16. kolo
18.12.2019 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Gladbach měl proti Paderbornu problémy, nakonec ho ale zdolal 2:0

Mönchengladbach se s posledním celkem tabulky Pederbornem výrazně trápil, ovšem díky skvělému vstupu do druhého poločasu nakonec potvrdil roli favorita a zvítězil po výsledku 2:0. Kvůli úterní remíze Dortmundu s Lipskem (3:3) se udržel na druhé pozici se čtyřiatřiceti body a právě za vedoucím Red Bullem zaostává jen vinou horšího skóre. Naopak letošní nováček zůstává poslední osmnáctý s devíti body na kontě.

Borussia měla v zápase navrch, míč držela z téměř šedesáti procent a vytvořila si i více střeleckých pokusů mezi tři tyče, ovšem v prvním poločase skórovat nedokázala. Svou úvodní možnost si vypracovala ve 12. minutě, kdy od pravého okraje pokutového území odcentroval Herrmann a nabíhající Lars Stindl hlavičkoval příliš vysoko. Za dalších osm minut byl domácí výběr ještě blíže k vedení po pasu z pravého křídla od Stindla.

V před brankovém prostoru se totiž protlačil k hlavičce pozdější hrdina Alassane Pléa a trefil bližší konstrukci. Zhruba v polovině úvodního dějství se na opačné straně musel činit gólman Sommer, který si poradil s přízemní dělovkou z mírného úhlu od Prögera. Těsně před přestávkou si Gladbach vytvořil tři slibné příležitosti. Nejprve orazítkoval tyč Hofmann, nicméně jeho případná trefa by stejně neplatila kvůli ofsajdovému postavení.

Vzápětí se před brankářem Zingerlem zjevil osamocený Stindl, ovšem hostující strážce branky dokázal jeho projektil vyrazit na rohový kop. Ihned po jeho zahrání se Zingerle opět musel blýsknout, tentokráte exkluzivně vyškrábl mimo prostor tří tyčí hlavičku Gintera směřující přímo pod břevno. Gladbach měl naprosto skvělý vstup do druhé půle a ani ne po šedesáti odehraných sekundách skóroval Pléa.

Šestadvacetiletý útočník s malijskými kořeny obdržel přesnou přihrávku od Stindla a ze středu šestnáctky chytře zamířil k levé tyči mimo dosah Zingerleho. Asi o dvacet minut později zasáhl Schonlau ve vlastní šestnáctce rukou do obličeje Hofmanna a rozhodčí Kampka po prozkoumání videa nařídil pokutový kop. K němu se postavil Stindl a udržel nervy na uzdě, Zingerleho zkušeně poslal na opačnou stranu. Poté ještě mohl definitivně rozhodnout Ginter, ale když pálil o decimetry vedle pravé tyče, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele