16. kolo
17.12.2019 18:30 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

Brémy znovu vyhořely, Mohuč jim totiž nasázela hned pět branek

Werder prohloubil svou krizi i v dalším zápase a tentokráte utrpěl až nečekaně vysoký debakl 0:5 od konkurenční Mohuče. Během úvodních dvaceti minut inkasoval hned třikrát, do poločasu pak kapituloval ještě jednou a bylo po nadějích. Hrdinou úterního zápasu se stal Robin Quaison, který se blýskl hattrickem. Brémy neodčinily minulý výprask s Bayernem (1:6), na ligové scéně prohrály potřetí v řadě a jsou patnácté se čtrnácti body.

Hostující celek naopak dokázal napravit víkendový neúspěch s Dortmundem a posunul se na třinácté místo tabulky s osmnácti body. Domácí přitom nevstoupili do utkání úplně zle a již po osmi odehraných minutách si vytvořili první gólovou příležitost. Osako předvedl krásnou individuální akci, prošel kolem dvou bránících protihráčů a pak se ocitl před brankářem Zentnerem, ale tváří v tvář ho překonat nedokázal.

Neuběhly ani dvě minuty a na opačné straně otevřel gólový účet Quaison. Šestadvacetiletý švédský záložník obdržel krásnou kolmici do běhu od Öztunaliho a svou razantní střelou se trefil k bližší tyči mimo dosah marně se natahujícího Jiřího Pavlenky. Český gólman zažil nesmírně smolný moment přesně po čtvrthodině hry. Veljković nešťastně tečoval balón, který se následně odrazil od levé tyče do Pavlenkových zad a pak za brankovou čáru - 0:2.

O čtyři minuty později byl rozdíl ve skóre dokonce tříbrankový. Defenzíva Werderu naprosto zapomněla na osamoceného Quaisona, jenž převzal míč po přihrávce od Boëtiuse a před Pavlenkou nezaváhal, svůj přízemní pokus totiž s přehledem usměrnil do pravého spodního rohu. Zhruba v polovině úvodního dějství mohl dokonat pohromu Werderu hlavičkující obránce Hack, nicméně ten pravou konstrukci těsně minul.

Quaison dovršil svůj hattrick za pouhých osmadvacet minut po prodloužení hlavou od Szalaie a tím definitivně pohřbil šance protivníka na jakýkoliv bodový zisk. Tentokráte stanul u vzdálenější tyče a se zakončením do prázdné branky neměl větší potíže, balón snadno usměrnil pod břevno. Ve 42. minutě mohl korigovat skóre Bittencourt, jenomže ten svým razantním projektilem pouze orazítkoval levou tyč.

Po přestávce se utkání spíše dohrávalo. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem rozvlnil síť střídající peruánský veterán Pizarro, avšak míč si zpracoval rukou a jeho branka proto neplatila. V 81. minutě přidal pátou trefu FSV Jean-Philippe Mateta, jenž ani ne po čtvrthodině strávené na trávníku zužitkoval pobídky od Boëtiuse a na levé straně šestnáctky zamířil z mírného úhlu přímo mezi nohy naprosto zoufalého Pavlenky.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat
HunterRomario

3:1, Brémy musej zabrat, to už není normální, co předvádějí. A to chtěli hrát o poháry...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele