Bundesliga - preview 16. kola

17.12.2019, 08:27, aktualizováno 18.12.2019, 08:55
Previews
Pěti zápasy bude dnes dohráno vložené šestnácté kolo německé ligy. Bayern v sobotu zničil Werder a nyní hodlá bodovat ve Freiburgu, Mönchengladbach hostí poslední Paderborn, Leverkusen bude měřit síly s Herthou, Wolfsburg si to rozdá se Schalke a Frankfurt nastoupí proti 1. FC Köln...
Bayer Leverkusen - Hertha BSC  (středa 18:30)
Fotbalisté Leverkusenu zastavili stoupání tabulkou nečekanou porážkou s Kolínem a že šlo v kontextu posledních týdnů o ojedinělé zaváhání budou chtít ukázat proti Hertě. Klub z hlavního města Německa se pod novým trenérem Jürgenem Klinsmannem rozehrál k dobrým výsledkům a o několik příček výše postaveného Leverkusenu se nebojí.

Bayer před víkendem čtyři zápasy v řadě neprohrál a dokonce si připsal skalpy Bayernu Mnichov nebo Schalke. O to větší byl šok znamenalo to, když na půdě o záchranu bojujícího Kolína nad Rýnem prohrál. Brankáře Hradeckyho překonali v závěrečné čtvrthodině Jhon Córdoba a Sebastiaan Bornauw. Leverkusen tak prozatím na Ligu mistrů nedosáhl a po patnácti kolech zůstává mimo pohárové pozice. Domácí se budou chtít z překvapivé porážky co nejrychleji oklepat, nejlépe hned doma proti Hertě.

Připomeňme, že Leverkusen jako jediný ze čtyř zástupců německého fotbalu v Lize mistrů nepostoupil do osmifinále a na jaře ho čeká "jen" Evropská liga a duel s Portem.

Hertha se po špatném začátku zvedá a zdá se, že jí výrazně pomohlo angažování Jürgena Klinsmanna. Někdejší reprezentační kouč Německa či Spojených států se o víkendu dočkal premiérového vítězství. Berlínský celek udolal jediným gólem Vladimira Daridy Freiburg. "Bylo velmi důležité, že jsme získali tři body," prohlásil autor vítězného gólu Darida, který podobně jako Klinsmann věří v lepší zítřky i na hřištích soupeřů. "Musíme zůstat pozitivní a věřit v sebe. Získali jsme venku bod proti silnému soupeři (Frankfurt) a to by nám mělo dodat důvěru do dalších zápasů," věří Darida. Hertha dosud venku vyhrála jen jedno utkání a stále se musí ohlížet za svá záda, náskok na sestupové pozice činí jen tři body.

Jürgena Klinsmanna jistě těší stav kádru, v BayAréně totiž nebude postrádat žádného ze svých mužů, na rozdíl od svého protějška, který se musí vypořádat s absencemi zraněného Weisera a potrestaného dua Bailey - Dragović.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecky - Sinkgraven, S.Bender, Tah, L.Bender - Aránguiz, Baumgartlinger - Bellarabi, Havertz, Volland - Alario
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Rekik, Stark, Boyata - Klünter, Grujić, Darida, Plattenhardt - Dilrosun, Lukébakio - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.55 - 6.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Schalke 04  (středa 20:30)
Wolfsburg i Schalke o víkendu vyhrály a brousí si zuby na další body. Hosté se mohou v případě vítězství dostat před svého velkého rivala Borussii Dortmund a takovou možnost si nehodlají nechat ujít. Vlci se zase minulý týden přesvědčili, že lze najít cestu z krize a evropské poháry pro příští rok nejsou utopickým cílem.

Začněme nejprve u domácího celku. Wolfsburg se ještě před nedávnem topil v menší výsledkové krizi, ale zdá se, že našel cestu a znovu se může zapojit do dramatických bojů o pohárovou Evropu. Díky velké vyrovnanosti letošní Bundesligy rozhodně nejsou bez šance.

Vlci si v minulém týdnu smlsli na vedoucím Mönchengladbachu a pár dní před tím dokázali v Evropské lize porazit i Saint-Étienne a společně s Gentem postoupit do jarní fáze. Wolfsburg se také v pondělí dozvěděl svého dalšího soupeře, kterým bude švédské Malmö.

Před vánočními svátky čekají VfL ještě dva zápasy, ten první doma proti silnému Schalke, které by se rádo posunulo na třetí místo před konkurenční Borussii Dortmund. Být o svátcích před nenáviděným rivalem je velká motivace. A že Schalke kvalitu a sílu má, ve Wolfsburgu dobře vědí. "Schalke tuhle sezonu velmi tvrdě pracovalo. Jsou agresivní, dostávají svého soupeře pod tlak a jsou smrtící ve svých útocích - jinými slovy typický tým Davida Wagnera," pochválil soupeře kouč Oliver Glasner. "Je důležité, abychom jim nedali ani centimetr. Po nedělním vítězství doufám, že jsme se poučili z předchozích chyb a po dobrém výkonu neusneme na vavřínech," dodal Glasner.

Schalke o víkendu také vyhrálo, porazilo Eintracht Frankfurt 1:0 a dalo zapomenout na předchozí porážku v Leverkusenu. Königsblauen budou ve Volkswagen Aréně hájit klíčové čtvrté místo a jak už bylo výše zmíněno, mohou se posunout na třetí příčku.

Zatímco Vlkům bude chybět jen Camacho, hosté se musejí obejít bez McKennieho, Stambouliho, Saného, Schöpfa, Utha a suspendovaného Nübela, který dostal trest na čtyři utkání a do konce roku už si nezahraje.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Mbabu, Brooks, Knoche, Roussillon - Guilavogui - Steffen, Arnold, Schlager, Victor - Weghorst
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schubert - Kenny, Kabak, Oczipka, Miranda - Mascarell - Raman, Harit, Caligiuri, Serdar - Kutucu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.42 - 3.16
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln  (středa 20:30)
Frankfurtu se letos příliš nedaří a zatím to nevypadá, že by si zahrál evropské poháry i v příštím ročníku. V posledních pěti ligových zápasech vybojoval jediný bod, v tabulce se propadl až na dvanácté místo s osmnácti body a největší konkurenti se mu postupně začínají vzdalovat. Nyní se pokusí vrátit do dobré formy proti zachraňujícímu se Kolínu, kterému patří předposlední sedmnáctá pozice s jedenácti body.

Domácím celkem vyšel vstup do nového ročníku, v úvodních deseti střetnutích vybojovali solidních sedmnáct bodů, jenomže pak se i vinou početné marodky dostali do potíží. Po těsné porážce 0:1 ve Freiburgu nestačili před vlastními fanoušky na Wolfsburg (0:2) a následně prohráli také v Mohuči (1:2). Vzápětí se rozešli smírně s berlínskou Herthou (2:2) a uplynulou sobotu se jim nepovedlo bodovat ani v Gelsenkirchenu s místním Schalke.

Přitom čtvrtý tým bundesligové tabulky dohrával více jak pětadvacet minuty v oslabení, jenomže Eintrachtu se i přesto nepodařilo skórovat. Podle spekulací se tak výrazně kýve židle nad současným trenérem Adim Hütterem, ten se však chce jen soustředit na práci v týmu. "Musíme být optimističtí a dívat se do budoucna. Fanoušci nás i přes neúspěchy podporují, doma jsme velmi silní. Všichni věříme, že konečně zvítězíme," řekl Hütter před zápasem.

Tomu stále schází brankářské duo Rønnow -Trapp, mezi tři tyče by se tak měl opět postavit Felix Wiedwald. Na marodce jsou dále Lucas Torró, Russ, Fernandes, de Guzmán a Gaćinović, trest za napadení kouče Freiburgu Christiana Streicha stále odpykává Abraham. Naopak minulé kolo se do základní jedenáctky vrátil po zranění kanonýr Bas Dost, kterému se nevede úplně podle představ. "Byl jsem moc rád, že necítil žádnou bolest. Proti Schalke hrál dobře a v tomto ohledu mám dobrý pocit," uvedl Hütter na adresu svého svěřence.

Kolín se až do minulého střetnutí trápil. Trenér Markus Gisdol výrazně omladil sestavu, když od samého začátku například nasadil Jakobse, Ehizibueho či Thielmanna. Tento krok mu vyšel, neboť z toho bylo vítězství 2:0 v porýnském derby nad silným Leverkusenem. Gisdol má na marodce Risseho, Kesslera, Badera, Clemense a Sobiecha, kvůli pěti žlutým kartám nenastoupí ani již zmiňovaný Ehizibue.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Toure, Hasebe, Hinteregger - da Costa, Rode, Sow, Kostić - Kamada - Paciencia, Silva
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Schmitz, Bornauw, Czichos, Katterbach - Skhiri, Hector - Thielmann, Drexler, Jakobs - Cordoba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.98 - 4.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Bayern Mnichov  (středa 20:30)
V loňské sezoně se Bayernu nepodařilo nad Freiburgem ani jednou vyhrát a v té letošní dojde na vzájemný zápas poprvé. "Breisgauští" dýchají z šestého místa Bayernu na záda a pokud ho porazí, dostanou se před něho. Mnichovský gigant se po neúspěších s Leverkusenem a Mönchengladbachem oklepal a Werderu Brémy doma nastřílel šest gólů. Vydrží hostům střelecký apetit i v Bádensku-Württembersku?

Freiburg letos bojuje o pohárové příčky, ale o víkendu zaznamenal nepříjemnou ztrátu, když se z Berlína vrátil s porážkou 0:1, kterou navíc zařídil jeho bývalý hráč Vladimír Darida. I přes ztrátu všech bodů byl kouč Christian Streich s některými pasážemi spokojen. Jeho tým ale nebyl dostatečně efektivní a důrazný v šestnáctce, takže krom střeleckých pokusů mimo pokutové území, si nevytvořil jedinou vážnější šanci. "V některých fázích jsme si vedli dobře, ale postrádali jsme individuální jednání," konstatoval Christian Streich.

Domácí teď čeká opravdu náročná zkouška - Bayern Mnichov. Netřeba se však přehnaně obávat, loni Freiburg hegemonovi německé soutěže nepodlehl a dvakrát s ním remizoval. Získaný bod by byl velkým úspěchem i tentokrát, ale pro Bayern by to pochopitelně znamenalo velkou ztrátu.

A tu si v Mnichově nemohou dovolit. Bayern je až pátý a na vedoucí Lipsko ztrácí po včerejšku sedm bodů. "Vyhrát ve Freiburgu není tak snadné, ale my nechceme "jenom" vyhrát, máme v úmyslu zápas ovládnout a vnutit soupeři naší hru," prohlásil sebevědomě brankář Manuel Neuer. Kvalitu soupeře oceňuje i další hvězda Serge Gnabry: "Freiburg hraje opravdu dobrý fotbal už několik let. Není překvapením, že teď hrají nahoře."

Bayern o víkendu zničil Werder Brémy šesti góly a velkou střeleckou chuť si přiváží i do Freiburgu. Podaří se mu tam po roce a půl zase zvítězit? Každopádně si bude muset poradit bez Comana, Arpa, Hernándeze, Süleho, Cuisance i Tolissa, který už je sice v pořádku, ale kouč Flick s ním prozatím nepočítá. O trochu lépe je na tom Freiburg, i když i ztráty Lienharta, Küblera, Tempelmanna a Raveta jsou citelné.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Koch, Heintz, Gulde - Günter, Haberer, Höfler, Schmid - Höler, Grifo - Petersen
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, Alaba, Martínez, Davies - Kimmich - Gnabry, Müller, Coutinho, Thiago - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 17.10 - 8.15 - 1.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - SC Paderborn  (středa 20:30)
Borussia Mönchengladbach o víkendu ztratila průběžné vedení a na první příčku se prozatím nevrátí ani po tomto kole. Na vině je včerejší remíza Lipska, po které je mezi oběma týmy tříbodová propast. Hříbata se však mohou bodově vyrovnat a k tomu potřebují bezpodmínečně porazit poslední SC Paderborn.

Hříbata mají za sebou náročný program s ne úplně šťastným koncem, tedy alespoň co se posledních zápasů týče. Po domácí porážce s Başakşehirem a vyřazení z Evropské ligy se Gladbach představil ve Wolfsburgu a znovu prohrál gólem v nastavení, čímž přišel o první místo. Kouč Marco Rose zuřil, jeho tým neudržel dvakrát koncentraci a v samotném závěru přišel o body, což mělo v obou případech fatální následky.

Borussia se musí rychle oklepat a zase začít vítězit, ve středečním kole k tomu má ideálního soupeře - poslední Paderborn. Jak už to ale někdy bývá, papírové předpoklady bývají ošemetné. Paderborn je sice stále poslední, ale v minulých týdnech ukázal, že jej není radno podceňovat. Svěřenci Steffena Baumgartla remizovali v Dortmundu, vyhráli v Brémách a doma obrali o body i Union. Sebevědomí tedy týmu ze Severního Porýní - Vestfálska chybět nebude a navíc pod mnohem větší tlakem budou domácí Hříbata.

Paderborn bude chtít v Borussia-Parku zlomit smolnou sérii a Gladbach konečně porazit. Nikdy před tím se mu to nepodařilo. Oba celky se spolu naposledy utkaly v sezoně 2014/2015 (Borussia vyhrála oba zápasy), to bylo na prvoligové scéně vůbec poprvé a prozatím naposledy.

Na domácí straně chybějí Muesel a Poulsen, zbytek kádru je trenérovi Rosemu plně k dispozici. Ještě lépe je na tom Paderborn, u kterého je nejistý pouze start Rittera.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Bensebaini, Ginter, Elvedi, Lainer - Zakaria - Stindl, Bénes, Herrmann, Thuram - Embolo
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Jans, Kilian, Schonlau, Collins - Proger, Vasiliadis, Gjasula, Antwi-Adjei - Zolinski, Mamba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 6.14 - 8.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05  (úterý 18:30)
Werder letos nezažívá úplně nejlepší období a téměř po polovině soutěže se nachází až nebezpečně blízko sestupovému pásmu. Momentálně se nachází na patnáctém místě se čtrnácti body a před šestnáctou barážovou příčkou Düsseldorfu má odstup pouhých dvou bodů. Nyní v domácím prostředí přivítá velkého konkurenta z Mohuče, jenž doposud posbíral o bod více a je čtrnáctý, dá se tedy očekávat lehce nervóznější průběh.

Celek z Brém dokázal v posledních deseti střetnutích naplno bodovat pouze jednou a to překvapivě na začátku prosince ve Wolfsburgu, kde zvítězil 3:2. Těsně předtím uhrál pět nerozhodných výsledků v řadě za sebou a od té doby utrpěl hned čtyři prohry. Nejprve nestačil na Gladbach (1:3) a vzápětí podlehl Schalke (1:2), po nečekaném neúspěchu s posledním Paderbornem (0:1) utržil v sobotu obrovský debakl 1:6 od Bayernu.

"Začali jsme dobře a dostali se do vedení, jenomže v závěru první půle jsme hned dvakrát inkasovali a to byly rozhodující momenty. Po změně stran nás zkušený soupeř k ničemu nepouštěl a ukázal své obrovské kvality. Teď nás čeká zcela odlišný zápas, ve kterém bude hrát klíčovou úlohu psychika. Letos jsme naše fanoušky potěšili jen jediným ligovým vítězství a určitě to chceme změnit," vyjádřil se odhodlaně domácí trenér Florian Kohfeldt.

V dresu Werderu rozhodně nezasáhne do utkání český obránce Theodor Gebre Selassie, který si z duelu s Bayernem odnesl zranění kolene a minimálně do konce letošního roku je vyřazen ze hry. Naopak mezi tři tyče by se opět měl postavit brankář Jiří Pavlenka. Kohfeldt se celkově musí vypořádat s početnou marodkou, na které se nacházejí Langkamp, Bargfrede, Sargent, Toprak, Füllkrug i Möhwald. Také hosté nejsou v tomto ohledu stoprocentní.

Na trávník se totiž nepodívají zranění Dong-Won, Bell či Latza, jistotu startu nemá ani Onisiwo a trest za žluté karty bude odpykávat důležitý obránce Jeremiah St. Juste. FSV naposledy nemělo šanci s vysoce favorizovaným Dortmundem (0:4), předtím nedokázalo bodovat ani v Augsburgu (1:2). V loňských vzájemných střetnutích se oba soupeři podělili po třech bodech. Mohuč nejprve zvítězila 2:1, v jarní odvetě však padla v Brémách po výsledku 1:3.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Lang, Veljkovič, Moisander, Augustinsson - Sahin - M. Eggestein, Klaassen - Bittencourt, Rashica - Osako
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - R. Baku, Niakhaté, Hack, Aaron - Fernandes, Kunde - Öztunali, Boetius - Quaison, Szalai
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 4.39 - 4.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - RB Lipsko  (úterý 20:30)
Ještě jeden velice pikantní duel se těsně před Vánocemi odehraje v Bundeslize. Borussia Dortmund totiž v předposledním podzimním klání přivítá na svém stadionu Lipsko, tedy vedoucí celek tabulky, na který domácí ze třetího místa ztrácí čtyři body.

Již před sezónou se z Dortmundem i Lipskem počítalo do širšího okruhu favoritů nejvyšší německé soutěže, při kulhání mnichovského giganta Bayernu jsou pak na obě mužstva kladeny ještě větší požadavky. S tlakem a možností ukončit nadvládu Bavorů zatím lépe nakládá tým ze spolkové republiky Sasko. V patnácti kolech vybojovali svěřenci Juliana Nagelsmanna třicet tři bodů a díky zaváhání dosud vedoucího Mönchengladbachu se po posledním zápase v Düsseldorfu přesunuli na špici tabulky.

Vzestup Lipska nastal počátkem listopadu, od té doby totiž Nagelsmannova družina nenašla v Bundeslize přemožitele. Na sérii šesti vítězných zápasů má svůj podíl také český útočník Patrik Schick, jenž byl důležitým článkem u všech posledních tříbodových zisků východoněmeckého týmu. Pokud vás v útočném snažení podporuje i rozjetý Timo Werner, není divu, že vaše ofenzíva je nejlepší v celé soutěži. Ale pozor, Nagelsmann nezapomíná ani na obranu, na pouhých šestnáct inkasovaných branek se v lize taktéž nikdo nechytá.

Čísla Borussie taktéž nejsou špatné, na Lipsko to však nestačí. Schwarzgelben trápí zejména nestálé výkony v zadních řadách, byť zde figuruje zkušený stoper Mats Hummels. Poslední dva bundesligové zápasy nicméně naznačily blýskání na lepší časy, neboť po pětibrankové demolici Düsseldorfu i následné čtyřgólové nadílce Mohuči udržel brankář Roman Bürki vždy čisté konto.

Především však díky útočné potenci patří Dortmund mezi nejbližší pronásledovatele Lipska. Mezi Borussii a RB se stihl vklínit již jen zmíněný Mönchengladbach, až dva body zpět za žluto-černou mašinou sídlí Bayern Mnichov. Borussen dobře vědí, že v úterý půjde o hodně. V případě vítězství by na Lipsko ztráceli jediný bod, naopak po porážce by si hosté do zimní přípravy odnesli zajímavý náskok.

Na vzájemné setkání z loňské sezóny má lepší vzpomínky Dortmund, jenž ovládl obě klání. V obou případech se prosadil záložník Borussie Axel Witsel, ten však do utkání tentokrát kvůli zranění nezasáhne. Zdravotní trable na domácí straně trápí také náhradního brankáře Marwina Hitze, obránce Marcela Schmelzera a Witselova parťáka ze středu pole Thomase Delaneyho. Hostům budou scházet lídr zadních řad Willi Orban, další obránce Ibrahima Konaté a záložník Kevin Kampl.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Akanji, Hummels, Zagadou - Hakimi, Weigl, Brandt, Guerreiro - T. Hazard, Reus, Sancho
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Mukiele, Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Demme, Laimer - Sabitzer, Forsberg - Werner, Schick
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.90 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - Fortuna Düsseldorf  (úterý 20:30)
V úterním vloženém kole přivítá Augsburg zachraňující se Düsseldorf a vzhledem k aktuální formě bude považován za mírného favorita, neboť se oproti svému úternímu protivníkovi nachází v mnohem lepší formě. Domácí výběr dokázal v posledních pěti bundesligových zápasech hned čtyřikrát zvítězit a jednou remizovat, proto mu patří solidní jedenácté místo s dvaceti body. Jeho nadcházející konkurent je naopak až šestnáctý s dvanácti body.

FC se ještě zhruba na začátku listopadu nacházelo v sestupovém pásmu, když v úvodních deseti střetnutích vybojovalo pouhých sedm bodů. Zlom u něj nastal na půdě posledního Paderbornu, kde zvítězilo 1:0. Následně si dokázalo poradit s berlínskou Herthou (4:0), remizovalo s Kolínem (1:1) a těsně porazilo Mohuč (2:1). V páteční předehrávce 14. kola zavítalo na půdu silného Hoffenheimu a po divokém průběhu bralo překvapivé tři body (4:2).

Fortuna se naopak trápí a na potřebné vítězství čeká již pět duelu v řadě za sebou. Naposledy se radovala v 10. kole proti Kolínu (2:1), od té doby postupně nestačila na Bayern (0:4), Dortmund (0:5) a ani Lipsko (0:3), nerozhodné výsledky uhrála se Schalke (3:3) a s Hoffenheimem (1:1). V loňské sezóně ve vzájemných střetnutích se oba celky podělily po třech bodech. Na podzim zvítězil Augsburg 2:1, ale doma na jaře stejným poměrem prohrál.

Trenér FC Martin Schmidt zřejmě stále bude postrádat dva české krajánky Marka Suchého s Janem Morávkem, na marodce se dále nacházejí Framberger, Finnbogason, Gruezo a Götze. Mezi tři tyče by se měl opět postavit reprezentační brankář Tomáš Koubek. "Chceme pokračovat v nastoleném tempu, ale je nám jasné, že Düsseldorf bude velmi houževnatý protivník. Za žádnou cenu ho nehodláme podcenit," uvedl Schmidt pro klubové stránky.

Jeho protějšek Friedhelm Funkel musí řešit ještě větší problémy s absencemi. Mimo hru jsou Suttner, Karaman, Wiesner, Stöger, Wolf, Hennings, Zimmer, Rensing a i obránce Bodzek, jenž bude pykat za žluté karty. "Augsburg v poslední době předvádí výborné výkony, je nesmírně produktivní a jeho výsledky budí respekt. Našim úkolem je soustředit se na defenzivní práci a pokusit se soupeře něčím zaskočit," prohlásil v krátkosti Funkel.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Lichtsteiner, Gouweleeuw, Jedvaj, Max - Khedira, Baier - M. Richter, Vargas - F. Jensen - Niederlechner
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Z. Steffen - M. Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Gießelmann - Morales, Sobottka - Thommy, O. Fink, Ampomah - Kownacki
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.87 - 4.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Union Berlín - TSG Hoffenheim  (úterý 20:30)
Tradiční zpívání koled na stadionu An der Alten Försterei, kde se v předvánočním čase scházejí příznivci Unionu, bude letos provázet ještě svátečnější atmosféra než kdykoliv v minulosti. Fanoušci vyznávající červenou barvu s bílou budou totiž vůbec poprvé tímto způsobem koledovat s vědomím, že jejich milovaný klub hraje 1. Bundesligu. Ba co víc, celek z východního Berlína v nejvyšší německé soutěži nepaběrkuje, ale je jejím plnohodnotným členem, jenž může potrápit v podstatě kohokoliv.

Dortmund, Mönchengladbach, ale i městský rival Hertha. Na všechna tato mužstva již Union vyzrál. Před začátkem sezóny se přitom s nováčkem soutěže moc nepočítalo a spíše se čekalo, že jeho příznivci na rok zpestří Bundesligu, aby se rychle vrátili o patro níž. Jenže Unionu se vede velice slušně. Dvě kola před koncem podzimní části sídlí mančaft z hlavního města Německa na desátém místě se ziskem dvaceti bodů.

Úterní soupeř Berlíňanů Hoffenheim je jen jednu pozici a bod před Unionem. Ještě nedávno to přitom s aspirantem na pohárové příčky vypadalo podstatně lépe, avšak v posledních čtyřech kolech vybojoval celek z Bádenska-Württemberska jediný bod. Naposledy si svěřenci trenéra Alfreda Schreudera neporadili na domácí půdě s Augsburgem, jemuž podlehli po výsledku 2:4.

Sám Schreuder není se současným stavem spokojený a proto chce být v před jarní polovinou ročníku aktivní na přestupovém poli. "Chybí nám zabiják do vápna. V zakončení se až příliš často špatně rozhodujeme, dáváme strašně málo gólů. Vpředu nám chybí kvalita a v zimě chceme získat jednoho nebo dva hráče," uvedl po posledním utkání.

Navíc na hřišti Unionu bude Hoffenheimu jeden útočník chybět, neboť Ishak Belfodil laboruje se zraněním. Totéž platí o záložníkovi Stevenu Zuberovi. Domácí postrádají obránce Kevena Schlotterbecka a středopolaře Akaki Gogiu s Grischou Prömelem.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Friedrich, F. Hübner, Subotić - Ryerson, Kroos, Andrich, C. Lenz - Ingvartsen - Polter, Ujah
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Bičakčić, B. Hübner, Skov - Samassékou, Grillitsch - Bebou, Rudy, Adamyan - Kramarić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.49 - 3.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko15103242:1633
2.Borussia Mönchengladbach15101431:1831
3.Borussia Dortmund1585237:1929
4.Schalke 041584326:1828
5.Bayern Mnichov1583441:2127
6.SC Freiburg1574424:1825
7.Bayer Leverkusen1574422:2025
8.VfL Wolfsburg1565417:1523
9.TSG Hoffenheim1563621:2721
10.Union Berlín1562719:2020
11.FC Augsburg1555524:2820
12.Eintracht Frankfurt1553724:2318
13.Hertha BSC1543821:2915
14.1. FSV Mainz 0515501020:3815
15.Werder Brémy1535723:3514
16.Fortuna Düsseldorf1533916:3212
17.1. FC Köln15321014:3011
18.SC Paderborn15231018:339

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (165)

Přidat komentář
Sztanda

Dortmund - Lipsko takový šlágr vložený doprostřed týdne, nějak mi to uniklo a večer už mám jiný program. Poradíte kde na to kouknout ze záznamu ve středu?

Na středeční El clasico už jsem si program uvolnil

Reagovat
eder

Dnes to bude lepší fotbal než zítra.

Reagovat
Frantszek

Reagovat
smazaný uživatel

Jí řekni, že ti není dobře

Reagovat
Rudnevs

To by som kvôli futbalu úprimne nespravil...

Reagovat
smazaný uživatel

vždycky sem to každý řekl na rovinu. Když jde o ryby nebo fotbal musí počkat. A vždycky všechny počkali sice občas prskají, ale to hlavně na ty ryby.

Reagovat
Rudnevs

No keď už, tak určite by som bol úprimný, a najmä u mňa by futbal ani nemal prednosť. Proste sociálny život je viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Když to není něco důležitého tak proč by se člověk nevěnoval koníčkům

Reagovat
Rudnevs

Ono je to i vekom a životnou situáciou. Momentálne je pre mňa proste schôdzka s babou alebo ísť von s kamarátmi viac než pozeranie do telky. Ale viem si predstaviť, že keby som mal o pár rokov viac a dlhoročný vzťah, možno by som to vnímal inak.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Werkrider

Rád by som videl v akcii Jakela alebo Talabidiho po boku Upamecana.

Na druhej strane chápem že proti BVB to radšej risknú s Mukielom vpravo a Klostermana šupnú na stred ako najskúsenejšieho...

Reagovat
mimi_united

Uvidíme či Sancho dopadne lepšie ako Dembele

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Lipsko vyhraje

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund x Lipsko nějaký tipy ?

Reagovat
Allianz_Arena

Mám obavu, že vyhraje Lipsko. A v takovém případě už by asi byli pomalu favorité na titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je vnímám jako mírného favorita.

Reagovat
Rudnevs

Ale keby naopak vyhral Dortmund, tak to bude pozitívny signál, že ešte skutočne nie su tak úplne von z hry. Ale skôr to tiež vidím na výhru RB.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě vyhraje BVB. Chytli teď celkem formu.

Reagovat
smazaný uživatel

10

Reagovat
andrew96

Kicktipp!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Co to má být s tím Hložkem ? To je nějaká kachna ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Receno slovy jednoho herce z Koženého slunce: Dneska nas ceka velke sportovní drama Jako u Shakespeara: byt, ci nebyt

Reagovat
Bukaj LFC

BvB- Salzburk víc jak 1,5 golu v prvním poločase?

Reagovat
Rudnevs

Salzburg?

Reagovat
Kluivert9

Salzburg A

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý gol Brém legendarni. A Pavlenka own goal

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak offside

Reagovat
smazaný uživatel

Neni.

Reagovat
smazaný uživatel

lol bremy

Reagovat
smazaný uživatel

Za 21' 5 hracu Brém pod známkou 6, to jsem na teto urovni snad jeste nevidel

Reagovat
stas87

Tak este prehrame aj v sobotu v Kölnu a zasa zazijeme poriadny boj o zachranu. Cele zle od startu jesene, obrana neustale v inom zlozeniu a ked neda gol Rashica, neda ho nikto. Viem ze zranenia k futbalu patria a su nedomyslitelnou sucastou, ale pocas jesene som si niekolkokrat vravel, za co nas kto potrestal. Kohfeldt nas do toho namocil, Kohfeldt nas z toho aj vytiahne. Snad nebudu spekulacie o jeho odvolaniu...to by tak chybalo este.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me, jestli o vilendu v Koline nevyhraje, tak leti. To hraci az moc okate to pouštějí. Asi ztratil kabinu

Reagovat
stas87

To je hlúposť. Už len kvoli tomu, že s ním predĺžili do roku 2023 si nemyslím, že by ho odvolali po jeseni. Werder ma takmer vždy silnú jar a podľa mna sa dvihnú. Kvalitou sú vyššie ako kozli, Augsburg či Union a Paderborn. Priorita pre Baumanna teraz bude vyjadrit dôveru v Kohfeldta a pokúsiť sa pritiahnuť cez zimné okno útočníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to tak bylo, je to ok. Ale po takovém vykonu, ktery vidime, neni sance, ze fakt ztratil kabinu?

Reagovat
stas87

Je to o šesť bodov, dostaneš na 0-1 a hneď vlastný gol. To ta položí dole aj keď si to nepripustas a veríš že aspoň remíza môže byt. No a potom 0-3 a piskot. Taký zápas je jeden za sezónu a Werderu to vyšlo práve na dnešok. Keby stratil kabínu, tak nevyhrajú vo Wolfsburgu a tlak na jeho osobu by bol oveľa silnejší. Mizerný bol akurát Paderborn, bez nápadu v ofenzíve a nakoniec jeden útok hosťom výsek. Imho si myslím, že ak by ho chceli odstreliť, tak si výberu zápas v AA. Tam ale v prvej polke držali krok a nevyzeralo to, že by mal Kohfeldt s hráčmi problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Akorat komentator na Digi si je docela jisty, ze ho po zapase oddelaji

Reagovat
stas87

Stale ma nejaky naskok na priamy zostup a v takej chvili pred pauzou sa trener neodvolava. Digi nema dobrych komentatorov, takze nejake sudy od nich nie su namieste. Ja si myslim, ze ho pripadne odvolaju po 6-7 zapasoch na jar, ak sa superi vzdiali v tabulke.

Reagovat
smazaný uživatel

Kez by ho podrzeli, zvlast, kdyz s nim dali az do roku 23. Jen mu musi verit i hraci. Trener musi mit zkrátka po svem boku konbo hraci + vedeni. Kdyz jeden selze, je to na odvolání. Ale tak Bremy si to vse muzou uhrat sami, kvalitu na to mate.

Reagovat
smazaný uživatel

*kombo

Reagovat
Rudnevs

Komentátorov na digi nerieš radšej...

Reagovat
smazaný uživatel

A zas: prej, aby to nemel po dnesku spocitane

Reagovat
frankiefcb

mám tkaový dotaz, jsem si všiml, že valstně v týmu máte Srba a Kosovana. Nedělá to nějaký problém třeba. Nebo ten Srb je pohodář?

Reagovat
Rudnevs

Normálni ludia toto snáď až tak moc neriešia, zvlášť keď ten Srb tam má prakticky len korene a narodil sa vo Švajčiarsku, kde aj celý čas žil, dokým nešiel do Tottenhamu a potom do Werderu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti hraci jsou snad dohodnuti, ze snad Koehfeldta odstreli

Reagovat
Werkrider

Tak rozdiel medzi zákrokom Baileyho a Nubela je podľa vedenia ligy jeden zápas...

Reagovat
Rudnevs

Podla mňa v pohode rozhodnuté. Netreba zabúdať, že od Nübela to bol faul v rámci hry, spôsobený nešťastnou náhodou v zápale hry. Od Baileyho to bolo naschval.

Reagovat
db18

Reagovat
Werkrider

Samozrejme som v prípade Baileyho zaujatý, ale bol faulovaný, protihráč mu ešte niečo povedal a šiel na neho šahať. Bailey mu chcel len odstrčiť ruku a nešťastne ho zasiahol do tváre - 3 zápasy.

Nubel, kung fu panda Mortal Kombat K.O. - 4 zápasy.

Mne to úplne "v pohode" rozhodnuté nepríde.

Reagovat
Rudnevs

To je otázka formulácie, toto je pohľad skrz leverkusenské okuliare. Myslím, že Bailey vedel, čo robil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle musi někdo odskakat ve Werderu. Takova ostuda tvl.

Reagovat
Kluivert9

Brémy sestup.

Reagovat
andrew96

Zase by ale nemusel sudí připískávat Werderu. Za tu ztrátu si mohou sami.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kdyby takovy polocasovy vysledek byl i vecer, akorat opacne, cili pro vosy, tak bych se nezlobil

Reagovat
smazaný uživatel

Ten polocasovy ritual Mainzu, jak zustali v kolecku a nesli hned z trávníku Vedou 4:0 a stejne si neco vysvětlovali. Nehrozí zadne podceňi do dvojky. Spis jim s takovou ještě přidají.

Reagovat
RadekVonCZE

Stream na BVB?

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

68:32 vyhrane souboje. Zasouvame BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Ajetooooooooo TOOOOOOOOOOOOOOR vosicky!

Reagovat
Kluivert9

Co tam ten Maďar vymýšlí

Reagovat
smazaný uživatel

To BvB naprosto, ale naprosto dominantni. Leipzigu nedovolili za 30' ani ň. Super hra. Jestli to sleduje Trpisovsky asi se nestaci divit

Reagovat
Firkraag

Jo, dost mě překvapují.

Reagovat
smazaný uživatel

BvB To je valec, jak kdysi za Kloppa

Reagovat
smazaný uživatel

TOOOOOOOOOOOOOOORRRRRR

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes Brandt toho pokazil dost, ale gol velka lahodka.

Reagovat
Rudnevs

Braaaaandt Pekný gól, tzv. na Schicka.

Celkovo BVB zatial paráda!

Reagovat
Martas30

Brandt famózně

Reagovat
smazaný uživatel

Pressing BvB, kdyz se jim chce vsem je srovnatelny s Liverpoolem Neuveritelne tu slintam. Pressing, postupny utok, kontry, vsechno dneska top. Kam se podel ten Dortmund proti Slavce?

Reagovat
Frantszek

what a game. Tohle BvB musí přejet nějaké šupáky z Paříže rozdílem třídy. Zas hrajou pořádnej fotbal. Diváci uplně fpiči a Brandt hraje super na středu.

Reagovat
smazaný uživatel

krásne BVB nasrať Lipsko

Reagovat
smazaný uživatel

Leipzig nema absolutnk narok. Ale ani trochu. Jen aby BvB po puli nepolevilo a nezalezlo. Pak by mohla zafungivat past.

Reagovat
smazaný uživatel

Burki

Reagovat
RadekVonCZE

Roman

Reagovat
Kixi Syhimour

Ehmm

Reagovat
stas87

Velmi nechapem co vlastne Nagelsmann dnes pripravil za taktiku. Pretoze Halstenberg a Mukiele sa nedostanu k tomu, aby si nabehli do volneho priestoru a odcentrovali. Oni ani nemozu, pretoze pocetne BVB skvele zatvara strany a RB zatial nema plan B. Mimo hru je zatial Forsberg, pretoze je skvelo strazeny a Laimer s Demmem nemaju podporu od zvysku zalohy k tomu, aby si narazili a uvolnili priestor pre nabeh dalsieho hraca. Potom su nuteny nakopavat ale Werner nema sancu proti Akanjimu ani Zagadouovi. Musi to byt pre RB dost frustrujuce, kedze nema ako prekvapit BVB, pretoze pohybovo sa im zatial nevyrovnaju. Keby s takym pristupom hrali aj v CL proti Slavii, tak im nedaju sancu.

Reagovat
Frantszek

Roman Spider Burki

Reagovat
Rudnevs

No zatial paráda, uvidíme čo bude druhý polčas (no resp. ja asi neuvidím, lebo zajtra skoro vstávam, tak pôjdem spať ).

Ako poznám Nagelsmanna, viem si predstaviť, že ich namotivuje neskutočne a v druhom polčase nastúpi úplne iné RB. Dortmund zas možno polaví (bolo možno vidno už ku koncu polčasu, kde Leipzig mohol kludne znížiť), Csaplár by určite súhlasil. Ale dúfam, že sa to nestane, no.

Reagovat
Malresi

BVB zatial jasne lepšie, až na posledných 5 minut Lipsku nedovolili nič. Brandt nádherný gól, krásne si povodil dovtedy dominantného Upamecana. Čo sa tam inak maďar sťažoval pri góle Weigla?

Reagovat
andrew96

Hodně profesorský výkon. Jinak se mně začíná líbit formace z posledních zápasů. Hlavně wingbackům by, zdá se, mohla sedět. Podobně snad i Brandtovi, i když zatím dost kazí, nicméně se dokáže vykoupit. Vypíchl bych ještě Weigla, snad už s ním Favre nebude nucen experimentovat na stoperu. Jinak ale špičkový týmový výkon. Až na ten debilní poločasový stav.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten polocasovy stav je prezitek

Reagovat
Kluivert9

Bürki

Reagovat
smazaný uživatel

BURKI?????????

Reagovat
Malresi

To je kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Neni. Proti Slavce vychytal sest golovek. Dneska na konci pule dve. Ted se mu to bohužel nepovedlo, ale snad ho to nepoznamena.

Reagovat
smazaný uživatel

A je to, klasika klasicka

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna za tu chybu muze i teren. Hodne tam prsi, podle me to Burki slatne nacasoval na tom terenu.

Reagovat
Pipo123

BvB hraje ako keby prehráva 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Kua, BvB zacnete hrat. Tohle presne jsem psal nahoře, ze se stane, a je to tu. Tvl, nechápu, co hraji. Vzdyt vubec nestíhají. Ok, takze za 6 minut to melo byt 2:3. Neuvěřitelne.

Reagovat
Kluivert9

Tvl Takové chyby

Reagovat
Kixi Syhimour

Do hajzlu pošlete tam za něho už ty peníze , tohoto hráče si nesmíme nechat ujít

Reagovat
smazaný uživatel

Bezte do pice vy kkti. Hrozni dmnti. Za 7 minut Lipsko ctyri ciste tutovky. Favre ven.

Reagovat
Martas30

Reagovat
Pipo123

Strašne hlúpy team to BvB

Reagovat
JozkokozleJ

Stokrat radsej takyto futbal bez "chytrych" obran, nez nuda.

Reagovat
Pipo123

Mňa to tiež baví, ale BvB to hraje takto zápas čo zápas, nevedia meniť tempo hry, hrať hurá futbal za stavu 2:0 je troška nepochopiteľné.

Reagovat
JozkokozleJ

Na prepinanie im tam dnes chyba Witsel, Delaney alebo vo forme Dahoud. Takto maju uprostred Weigla, ktory je nanajvys posuvac lopty a Brandta, ktory na tento post futbalovo ma kvality, ale nie skusenosti a navyky.

Samozrejme, i s menovanymi by to nebolo mozno podla tvojich predstav co by fanusika SA, ale to je futbalove DNA Borussie.

Reagovat
Arne

Fuss dnes říkal, že Weigla chce Hertha... Jako vážně? Co by u nás dělal?

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som to prave dnes videl. On by bol v Herthe, kde by jeho vykon spoluhraci nezlepsovali, ba naopak, podpriemerny hrac BL. CM musi mat doraz, rychle rozhodovanie, byt futbalista v zmysle, ze vie urobit rozdiel myslienkou, ci prihravkou. Nic z toho u Weigla nevidim. Poslednu dobu byvam kriticky ku Grujicovi, ale Marko je urcite vyssie, nez Weigl.

Reagovat
Kixi Syhimour

Jak hraje letos Grujic?

Reagovat
Rudnevs

Vraj aj Götzeho.

Reagovat
Rudnevs

A Bayern hrá tento rok pod Flickom podobným štýlom... Čiže v Bundeslige to nemusí byť až taký problém, ale v CL na to nemecké kluby môžu proti tým pragmatickým velkoklubom doplatiť.

Reagovat
Minister

Žeby Csaplár?

Reagovat
Müllered

Reagovat
Malresi

Takto zahodit skvely vykon za par minut... na pokuty do pici

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tohle Leipzig vyhraje, tak se zastaví az s poharem.

Reagovat
eder

Snad konečně začnout brát pana Csaplára vážně...

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Dortmund

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Frantszek

Csapláááreeeee Ty mrdkoooo

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je fakt nepochopitelne, co se to deje. I naprosty dement by vedel, ze ty sance na konci pule Leipzigu byly naproste varovani. A zacatek druhe pule začnou takhle.

EDIT: Sanchooooo gooooool. A uz hrejte opet.

Reagovat
stas87

Takze sa nic nezmenilo. S tymto pristupom alebo povedzme mentalitou ten tim titul nikdy nevyhra. Udzat koncentrovany vykon celych 90.minut je nadludsky vykon zrejme. A najhorsie je, ze by RB casom otvaralo obranu a poskytlo by tak Sanchovi, Brandtovi ci Reusovi moznosti navysit vyhru.

Reagovat
Firkraag

Naprosto šílenej fotbal.. jsem k tomu přišel a prvních patnáct sekund jsem nepoznal, kterej tým útočí na jakou stranu

Reagovat
smazaný uživatel

TOOOOOOOOOOOORRRRR!!!!!!!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reus

Reagovat
RadekVonCZE

TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOR

Reagovat
Malresi

To je zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Kua, ale tak me dlouho zadny zapas nevtahl, jako tenhle Jedeme vosy na 4:2

Reagovat
Firkraag

Reagovat
stas87

Zvláštne, že najlepsi hráč BVB je krajný obranca. Nemat Hakimiho, neviem čo by robili nie len dnes. V lete ho musí nahradiť a veľmi neverím, že sa im to podarí.

Reagovat
Firkraag

přijde Carvajal

Reagovat
Firkraag

kurna, to je fakt magor fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ale je demence dat tym v utery a hned v patek. To tam mohli rovnou dat Bremy, ktere dneska meli pouhy trenink.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale holt oba dva tymy, BvB i Hoffe hraji dneska, takže to na ne tak vyslo.

Reagovat
Firkraag

jo, to maji v pohode.

Reagovat
Kixi Syhimour

Páťa hezké zakončení

Reagovat
Kucka

Proč nehraje Alcacer, je po zranění pořád?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to bylo?????

Reagovat
Kixi Syhimour

Máte Schicka, prodejte nám Wernera

Reagovat
dextroza_m

Prodají Vám Schicka a Wernera si nechají :-) Máte Firmu, nepotřebujete nikoho.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana BvB je proste vtip. Jakmile udela nekdo náběh za obranu, je to polovicni gol. Favre zkrátka neni trener na titul. Nevyhrat takový zapas je pro BvB rana do vlastního vazu.

Reagovat
RadekVonCZE

Páťa.......

Jako fanoušek BVB

Jako čech

Reagovat
smazaný uživatel

SCHICK MRDÁÁÁÁÁÁÁ

Reagovat
REPLIKATOR

Schick

Reagovat
Firkraag

Oba týmy mohutně podporují ofenzivu, zejména soupeřovu

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste bude 3:4 a jak jsem psal, zastavi se az na konci května s poharem.

Reagovat
smazaný uživatel

Uprostred hriste 5 hracu Lipska a dva BvB, co chtějí potom hrat. Staci jedna ztrata mice a Leipzig jde do kontru v přesile. Ty takticke chyby se neustale opakuji. At proti Slavii, nebo dneska. Pro me osobne je tahle hra na riziko nepochopitelna.

Reagovat
smazaný uživatel

Upamecano

Reagovat
Firkraag

totální blázen

Reagovat
Kucka

Když nevíš co s balonem, klika z posledního

Reagovat
Olafek

Velkej borec V létě možná už do nějakého velkoklubu.

Reagovat
smazaný uživatel

to byl jasný faul na Wernera, celou dobu ho držel za rameno

Reagovat
smazaný uživatel

obrovsky rozdiel v minulej a tejto sezone je hlavne v tom ako nedokazu udrzat vedenie a nevychadzaju ani zavery zapasov, ked minulu sezonu to Paco zachranoval zapas co zapas teraz akosi nema kto

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana je naprosto desiva. Takhle nemuze hrat v defenzive mistr.

Reagovat
Pipo123

Ale to je bránenie celého teamu, za stavu kedy vedieš tak hrať hurá futbal a nechať sa prečislovat? Favre chce hrať na krásu, ale takto žiadny úspech nedokáže, to je proste hlúpa hra, jasne pekne sa na to pozerá, ale tak laxné bránenie zápas čo zápas? Navyše on nič nezmení počas stretnutia, nestrieda, nereaguje na priebeh zápasu. Btw Weigl vyzeral pred dvomi rokmi ako TOP talent, strašne som žral vtedy jeho hru, ale teraz vyzerá ako posúvač lôpt, bez pohybu, bez dôrazu, okolo neho by prešla aj moja babka a on by ju nezastavil

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím naprosto. Ta taktika je fakt na hlavu. A od utocnika zacina defenziva, takze jak pises, hrat takhle na riziko je nepochopitelne.

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Müllered

Remíza je ideální pro Bayern, takže počítám zítra se ztrátou...

Reagovat
Werkrider

Čo ten Freiburg dneska? Potrápi Bayern? Jak to vidíte?

Reagovat
db18

Neuer - Kimmich, Pavard, Alaba, Davies - Thiago - Gnabry, Müller, Coutinho, Perišić - Lewandowski

Na lavičce jako už klasicky ke konci podzimu nebo jak je zvykem začátkem února během play-off LM již 4 junioři ale aspoň tam jsou...

Reagovat
db18

Lewa 15/15 proti Freiburgu.

Reagovat
db18

Jsem si nikdy nevšiml, že je Heintz takový Quasimodo...

Reagovat
JozkokozleJ

Uplny.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Müllered

Davies mi přijde, že je na tom lépe, než Alaba v těch letech.

Reagovat
Jardman

Výbornej nákup zatím tvl, rychlost jak durchvall

Reagovat
Heresy

Alphonso to byl sakra sprint

Reagovat
JozkokozleJ

Ten Freiburg (zvlast pod Streichom) nemozno nemat rad. Paradna pasaz.

Reagovat
db18

Ale ty výsledky 1:1 by si mohli schovat na jiný tým.

Reagovat
andrew96

Reagovat
db18

Zirkzeeee!

Reagovat
Müllered

Krása, jen tam dávej ty mladíky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele