16. kolo
17.12.2019 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Augsburg pokračuje v krasojízdě, nyní přehrál Düsseldorf o tři branky

Rozjetý Augsburg navázal na skvělé výkony z předchozí doby a nyní si v domácím prostředí bez potíží poradil se zachraňujícím se Düsseldorfem po výsledku 3:0. Na konto si tak připsal již své páté vítězství z předchozích šesti ligových duelů a tabulkou se posunul na solidní desáté místo s třiadvaceti body. V domácím dresu znovu odchytal celé utkání český reprezentační brankář Tomáš Koubek, který tentokráte příliš práce neměl.

Hosté naopak nevyhráli v Bundeslize pošesté za sebou a patří jim šestnáctá barážová příčka s dvanácti body. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce převzalo aktivitu FC a první vážnější příležitost si vypracovalo ve 22. minutě. Pohlednou přízemní kombinaci svých spoluhráčů se rozhodl zakončit Niederlechner, ale jeho razantní projektil směřující doprostřed branky dokázal zlikvidovat gólman Steffen. Domácí se dostali do vedení o deset minut později.

Krásné sólo předvedl aktivní Niederlechner, který v rychlosti obešel Nuhua a prudce vypálil. Steffen odvrátil jeho bombu do strany, kde číhal osamocený Philipp Max a s dorážkou do poloodkryté branky již neměl větší problémy. V samém závěru první půle mohl navýšit náskok svého výběru Iago, ovšem brazilský obránce byl na poslední chvíli zablokován. Po změně stran pokračovali domácí v mírné aktivitě.

Fortuna se z ničeho nic mohla vrátit do hry o bodový zisk po necelé hodině hry, jenže po pasu z pravého křídla od Thommyho hlavičkoval těsně vedle polský útočník Kownacki. Naopak Augsburg se uklidnil v 61. minutě. K rohovému kopu z pravé strany se postavil Max a u přední konstrukce našel hlavičkujícího Tina Jedvaje, čtyřiadvacetiletý chorvatský obránce hostující v klubu z konkurenčního Leverkusenu pak zamířil přímo do bližšího spodního rohu.

Hosté se však v žádném případě nevzdali a o dvě minuty později byli blízko ke snížení. Na parádní kolmici za obranu soupeře si naběhl Ampomah, prvním dotekem si posunul míč dopředu a poté z hranice pokutového území prověřil Koubka, který se překvapit nenechal a předvedl jistý zákrok. Definitivně rozhodnuto bylo asi dvacet minut před závěrečným hvizdem, kdy se podruhé v tomto střetnutí prosadil Max. Jeho nepříliš tvrdou střelu z přímého volného kopu trestuhodně neudržel ve svém náručí Steffen a balón překvapivě skončil v síti.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele