16. kolo
18.12.2019 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Souboj o poháry bez vítěze. Schalke veze z Wolfsburgu bod

Dva týmy z horní poloviny tabulky se střetly ve středečním duelu 16. kola Bundesligy. Domácí Wolfsburg proti Schalke remizoval, přestože hosté po gólu Kabaka dlouho vedli. V závěru však srovnal Mbabu.

První velká příležitost přišla hned po pár vteřinách. Weghorstova hlavička se už už snášela za brankovou čáru, když ji jeden z bránících hráčů na poslední chvíli vykopl. Vlci i nadále tlačili, proti podařené ráně Arnolda se musel blýsknout Schubert, pro nějž se jedná o první start v Bundeslize v základní sestavě.

I on byl krátký na Victorovu střelu, ke štěstí jeho i všech Königsblauen se ale míč odrazil od tyče a putoval do zámezí. Victor se záhy ocitl v další šanci, tentokráte při pokusu na zadní tyč mířil mimo.

Nedlouho po pauze se překvapivě dostali do vedení hráči z Gelsenkirchenu. Po rohovém kopu hlavičkoval Ozan Kabak. Casteels si s jeho prvním pokusem ještě poradil, na následnou dorážku už však byl krátký. Zanedlouho mohli domácí srovnat, Caligiuriho rána z otočky ale mířila moc vysoko. Brekalo zase napálil jen gólmana.

Wolfsburg se přesto kýžené trefy dočkal. Napomohlo mu zaváhání dosud skvělého Schuberta, jenž neudržel po rohovém kopu míč v rukou a Kevin Mbabu jej snadno do poloodkryté branky uklidil. V tabulce tak Schalke kleslo na pátou příčku, Wolfsburg zůstal na osmém místě.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele