvládne hrot i z křídla.

Reagovat
Liquid

Reagovat
db18

Dělba bodů asi ideální... ale Werner snad zůstane až do konce sezony, duel s Lewou o nejlepšího střelce by mohl být hodně zajímavý.

Reagovat
Reggie

Tak kde je ten ubožák/ubožáci, co tu v jednom kuse vypisovali, jak je Patrik na hovno? Nějak se po nich slehla zem...

Reagovat
smazaný uživatel

zase z neho nedelej boha... uvidime, co predvede ne Euru

Reagovat
adoxx

Tak zrovna tohle by mu problém dělat nemělo...v repre vždycky zahrál dobře a to se mu ani nedařilo v klubu

Reagovat
Shevchenko

Vytahovat repre, kde hraje skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

ok,pokud da do konce sezony aspon 15 golu v Lipsku, pak napisu, ze neni k hovnu

Reagovat
Shevchenko

ok

Reagovat
Reggie

A kde z něho prosím tě dělám boha? Akorát píšu, že ti klauni jsou v kanále. A v repre hraje pravidelně výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

boha nikde, pises o ubozacich

Reagovat
Reggie

To označení je podle mě adekvátní k tomu, co tady předváděli

Reagovat
adoxx

Sešli se pod článkem o českém zlatém míči...

Reagovat
Reggie

Jojo, už jsem si vzpomněl, kteří dementi to byli.

Reagovat
Müllered

v suchém triku

Ale když jsem viděl tu obranu, tak bych možná přes zimu zkoušel hru na tři stopery... Nebo hru na dvě DM a tím nemyslím s Thiagem.

Reagovat
db18

Thiago nemůže být osamocený na šestce...

Reagovat
vladino10

Ono to na tom ihrisku doslova vyzeralo že tam je jeden záložník (Thiago) a 5 útočníkov, snáď už podobnú zostavu neuvidíme..

Reagovat
JozkokozleJ

A kvoli tomu mal Freiburg vela priestoru na kontry. Videl som len druhy polcas, ale podle neho by som sa klonil skor k nazoru, ze vyhra by bola zasluzena pre domacich; sanci mali podstatne viac.

Reagovat
Müllered

V první půli to ještě celkem fungovalo, Freiburg měl snad jednu střelu na bránu. Možná byli připosraní, Streich jim dal asi co proto v kabině.

Reagovat
db18

Jsem se pak až divil, že šel Martinez fakt za Müllera, protože to i pak vypadalo stejně a ten záložník navíc tomu vůbec nepomohl.

Reagovat
vladino10

Ono je zas celkom ťažké čakať, že v priebehu zápasu jedno striedanie zmení celý priebeh, možno keby hral od začiatku tak by to bolo iné, ktovie..

Čo je podľa mňa ale veľká škoda je to, že stále vymýšľame nejaké nové desinky, James, Coutinho a tento post máme naozaj skvele pokrytý- mne sa tam najviac páčil thiago pod ancelottim, s lewom boli skvelá dvojička..neviem no, za mňa je škoda že sa nonstop posilňuje tento post...veď v zásade aj vidal k nám prichádzal ako ofenzívny a gólový záložník..a defenzívneho nemáme nikoho (resp tomu koho máme na tom poste nedávame moc šanci, plus aspoň ja mám pocit, že javi už má najlepšie za sebou..)

Reagovat
andrew96

Tolik k Freiburgu a jeho šťastným závěrům...

Reagovat
cologneFC
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele