Bundesliga - souhrn 13. kola

20.11.2010, 17:28, aktualizováno 21.11.2010, 19:22
Komentáře a souhrny
1. FC Köln vyhrál ve Stuttgartu a opustil poslední místo, St. Pauli remizovalo s Wolfsburgem. V sobotních zápasech bundesligy se střelci rozhodně nešetřili. Nejvíce byl vidět Raúl, který hattrickem přispěl k drtivé výhře Schalke nad Brémami. Venku zvítězily Hoffenheim, Mainz, Kaiserslautern i vedoucí Dortmund, mezi Leverkusenem a Bayernem se body dělily.

FC St. Pauli - VfL Wolfsburg 1:1

21.11.2010 17:30

Góly: 28. Markus Thorandt - 54. Edin Džeko

St. Pauli sice zastavilo šňůru čtyř porážek v řadě, doma proti Wolfsburgu mělo ale na víc než remízu 1:1. Bundesligový nováček na svém stadionu měl po většinu zápasu převahu, tu ale nedokázal patřičně využít a hosté si po zlepšené druhé půli odvážejí bod.

Domácí tým se chopil slova hned v prvních minutách a už v té třetí mohl vést, hlavička jediného hrota Ebberse ale jen orazítkovala břevno. Chvíli nato se po rohovém kopu ve vzduchu prosadil Thorandt, jeho pokus hlavou ale úspěchem neskončil. Hostující brankář Benaglio musel poprvé vážněji zasahovat proti střele Kruseho, ten pak v 28. minutě znovu rozehrál od rohového praporku, načež opět hlavičkoval Thorandt a tentokrát nezadržitelně skóroval - 1:0.

Jakou odpověď si přichystali do té doby neviditelní Vlci? Stručně řečeno, resp. napsáno žádnou. Jejich ofenzivní snažení se po celý první poločas nacházelo ve stadiu pokusů a žádná příležitost na wolfsburské straně k vidění nebyla. Nadále nebezpečný naopak zůstaval domácí tým, do přestávky ale neudeřilo ani ze šancí Oczipky, Lehmanna a Bolla.

Hosté do druhé půle vstoupili sice ve stejném personálním složení, zato ale se změnou systému - Mandžukić se posunul na hrot vedle Džeka. A to jim prospělo, po pár minutách sice ještě neuspěl Diego proti Kesslerovi se svou standardní situací, v 54. minutě ale již byl stav vyrovnaný. Dlouhý výkon Benaglia skončil u Diega, který našel v pokutovém území Džeka a ten potvrdil pověst kanonýra - 1:1.

Dále se hrálo vyrovnaně, samotný zápas ale svou úrovní rapidně poklesl. Ani jednomu z týmů se směrem dopředu nedařilo, jak by si představovaly, a brankáři měli klídek. Tedy až do 75. minuty, to pálil domácí Boll a Benaglio musel hned nadvakrát hasit nebezpečí. Ten samý hráč zakončoval ještě jednou, stejně jako kolega Bartels ale neměl seřízená mířídidla, a tak závěrečný duel třináctého kola vítěze neměl.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 0:1

21.11.2010 15:30

Góly: 82. Lukas Podolski (pen.)

Poprvé od 10. dubna se mohou Kozlové z Kölnu znovu opájet skvělým pocitem z venkovního vítězství. K úniku ze dna tabulky pomohla rýnskému celku výhra 1:0 ve Stuttgartu, kterou zajistil z penalty Lukas Podolski.

Začátek utkání se vyvíjel zcela jasně v režii Kölnu, přesto se do první šance dostali domácí. Gebhart narazil Maricovi, jehož následný pas nedokázali zastavit tři obránci Kölnu, díky čemuž se do zakončení dostal Cacau. Ten ale svým ledabylým způsobem nechal vyniknout navrátilce mezi tři tyče Mondragóna.

Na další vzrušení si diváci v autostadtu museli počkat do 27. minuty. To se zaskvěl Ulreich proti střele Laniga z dálky. Hra se pak více než urovnala, aby po půlhodině hry mohly začít takřka nekonečné ofenzivní orgie bez gólového resultátu.

Nejprve střílel Gebhart přes Mohamada a Mondragón raději na jistotu míč vytěsnil jednou rukou na roh. Následně se dostal na hranici velkého vápna k míči Marica, k velikému prostoru měl ještě dostatek času, ale i přesto vystřelil těsně vedle pravé tyče branky Kölnu. Prakticky z další akce pak zahrozili hosté. Podolski dokázal udržet v několika soubojích míč, nacentroval do šestnáctky, kde byl nedůsledně bráněn Lanig, jenomže ten ve skluzu pro změnu míč umístil vedle levé tyče.

Vážnější ohrožení branky pak přišlo už jen ve 36. minutě. Prvně se Träschova nepovedená rána odrazila ke Cacauovi, jenž se ale dostal z úhlu. Míč tak alespoň poslal zpátky Träschovi, jehož tentokrát o poznání lepší rána byla tečována mimo svatyni hostí.

Druhou půli zahájila hitparáda spálených šancí Lukase Podolskiho. Vše načal ve 49. minutě, kdy po skvělé přihrávce Novakoviće za obranu uháněl sám na Ulreicha, jenomže místo sítě napnul břišní svalstvo domácího brankáře. O sedm minut později byl účastník letošního mistrovství světa už o poznání shovívavější k domácímu brankáři, místo přihrávky lépe postavenému Novakovićovi zvolil střelu kdovíkam.

Trápení fanoušků z Kölnu ale nepřestalo. Po hodině hry si osamocená trojice výtečníků v černém dresu nedokázala sjednat dostatečný pořádek v soupeřově šestnáctce a místo zakončení vybojovali jen díky Celozzimu rohový kop.

Švábský celek se pak rozhodl vystřídat soupeře za dirigentskou taktovkou zápasu. Jenomže když už se Gebhart náramně skvěle proháčkoval přes několik soupeřů až na malé vápno, pokusil se přihrát Maricovi, jenomže trefil pouze vracejícího se Geromela, od nějž míč putoval do Mondragónovy náruče.

Zbraně na obou stranách nečekaně utichly až do 78. minuty. To se po Träschově centru zjevili před Mondragónem osamoceni Niedermeier s Pogrebňakem, přičemž prvně jmenovaný ve vyložené šanci nasměroval míč hlavou nad. Na ruského bohatýra přišla řada za minutu. Střídající Harnik zabojoval, poslal míč do malého vápna právě k Pogrebňakovi, který ve skluzu trefil míč jen do tyče.

To už bylo na fotbalového boha moc a přišla od něj odplata. Brečko pronikl v 81. minutě po čáře, odcentroval na Novakoviće, který byl podle sudího Dingerta faulován Niedermeierem. Míč si na značku pokutového kopu postavil Lukas Podolski a posláním Ulreicha na druhou stranu vstřelil svůj čtvrtý gól v sezoně.

Stuttgart se pak zmohl už jen na hlavičku Harnika po rohu vedle. Naopak poskytl Kölnu šanci na zvýšení, jenomže Novaković v samostatném úniku trefil jen Ulreicha a Matuszczyk zase mířil ve třetí minutě nastavení trestuhodně vedle.

Köln tak utrpěl výhru 1:0.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 1:1

20.11.2010 18:30

Góly: 45. Arturo Vidal (pen.) - 34. Mario Gómez

Komplex Bayeru Leverkusen z Bayernu Mnichov se protáhl na dvanáctý zápas. Svěřenci Juppa Heynckese opět potvrdili, že střílí málo gólů ze hry a to se jim dnes opět nevyplatilo. Bavoři si z Porýní odváží bod a na vedoucí Dortmund ztrácejí propastných 14 bodů.

Vše přitom mohlo být jinak. Ve vyhecovaném úvodu našel již ve druhé minutě Pranjić svým centrem hlavu Schweinsteigera, který překonal Adlera. Podle pomezního rozhodčího se ale jednalo o ofsajd, branka tak nemohla být uznána.

Ale ani neuznaná trefa na tempu prvním dvaceti minutám neubrala. Aktivnější byli hosté, jen Schweinsteiger spálil dvě dobré příležitosti. V jednadvacáté minutě se pak kolem Butta poprvé vážněji zablýsklo. V současnosti nejlepší hráč Leverkusenu Sam utancoval hostující kapitána Lahma, obtočil se kolem něj a z hranice šestnáctky střelou do břevna vyzkoušel pevnost brankové konstrukce.

Bayern na to odpověděl ve 34. minutě. Schweinsteiger přehodil takřka celé malé vápno až na zadní tyč, kde si naběhl nikým nehlídaný kanonýr Mario Gómez a překonal bezmocného Adlera. Svěřenci Louise van Gaala se dostali do zaslouženého vedení, které ale zanedlouho vzalo za své.

V samotném závěru poločasu byl zřejmě ještě před velkým vápnem faulován Sam Pranjićem. Sudí Meyer nařídil i přes podle všeho oprávněné bavorské protesty penaltu. Míč si postavil Arturo Vidal, poslal Butta na druhou stranu a ve druhé nadstavené minutě první půle dal výsledku konečnou podobu.

Do druhé poloviny neudělal ani jeden z trenérů změnu ve své jedenáctce, nicméně obraz hry změny dostál. Nebyl už zdaleka tak bohatý na šance. Jednou z výjimek byl pokus Kroose ze 52. minutě, nicméně německý talentovaný záložník další z řady gólů v BayAreně nepřidal.

Rozhodnout pak mohl domácí Leverkusen. Ale jak Derdiyok, tak ani Vidal, Friedrich či Kadlec nedokázali pomyslný jazýček na vahách přesunout k domácí straně a utkání tak vítěze nemělo.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Hamburger SV 3:2

20.11.2010 15:30

Góly: 31. Lars Stindl, 59. Christian Schulz, 90. Mike Hanke - 40. Heung-min Son, 54. Heung-min Son

Obě HSV v severoněmeckém derby předvedla velice intenzivní a zajímavé utkání, na jehož konci se z trochu šťastné výhry radoval domácí Hannover a poskočil díky tomu na pohárové pozice. Hamburští sice své akcie díky Sonovi dlouho drželi vysoko, žolík Hanke je ale v závěru připravil i o remízu.

Hostům vyšel úvod lépe, až na Petrićovo zakončení z jedenácté minuty ale nedokázali svůj tlak přetavit v brankové příležitosti. To domácí celek byl v tomto ohledu efektivnější, Stindl po Rauschově centru avšak branku o chloupek přestřelil. Hamburg byl ale aktivnější a skóre mohli otevřít znovu Petrić, jenže stejně jako o chvíli později hlavičkující Rincon mířil těsně vedle.

Bylo tak mírným překvapením, když ve 31. minutě šli do vedení domácí. Mladík Bešić nedokázal odvrátit míč do bezpečí, čehož využil Stindl a sám před Drobným nezaváhal - 1:0. Do přestávky šly ale oba mančafty za vyrovnaného stavu, Pitroipa předvedl skvělou individuální akci a po obehrání dvou protihráčů naservíroval Sonovi, který již neměl problém zakončit - 1:1.

Klenot v hamburském dresu pak opět přesvědčil o svých kvalitách chvíli po obrátce, konkrétně v 54. minutě. Znovu u toho byl Pitroipa, ten tentokrát centroval na zadní tyč a Son precizní hlavičkou strhl vedení na hostující stranu - 1:2. Odpoveď na sebe ale nechala čekat jen pět minut, po standardní situaci zastřihal nůžkami Schulz a rázem byl stav 2:2.

Pak přišel čas zahazování šancí - na jedné straně se v této činnosti "vyznamenal" jeden ze dvou dosavadních hrdinů Pitroipa, kterému zkazila radost i tyč. Na opačné straně hřiště neuspěl sám před Drobným Hanke, ten ale složil reparát. V první minutě nastavení si bývalý německý reprezentant naběhl na Stindlův centr a zcela neobtěžován hlavou rozhodl o výhře Dolnosasů 3:2.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - 1. FC Kaiserslautern 1:3

20.11.2010 15:30

Góly: 67. Róbert Mak - 4. Stiven Rivić, 12. Ivo Iličević, 33. Srđan Lakić

Norimberku se nepovedlo prodloužit vítěznou sérii na vlastním hřišti a doma podlehl 1:3 Kaiserslauternu, který tak malinko odskočil sestupovým příčkám. O osudu střetnutí rozhodla první půle, v níž domácí defenziva zvorala, co se dalo, a hosté toho hned třikrát využili.

Frankové nastoupili do zápasu se třemi novými tvářemi v obrané čtveřici a hned to bylo znát. Už ve čtvrté minutě pálil Iličević, domácí brankář Schäfer stačil pouze vyrazit a na správném místě hlídkující Rivić s pomocí pravé tyče úspěšně dorážel - 0:1. Domácí tým gól ve vlastní síti ještě více znervóznil a ve dvanácté minutě navíc přišla další rána. Rivić tentokrát na levé straně bez problémů obehrál Vidošiće a následně nacentroval na Iličeviće, který z ideální pozice hlavou zvýšil už na 0:2.

Lautern byl pochopitelně na koni a uvolněnou hrou si vynucoval další a další chyby soupeře. Zpět do zápasu málem domácí dostal hostující strážce tří tyčí Sippel, jeho zaváhání ale zůstalo nepotrestáno a z protiútoku naopak udeřilo znovu FCK. Probíhala 33. minuta, když z pravého křídla mohl bez problémů odcentrovat Iličević, na jeho pobídku si naběhl zcela volný Lakić a hlavičkou opět překonal bezmocného Schäfera, čímž stanovil poločasový stav 0:3.

Norimberský kouč Hecking reagoval změnami v sestavě, novic na hřišti Wollscheid ale hned neuhlídal Morávka a ten šel sám na Schäfera, překonat ho ale nedokázal. Hosté právě před týdnem smazali tříbrankové manko proti Stuttgartu a něco podobného v opačném gardu rozhodně nechtěli připustit, ani ten největší optimista mezi domácími fandy ale při pohledu na hřiště už v bodový zisk snad ani doufat nemohl.

Přesto "der Club" snížil, v 67. minutě si střídající Mak poradil se dvěma protihráči, ze střední vzdálenosti vypálil a míč zaplul k levé tyči hostující svatyně - 1:3. Domácí se najednou probudili a Schieber mohl vsítit kontaktní gól, Sippel byl však pozorný. Kaiserslauternu pak stížil situaci deset minut před koncem Petsos, který zasáhl Wolfa loktem a musel předčasně pod sprchy. Právě Wolf pak z penaltového puntíku nastřelil břevno, více už ale již franský tým nestihl a zaslouženě prohrál.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 2:3

20.11.2010 15:30

Góly: 53. Marco Reus, 69. Marco Reus - 64. André Schürrle, 76. Sami Allagui, 88. Sami Allagui

Mönchengladbach a Mainz mají za sebou duel dvou rozdílných poločasů. Zatímco v tom prvním oba celky nudily a Borussia-Park neviděl ani branku, v tom druhém už jich padlo hned pět. O chloupek šťastnější byl hostující tým, který tak ukončil třízápasovou sérii bez bodu a vstřeleného gólu.

Hned v první minutě mohli hosté z Porýní-Falcka vést, když si Schürrle narazil se Szalaiem, jeho zakončení ale skvěle zneutralizoval Heimeroth. Na druhé straně zachránil proti Bobadillovi v hodině dvanácté Bungert, jinak ale byly k vidění spíš osobní souboje a četné diskuze než pěkný fotbal. Mainz pak přišel o zraněné Fathiho a brankáře Wetkla, kterého nahradil 39letý Pieckenhagen a hned málem zavinil penaltu, sudí Rafati ale po zákroku na de Camarga nezapískal.

Po změně stran ale již bylo živěji. V 53. minutě nacentroval Bradley na Reuse, který míč trefil perfektním volejem a vsítil tím 2500. branku Borussie v bundesligové historii - 1:0. Jedenáct minut nato ale hosté z ničeho nic vyrovnali, když Szalai pěkně prostrčil na Schürrleho a ten si bez potíží poradil s Heimerothem - 1:1. Za dalších pět minut se ale Hříbata radovala znovu, Reus si narazil s Bobadillou a tentokrát překonal Pieckenhagena levačkou z poměrně ostrého úhlu - 2:1.

Jenže hráči Mainzu i napodruhé našli odpověď celkem brzy, konkrétně v 76. minutě. Domácí zbytečně ztratili balon, čehož využil k centru Fuchs a na zadní tyči úspěšně zakončoval střídající Allagui - 2:2. Mainz byl najednou na koni a otočit skóre mohl Holtby, Heimeroth ho ale vychytal. V 88. minutě to však hostům přece jen vyšlo, Fuchs našel mezi Daemsem a Schachtenem skulinku pro Allaguiho, který přeloboval domácího brankáře a rozhodl tak o vítězství svého týmu v poměru 2:3.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Dortmund 1:2

20.11.2010 15:30

Góly: 26. Mats Hummels (vl.) - 75. Robert Lewandowski, 78. Mensur Mujdža (vl.)

Borussia Dortmund přidala další korálek na vítěznou šňůru a nadále si v čele drží neohrožený sedmibodový náskok. Bundesligový lídr ale tentokrát měl namále, na hřišti nepříjemného Freiburgu dlouho prohrával, nakonec však skóre otočil a vyhrál 2:1.

Domácí začali zhurta a už ve druhé minutě málem překvapil hosty Putsila se svojím ošemetným centrem. Na druhé straně odpověděl Barrios, po Toprakově zaváhání ovšem mířil vedle a tím zahodil poslední šanci na poměrně dlouhou dobu. Oba celky nedokázaly najít ve své hře strukturu a vyprodaný Badenova-Stadion dlouho neviděl nic pamětihodného.

Ve 26. minutě ale domácí stánek vybouchl nadšením, SC totiž zčistajasna vedlo. Po standardní situaci Makiadi na hranici, či možná za ní, pravidel blokoval Weidenfellera, míč se dostal k Cissému a ten jej hlavou posunul blíže k brance, kde Subotić nastřelil kolegu ze stoperské dvojice Hummelse a od něj se balon dokutálel až za čáru - 1:0. Borussia ani pak nic nevymyslela a v prvním poločase naprosto zklamala.

Po změně stran byl ale jako vyměněný i tým vyznávající černou a žlutou barvu. Strážce domácích tyčí Baumann nejprve musel zasahovat proti Kagawovi a poradil si i s dorážkou Bendera, pak už sice Barrios dostal míč na místo určení, ale za pomocí faulu - branka neplatila. Baumann ovšem musel být nadále ve střehu a parádní robinsonádou zneškodnit střelu Kagawy a pokus Sahina. Na druhé straně měl na noze pojistku Cissé, domácí kanonýr ale svoji šanci zahodil.

Tlak BVB ale nepolevoval a v 75. minutě přišlo zasloužené vyrovnání. Po Schmelzerově centru Lewandowski předčil bránícího Bartha a hlavou vyrovnal na 1:1. Úspěšný střelec mohl vzápětí skóre otočit, příležitost neproměnil, v 78. minutě ale jeho tým přesto vedl. Piszczek si narazil s krajanem Blaszczykowským a odcentroval na Barriose, za nějž udělal práci jeho strážce Mujdža, který míč nasměroval do vlastní sítě - 1:2.

Pět minut před koncem mohlo být definitivně rozhodnuto, když Lewandowski oslovil Blasczykowského, ten ale neuvěřitelně přestřelil prázdnou branku a málem ho to mrzelo. V samotném závěru si totiž na centr Abdessadkiho naskočil Schuster a k vyrovnání byl velice blízko, hlavou trefil ale jen břevno. Dortmund si tak odváží již sedmé venkovní vítězství v sezóně, čímž stanovil nový bundesligový rekord.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim 0:4

20.11.2010 15:30

Góly: 31. Boris Vukčević, 69. Vedad Ibišević, 70. Vedad Ibišević, 90. Peniel Mlapa

Domácí Frankfurt si od tohoto utkání sliboval, že naváže na své dobré výkony z posledních kol a i nadále bude bojovat v horních patrech tabulky. Do reality ho však vrátil Hoffenheim, který na půdě Eintrachtu vyhrál 4:0.

Domácí kouč Michael Skibbe dal důvěru stejné jedenáctce, která začala v Brémách. To Ralf Rangnick udělal oproti utkání s Freiburgem dvě změny a do sestavy se tak vrátili Salihovič a Ibiševič. Začátek zápasu patřil zcela jasně domácím, kteří si vypracovali i několik dobrých příležitostí. Řecký kanonýr Gekas dvakrát selhal tváří v tvář Haasovi, Caio zase netrefil branku z dobré pozice.

Po čtvrthodince se hra vyrovnala a tempo poněkud opadlo, vystrkovat růžky ale začali také hosté. Po půlhodině hry šli navíc do vedení. Rudyho rohový kop doletěl až k nikým nehlídanému Vukčevičovi, a ten otevřel skóre zápasu - 0:1. Prakticky o minutu později mohl vedení ještě navýšit Ibiševič, ale bosenský útočník nechal vyniknout Nikolova v brance domácích.

Ve druhém poločase se hosté soustředili spíše na defenzívu, nechali Frankfurt hrát a sami se pouštěli jen do rychlých kontrů, kterým však chyběla přesnost. V 56. minutě přišel hodně sporný moment. Altintopovu střelu zblokoval Demba Ba zdviženou rukou a všichni se dožadovali odpískání pokutového kopu, píšťalka sudího Wingenbacha však zůstala němá.

Po hodině hry se na hřiště dostal i český forvard Fenin, ale nijak výrazně ke zlepšení hry domácích nepomohl. Naopak, na druhé straně utekl Beck, přesně odcentroval na Ibiševiče, a ten se nemýlil. Navíc bosenský kanonýr za minutu celé utkání předčasně rozhodl, když využil hrubé chyby Russe a překonal Nikolova - 0:3.

Utkání se poté opravdu jen z povinnosti dohrávalo. Hosté drželi ve svých řadách míč a domácí už se ani nepokoušeli o nějaký výraznější tlak. Těsně před koncem si navíc vyměnil Mlapa míč s Rudym a stanovil skóre na konečných 0:4.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Werder Brémy 4:0

20.11.2010 15:30

Góly: 22. Christoph Metzelder, 45. Raúl, 56. Raúl, 71. Raúl

Očekávalo se hodně vyrovnané utkání, které však fotbalisté z Gelsenkirchenu proměnili ve svou show a hostující Werder doslova rozebrali. Zaslouženě tak vyhráli 4:0 a potvrdili, že se dostávají do velice dobré formy.

Do utkání vstoupily mnohem lépe Brémy. Už v první minutě se po dobrém centru Marina dostal do šance Hugo Almeida, který se prosadil proti Uchidovi, ale hlavou zamířil jen do Neuerových rukavic. Úvodní čtvrthodinka hry byla spíše taková oťukávací. Oba celky se snažily zjistit, kudy by mohly svého soupeře nejlépe ohrozit.

Ve 22. minutě se poprvé měnilo skóre. Po rohu Farfana se k hlavičce jako první dostal Christoph Metzelder a s pomocí brankové konstrukce dopravil míč za Wieseho záda - 1:0. Brémy nebyly po úvodní brance schopné držet míč na svých kopačkách, jejich ztrát bylo až moc.

Už to vypadalo, že rozhodčí odpíská poločas a Schalke půjde s jednobrankovým vedením do šatny, když se ještě jednou měnilo skóre. Edu poslal velice tvrdou střelu na Wieseho, který míč jen vyrazil před připraveného Raúla a španělský kanonýr zvýšil vedení domácích.

Druhý poločas začal hodně opatrně zejména ze strany domácích, kteří nechtěli přijít o svůj náskok. V 56. minutě se jim ale povedlo ještě přidat. Farfan nikým neatakovaný poslal do vápna velmi prudký centr, který Mertesacker neodvrátil a pohotový Raúl byl opět na svém místě - 3:0.

Hostující kouč Werderu Thomas Schaaf nemohl věřit svým očím, když viděl, co jeho svěřenci na hřišti předvádějí, a tak se rozhodl rovnou pro trojí střídání, když ze hřiště odešli hodně špatně hrající Hunt, Marin a Wesley. Vedlo to k tomu, že se hra vyrovnala, ale to bylo dané spíše tím, že domácí už se nikam výrazně nehnali a Werder neměl dostatečnou sílu na to, aby Schalke zatlačil.

Další změna skóre přišla v 71. minutě, kdy Raúl dovršil svůj skvělý výkon, a povedlo se mu dát i třetí branku. Jensen se na vlastním vápně snažil nesmyslně patičkou oklamat soupeře, přišel o míč a bývalý útočník Realu Madrid využil všech svých zkušeností, když krásným lobem nedal Wiesemu šanci. O pár minut později navíc Felix Magath dopřál svému útočníkovi, aby si užil potlesku tribun, když ho vystřídal a do hry poslal jeho krajana Jurada.

Vše završil Bargfrede, který dostal v 82. minutě první žlutou kartu a o necelé tři minuty později úplně zbytečně zajel do Jurada, za což uviděl další žlutou a následně zcela po zásluze také červenou kartu. Thomas Schaaf musel mít z dnešního výkonu svých svěřenců opravdu radost. Do konce utkání už se naštěstí pro hosty nic nestalo, a tak si Schalke připisuje velice důležitou a cennou výhru 4:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund13111131:834
2.1. FSV Mainz 051390422:1427
3.Bayer Leverkusen1374224:1725
4.Hannover 961371517:2222
5.TSG Hoffenheim1363426:1621
6.SC Freiburg1370619:2021
7.Eintracht Frankfurt1362520:1520
8.Bayern Mnichov1355319:1420
9.Hamburger SV1353519:2018
10.1. FC Norimberk1353518:2118
11.VfL Wolfsburg1343621:2215
12.Werder Brémy1343619:3115
13.1. FC Kaiserslautern1342720:2514
14.FC St. Pauli1342713:2014
15.Schalke 041334619:1913
16.VfB Stuttgart1332825:2311
17.1. FC Köln1332814:2611
18.Borussia Mönchengladbach1324723:3610

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (170)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně Raúl

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowski parádní žolík, 237 minut a 4 branky . Dortmund jede....

Reagovat
jv

Jj, je to sřelec, i když toho moc nenahrál...

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Raule Gonzalesi

Reagovat
smazaný uživatel

Raúl González Blanco -

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas Norimberku s Kaiserlauternem byl naprosto skvělej!

Reagovat
Godwinson

Výborný výsledky, už jen ten Leverkusen.

Ibišević.

Reagovat
Arne

Já ho zkritizuju a on takhle odpoví... Příště radši budu držet zobák.

Reagovat
Godwinson

Hned jsem si na tebe vzpoměl. Nene, jen to dělej častěji.

Reagovat
smazaný uživatel

výborně BVB , ale Błaszczykowski

Reagovat
smazaný uživatel

Co vyrobil? :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Stál sám před prázdnou brankou mohl v pohodě míč dovést do brány, ale on střílel a přestelil

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Stane se.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Ten záběr je dobrej, jak tam fanoušek už zvedá ruce a pak se chytá za hlavu.

Reagovat
smazaný uživatel

to je umění trefit to takhle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

tykrávo

Reagovat
Biozdenda
Reagovat
Biozdenda

vedle..

Reagovat
Arne

Poměrně solidní výsledky, večer by na to měla navázat neprohra domácích... Schalke pěkný, ale o Werder začínám mít obavy, to není možný, co předvádí.

Reagovat
jv

Jj, zajímavý výsledky, až na ten Gladbach, takhle doma prohrát vyhranej zápas, te je bude ještě hodně mrzet... Jinak překvapil pozitivně překvapil Lautern a H96, navíc Hanke vstřelil vítěznej gól, což ho může nakopnout.

Ten Werder je letos hodně špatnej, zrovna teď na to koukám ze záznamu, podle mě tam chybí někdo, kdo by to vzal na sebe a taky jim chybí typickej tvůrce hry, ten Wesley mě zatím nepřesvědčil a Marin na všechno sám nestačí... Ten Mesutův odchod se na nich poznamenal víc, než se čekalo, navíc jim nepřidali ani ty zranění, kterých je hodně.Druhým důvodem je ta jejich strašlivá obrana, s tím se musí v lednu něco udělat...Schaaf teď asi čeká na Nalda jako na spasitele, ale nevím jestli jim to pomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Robo. Jsem rád, že to BVB otočili, teď ještě, aby Bayer doma nadělil pár kousků Van Gaalově bandě.

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Kuba si zajistil nehynoucí slávu na YouTube

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
Rssa

No co co, mediální propagace klubu je velice důležitá

Reagovat
Ondraa24

ty ses nikdy neukopl?

Reagovat
Rssa

Takhle? Ne

Reagovat
Ondraa24

a to já jo

Reagovat
Liquid

Freiburg vy hovada

Reagovat
jv

Dneska to pro nás byla hodně důležitá, ale vydřená výhra, i když ten druhej gól byl z ofsajdu, tak za ten tlak ve druhý půli jsme si vyhrát zasloužili...Mohlo to být i vyšším rozdílem. Jinak ta první půle z naší strany byla hodně špatná, po tom co dal Freiburg gól, tak nás naprosto přehrál, hodně nám pomohla přestávka.Druhou půli jsme ale naprosto ovládli a zaslouženě zvítězili.Do konce podzimu máme relativně přijatelnej los, tak to chce nahrát co nejvíce bodů, protože ty budou na jaře určitě potřeba... Ještě bych pochválil výborný střídání Kloppa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Marv

Błaszczykowski

Reagovat
Marv
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Zajímavý.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mi to nebo mu to těsně před zakončením skočilo na drnu?

Reagovat
smazaný uživatel

a nebyl tam mávanej predtim faul na golmana? stejne je to ale neskutečný tohle nedat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, těsně před tim mu to skočilo na drn. A ano, byl mávanej faul. A ano, je to unbelievable

Reagovat
smazaný uživatel

a nejlepší byl Bittengel :

"Ježiš von to nedal"

Reagovat
Slejdy

Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Robo Mak !!

Reagovat
smazaný uživatel

Raúl Son Reus (pěkně založená akce u 2. gólu) Hannover

teď by na to mohra navázat ještě výhra hostů dneska večer

Reagovat
jv

Vypadá to, že nám v HSV roste novej objev, počkám si na sestřih jeho gólů, jinak Reus potvrdil svojí výbornou formu, škoda jen, že ty jeho góly nestačily na výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, jinak se Sonem Veh myslim počítal docela dost už před sezonou, jenže se zranil... teď už snad bude v pohodě...

Reagovat
jv

Snad jo, vypadá nadějně.

Reagovat
Bayern +

Dnes vrátiť tak čas na 70. minutu, kde Freiburg viedol 1:0 a Gladbach 2:1, to by bolo neco a ono je hovno... Snáď to večer ukopeme, akceptujem i nudu + 90. Van Buyten 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa čím dál víc prospěšnější

Reagovat
smazaný uživatel

Raúúúl

Reagovat
jv

Lautern , ustálili sestavu a hned to vypadá líp, škoda jen, že z ní vypadl Bílek.

Reagovat
smazaný uživatel

Raúúúúúúúúúúúúúllllllll

Reagovat
Bayern +

takže FC Bayern:

Butt - Lahm, Van Buyten, Breno, Pranjić - Ottl, Tymoščuk - Muller, Schweinsteiger, Kroos - Gomez

Leverkusen:

Adler - Schwaab, Friedrich, Hyypiä, Kadlec - Sam, Rolfes, Augusto, Vidal, Barnetta - Derdiyok

Tak zostava podľa očakávania, čiže Breno základ, Ribery sedí a Altintop po roztržke s Van Gaalom taktiež.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewaaaaaaaaaa. No Robert, chodź, to czyni nas szczęśliwymi, nasi kibice Kolejorza

Reagovat
smazaný uživatel

docela zajímavý, jak se Schalke zvedá. Takhle to holt vypadá, když se nezpanikaří a nevyhodí zbytečně trenéra po osmi kolech

Reagovat
smazaný uživatel

tak toto neni ceska alebo slovenska liga, a hlavne by tazko hladali kvalitnu nahradu. A bola to len otazka casu kym sa schalke tozbehne.

Reagovat
Arne

Tak vyhodit Magatha, to by bylo na palici, lepšího by těžko někde sehnali.

Reagovat
smazaný uživatel

tak lepšího by nesehnali, o tom žádná...ale někde by se už propouštělo o tom taky žádná

Reagovat
Arne

Jojo.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, tak už to mohlo být 0:1, tak snad přidáme brzo gól, který bude platit

Reagovat
Bayern +

tak tak, zobrali nám čistý gól.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkná souhra Thomase s Bastim a Mario už jen dokonal co musel

Reagovat
Arne

Hezky Sam, tak ochotně šel.

Reagovat
smazaný uživatel

hele, tak jedem stopro na ten Offenbach, jede nás šest lidí, jak to vidíš ty?

Reagovat
Arne

Teď nejsem schopnej říct. Ale jel bych rád, o tom nic, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

okej.

Reagovat
Bayern +

Neuznaný gól, pencla mimo vápna

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne i na Bayern doslo?

Reagovat
smazaný uživatel

Barrios je větší slizoun než Chamakh a Cristiano

Reagovat
smazaný uživatel

Raúl v Schalke

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Arne

Raúl - první gól klasika, on tyhle situace vyhledává, akorát nechápu, proč na něj minimálně čtyři Werderaner koukali... Druhý gól se asi měl pískat ofsajd Huntera, stál v něm a to přímo ve výhledu Wieseho... Třetí nádhera, dloubák, podle mě ještě lepší než proti Bayernu v létě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak i ten dloubáček je Raúlův trademark...

Reagovat
Arne

Jj.

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Reus parádně, Allagui rovněž... Frontzeck ale ať toho Schachtena strčí zpět někam do rezervy, to není možný, co ten udělá chyb. Kdyby se nezbavovali van der Bergha, měli by vystaráno a nemuseli by tam dávat tohohle třetiligovýho hráče.

Reagovat
jv

Reus teď hraje parádně, škoda jen, že to nevedlo k bodům...Jinak Schachten, tak to je kapitola sama pro sebe, nechápu, proč ho Frontzeck pořád staví a radši tam nezkusí někoho jinýho.

Reagovat
Ondraa24

prosím vás, nevíte, kde bych stáhnul sestřihy zápasů bundesligy? jako jsou třeba na bundesliga.de, děkuju předem

Reagovat
Tomanatura

Tak jsem se dokoukal na sestřihy Schalke a Dortmundu Asi bych přišel o nervy, kdyby se na BVB díval live, protože TOTO muselo být něco

Werder je slodině v háji. Já věřím Schaafovi, že ten tým zase zvedne, jako ho už zvedl mockrát, ale připadá mi, že mu to všichni v klubu dělají strašně těžké, když mu dovedou do týmu nějaké Wesley, Silvestre a Arnautoviče. To je potom těžké koučovat takový tým.

Vážně nechápu, jak může být přes 40 roků v jednom týmu. Nebo spíš v týmu jako Werder, který je nejnečitelnější tým Evropy a musí z něj šedivět vlasy hódně fanouškům.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Wesley je hráč o kterého Werder stál už déle... jinak si myslím, že se všechno jednoduše smete ze stolu tím, že nedokázali nahradit Özila, ale Mesut by určitě neovlivnil to, že Raúl přehlavičkoval Mertesackera

Reagovat
Tomanatura

Mertesacker je v solidním rozkladu, stěžují si na něj jak fanoušci Werderu, tak reprezentace. Když k tomu přidáš obránce jako Prodl, Silvestre, chybující Pasanen a zapomenutý v útoku Fritz tak z toho nic dobrého vyjít nemůže. Kdyby aspoň ten Naldo...

Další problém je samozřejmě Mesut, ale ne v tom, že odešel, ale v tom, že místo něj nekoupili nikoho, koupili namyšlený otazník Arnautoviče, který jim tak akorát rozvrátil kabinu a po večerech doma brečí jak ho nikdo nemá rád a Wesleyho, který sice už nastoupil asi všude v sestavě, ale nikde nehrál nějak kvalitně. A když k tomu přidáš, že Werder je závislý od Pizzara, který nenastoupil ani k polovině utkání, tak to musí vypadat tak, jak to vypadá

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Wesley ve středu zálohy je poměrně dobrý, co jsem viděl. Pizarro buď nehraje, a když hraje, tak ty tutovky stejnak pálí, Almeida je mnohem produktivnější, akorát zase většinou jeden zápas hraje a druhý sedí.

Jinak nemám co bych dodal, hlavně tu defenzivu jsi popsal trefně.

Reagovat
Tomanatura

Tojo, ale když Pizzaro hraje, tak má Werder mnohem větší úspěšnost. Teď se mi to nechce dohledávat, ale s ním snad vyhráli 3/4 zápasů, bez něj je to tragédie. On sice momentálně na gól potřebuje více šancí, ale je pro tu ofenzivu hrozně důležitý, maká a přemýšlí.

Jo, Wesley má docela schopnou myšlenku, dokáže s balonem něco vymyslet, ale on dokáže ztratit i tak jednoduchou přihrávku, až z toho někdy bolí oči. Upřímně si myslím, že se prosadí, ale ne nijak extra. Rozhodně to není nový Mesut nebo Diego.

Reagovat
Arne

To zase jo, on té hře dává myšlenku... Wesley není nový Özil nebo Diego už jen proto, že to není podhrot, ale CM. Jako náhradu za Özila je prezentován od první chvíle, co přišel, ale prostě jí není.

Reagovat
jv

Taky, že to bylo něco...Ale naštěstí to dobře dopadlo.

Reagovat
Al Capone

!HALA RAÚL!

Reagovat
JozkokozleJ

Nechce sa mi hrabat v tuto neskoru hodinu v pravidlach, no som si takmer isty, ze pri druhom gole BVB sa mal piskat offside. Obranca SC a zaroven nestastnik Mujdza bol nuteny zasiahnut / zapojit sa do hry kvoli Barriosovi, ktory stal v offside a tym z tejto pozicie tazil (tlak na Mujdzu). Taky je vyklad (na 90%).

Reagovat
JozkokozleJ

Teda Gotze bol v offside. Vypomozem si tymto:

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/210471290080011-fotbal/

cas - 15:20

Reagovat
Arne

Musel zasahovat kvůli Barriosovi a ten v ofsajdu nebyl, tam byl jen Götze, ne?

Reagovat
JozkokozleJ

Otazkou zostava, ci Gotze Mujdzu neovplyvnil. A ja myslim, ze skor ano. Kazdopadne nic moc situacia pre rozhodcu a tu jeho sekundu, pocas ktorej sa mal rozhodnut.

Reagovat
smazaný uživatel

teď to řeší na Sport1 ... prý situace 50 na 50

Reagovat
Arne

Podle mě ne, ale je to dost hraniční. Tady nejde říct - tohle je správně a tohle ne, je to na sudím. Když vezmu, že i ten gól Freiburgu byl dost na hraně, tak je to i vcelku spravedlivý, i když na to se samozřejmě nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

spravedlnost do toho přinesl Kuba, když přestřelil určitě myslel na ofsajdovou situaci

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

to přestřelení, to bude hit podzimu

Reagovat
smazaný uživatel

je to na hovno sami sa pripravujeme o ziskanie titulu

Reagovat
JozkokozleJ

14b. to uz je vela i na kona.

Vcera mal sice Bayern navrch, no v zavere Leverkusen dost hrozil. Neviem, ci to ma nejaku suvislost so striedanim Riberyho za Tymoschuka. Povedal by som, ze ano, lebo Leverskusen to tahal dost po svojej pravej ... Zaujimave bolo posobenie dvojice v.Buyten - Berno. Mal som pocit, ze v.Buyten dostal snad zakaz rozohravat akcie vsetko rozohraval Breno.

Reagovat
Biozdenda
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

úroveň obrany u Werderu je teď možná i stejná

Reagovat
smazaný uživatel

A to jste tehdy hráli s béčkem

Reagovat
Biozdenda

je, ale ten co jsem tu dal, dal zase vcera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim prumerny zapas ve Stuttgartu, ktery nevytrhne ani posledni desetiminutovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Podol nespali...

Reagovat
smazaný uživatel

Stahni ho, stahni ho...

Reagovat
Arne

Nestáhl.

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba.

Reagovat
Arne

Proč? Jinej by penaltu asi dal také, ale podle výsledku udělal Schaefer vše správně.

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze hral jako lajdak.

Reagovat
Arne

Je spousta hráčů, co hrají jak lajdáci a pak rozhodují zápasy... Je to ok, hlavně že už nejsou poslední.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak promin, ale kdyz zahodi tri golovky, ze kterych by mel minimalne jednu dat, tak neni v poradku, ze hraje.

Reagovat
Arne

Já ten zápas neviděl, takže to moje oponování je na takové teoretické bázi... Navíc Poldi je zkrátka v Kölnu kult, ten se nestřídá, resp. fakt ve výjimečných případech, který teď asi nenastal... Pro Schaefera jsou s Novou ti nejdůležitější, takže i z tohohle pohledu to nepřichází v úvahu. Soldo si to letos dovolil jen jednou, FC zápas ztratilo a myslím, že pak dostal sodu.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom pripade je zbytecne platit ostatni utocniky.

Reagovat
Arne

To je mi argument... Chihi suspendován, Freis a Ishiaku mimo hru. Když nepočítám nějaký mladíky, tak zbývá Ionita. Já ho neznám, ale tak asi sám kouč z tréninků ví nejlíp, jak na tom kdo je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak... Musis prece videt, ze kdyz hraji Podolski s Novakovicem, je to jakoby hrali bez utocniku. A kdyz se tam ostatni nedostanou, tak na co jim jsou?

Reagovat
Arne

Ne, nevidím (dneska to tak třeba vypadalo, ale jak už jsem psal, nesledoval jsem to). Nova samozřejmě je neviditelný, ale za něj mluví góly. Poldi když je na křídle, tak to kolikrát není nic moc, ale furt tihle dva pro mě tvoří kvalitou nadprůměrný bundesligový útok.

Jak se tam ostatní mají dostat, když nejsou schopni nastoupit?

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvil jsem o situaci, kdy se tam dostat mohou, ale nedostanou.

Reagovat
Arne

Asi nejsou dostatečně kvalitní, aby tu dvojici vyndali... Třeba to ani není záměr, jen prostě hráči rozšiřující kádru, pro případ zranění, atd.

Reagovat
jv

Ostatní útočníci zkrátka nedosahují kvalit Poldiho s Novou... Možná Ioniţă by se časem mohl dostat do základu, šli na něj dobrý reference, v Rapidu byl hodně produktivní, ale hrát jsem ho neviděl,

Reagovat
smazaný uživatel

No ale i kdyz nedosahuji jejich kvalit, tak jsou tam snad od toho, kdyz jeden hraje tuzku, aby se vyzkouseli dalsi... Potom nevidim duvod je tam mit, kdyz se to porad oduvodnuje tim, ze ti dva jsou kvalitnejsi (coz bezesporu jsou).

Reagovat
jv

Tak jasně, hrát by měl ten s nejlepší formou..., ale Poldi má v Kölnu takový postavení, že se ani nestřídá, natož, aby nehrál a Novakovič, i když třeba není na hřišti tak vidět, tak je prostě gólovej.Navíc ti další útočníci jsou buď zranění nebo ještě nejsou tak kvalitní, aby hráli základ.

Podle mě Poldi s Novakovičem stejně Köln k záchraně prostřílí...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten smudla s pistalkou ted piskal?

Reagovat
smazaný uživatel

A ted jako nic?

Reagovat
smazaný uživatel

napsal bych ti to ale už mám varování

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Wolfsburg je fakt neskutečně zoufalý

Reagovat
Arne

Výborné zprávy.

Reagovat
Arne

Aha, už vyrovnali, tak to zase žádná sláva.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky Pauli v druhé půli nic moc. Ale pořád vlky přehrávají Za remízu budu rád. Nemusím ani jeden tým

Reagovat
jv

Tak remíza by taky nebyla marná...Ale St. Pauli by nutně potřebovalo výhru.

Jinak v Bochumi to začíná pěkně vřít, viz: http://bundesliga.de/de/liga2/news/2010/index.php

Uvidíme, jak dlouho tam ještě Funkel vydrží, protože takový výsledky s tím kádrem, kterej tam má...

Reagovat
Arne

Já jsem nemohl z těch gólů, které proti Ingolstadtu dostali, to se jen tak nevidí (na goalsarena.com jsou, je tam i záznam Dynamo vs. Babelsberg).

Funkel půjde, jestli nepřijde nějakej extra zvrat, tohle nemůže ustát. My si taky nemůžeme ale zrovna vískat, mít před sebou Aue, s tím jsem nepočítal. Líbí se mi ale Babbelova zapálenost, z Osnabrücku dorazili někdy v noci a on, místo spánku, do pěti hodin byl v kanclu a analyzoval.

Reagovat
jv

Dobrá stránka, konečně mám, kde sledovat sestřihy z 2. BL, když nám nejde sport 1 a na Eurosportu 2 dávají jenom tu pondělní dohrávku, ale nemají tam žádný sestřihy... Jj, ty góly ukazujou na to, že tam něco není v pořádku, protože jinak si to nedovedu vysvětlit.Kouknul jsem i na to DD, škoda tý porážky, mohli se přiblížit ke špici, přál bych jim postup, už jenom kvůli těm výborným fandům.

Jj, tý Vaší porážky v Osnabrücku je škoda, protože už jenom díky postavení v tabulce jste tam měli vyhrát, ale nedělal bych z toho vědu, jste pořád na úplný špici a na týmy, se kterýma se počítá na postup máte stále náskok. Z tohohle pohledu pro Vás bude hodně důležitá ta zítřejší dohrávka v Duisburgu.Jinak Aue bych do toho boje o postup stále nepočítal, podle mě ještě půjdou dolů, ten kádr není zase tak kvalitní, aby hrály dlouhodobě o postup.

Reagovat
Arne

Právě příští sobotu s Duisburgem hrajeme, to bude ožehavý, ale těším se, podle mě to zvládneme podobně jako Bochum nebo s Energií. Aue si pak doma také podáme a do konce podzimu máme venku TSV 1860 a Augsburg, což papírově není nic moc, ale já mám pocit, že to bude lepší než hrát na hřištích těchto bojovníků jako Paderborn nebo Osnabrück.

Reagovat
jv

Jj, přesně tyhle soupeři by Vám měli sedět víc, než zmíněný Paderborn a Osnabrück...Hlavní bude zvládnout ty domácí zápasy, z Augsburgu bych případně bral i bod a v Mnichově by jste měli bodovat naplno, i když letos hrajou dobře.

Reagovat
Arne

Asi tak, i když já bych to rád otočil, v Mnichově klidně dva body nechal, ale v Augsburgu vyhrát, ten bude konkurentem přece jen asi víc. Na jeden z těchto dvou zápasů bych rád jel, sice už zima jako sviňa, ale to jsou malý věci.

Reagovat
jv

Nebo tak...

Tak tohle je věc, kterou musím už konečně napravit, na jaře by jsem rád vyjel na nějakej náš zápas, když to půjde...Viděl bych to na nějakej venkovní zápas, takže z těch co se nabízí (škoda, že Norimberk je za čtrnáct dní, protože by to z hlediska vzdálenosti bylo nejschůdnější, ale to nevyjde... ), tak bych volil asi návštěvu Allianz Areny v Mnichově na Bayern, i když bych rád viděl taky stadiony v Gladbachu, Leverkusenu a hlavně Lauternu, ale to je všechno trochu z ruky, stejně jako SIGNAL IDUNA Park, kam bych jel pochopitelně nejradši...

A na příští rok bych to viděl na návštěvu Olympiastadionu, potom by jsme se mohli i nějak domluvit... Škoda, že jsem nemohl v létě na ten přátelák do Drážďan.

Reagovat
Arne

Jj, někdy vyrazíme... My teď ve středu budeme od Westfalenstadionu asi 40 km. Uvidíme, jak to bude s časem, ale možná by to mohlo klapnout s návštěvou jen tak.

Reagovat
jv

Tak jestli už tam budete, tak bych si to ujít nenechal...Docela ti závidím.

Reagovat
jv

Ještě jsem se chtěl zeptat, jakej stadion bys mi doporučil, kdybych se měl rozhodnout mezi Lauternem a Allianz Arenou nebo případně Gladbach a Leverkusen, ale to už bych rovnou mohl navštívit SIGNAL IDUNA Park.Přece jen nějaký stadiony už jsi navštívil.

Reagovat
Arne

To je těžký říct... Já byl v AA dvakrát a je to super stánek, o tom žádná, ale takovej Lautern nebo Köln, tam to musí dýchat historií.

Jinak jsem toho zas tak moc neprojezdil, Dresden, Berlín, Mnichov a Sinsheim, to není žádná hitparáda. Teď teda, dá-li pánbůh, přibude pátý, ale furt je toho hodně, kam by se chtěl člověk podívat.

Reagovat
jv

Jj, to je přesně ono, AA je určitě super, ale radši bych asi do toho Lauternu, uvidím, zatím mám na rozhodnutí ještě hodně času...Hodně bude taky záležet na tom, jak bude vypadat situace v tabulce, v Mnichově hrajeme 26.2. a může to bejt klíčovej souboj v sezóně, v tom případě bych tam rád byl...

Tak oproti mě jsi toho projezdil hodně.Jinak to mi povídej, taky bych rád navštívil hodně stadionů, ale tak, snad se to začne pomalu zlepšovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi někdo říct jak hraje v Gladbachu Michael Bradley?

Reagovat
Arne

Patří k tomu lepšímu v týmu, i když žádná hitparáda to taky není... Střed zálohy s Marxem ale hraje relativně dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

dík , mohl by přestoupit za lepším

Reagovat
jv

Podle mě teď v zimě ještě ne, možná v létě, když by nechtěl prodloužit smlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by do anglický, osobně bych ho chtěl v Chelsea ale to je zbožný přání

Reagovat
Arne

Tak zbožní přání ani tak ne, spíš je to nereálný z toho pohledu, že na ní nemá, alespoň prozatím. Potenciál tam ale je, o tom žádná.

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to správně řečeno

Reagovat
jv

Přesně tak.

Reagovat
jv

Až dneska jsem viděl sestřih zápasu Gladbach - Mainz a nestačil jsem se divit, jakej se tam hrál pěknej zápas s nádhernejma brankama, škoda jenom, že se Gladbachu nepodařilo vyhrát, tahle ztráta je bude určitě mrzet...Včera byl zase neuvěřitelnej Marco Reus, tohohle hráče žeru, ten je přesně podle mýho gusta a přál bych si ho k nám, škoda, že tenkrát nepřišel s Kevinem.Gladbach má i smůlu v tom, že se mu v Kölnu zranili Dante s Brouwersem, bez nichž je ta obrana strašnej průchoďák, hlavně ze strany Schachtena, včera přes něj šli zase minimálně dva góly, tenhle hráč nemá ani na 3.ligu... A když se oproti předpokladům nedaří ani Andersonovi, tak je dílo dokonáno...

Reagovat
Arne

Jj, já ho mám také rád, tenkrát před tím rokem a půl jsme se o něj i Großkreutze zajímali, docela škoda pro nás, i když zase není nikde psáno, že by se jim tolik dařilo. Prý byl Reus nasranej, že ho Jogi nepozval na přátelák, tak tímhle mu dal pádnou odpověď.

Z Mainzu se mi líbí Allagui, to je pro mě pan útočník. Ve Fürthu si to neskutečně dával, ale měl výkyvy, přesto kolem něj kroužil Tottenham. Letos vypadá líp, včerejší oba góly pěkný, až lahůdkový.

Příští týden Gladbach asi zase bez bodů, i když duely prvního s posledním už kolikrát překvapily. Tentokrát se to ale nestane.

Reagovat
jv

Jj, tak o ně byl už tenkrát velkej zájem, jenom škoda, že jsme je nepodepsali oba dva, Reus by mě u nás seděl...Tak jeho největším problémem je stálost výkonů, když se mu to povede vyrovnat, tak ho Jogi určitě při skládání příští nominace nevynechá... Jenže letos jsou ty jeho výkony poznamenaný taky celou hrou Gladbachu, hlavní je, aby se zachránili a příští rok je třeba dovedl do pohárů.

Reagovat
Godwinson

Jak to u vás vidíš s Le Tallecem? Koukal jsem, že mu to teď docela jde, jaký má v blízký budoucnosti šance v Ačku?

Reagovat
jv

Tak Le Tallec k nám před loňskou sezónou přicházel jako velká naděje do budoucnosti...Počítalo se s ním, že třeba nahradí Freie, jenže potom se to všechno událo trochu jinak, Frei odešel dřív, než jsme čekali, jako náhrada přišel Lucas Barrios, kterej se takřka okamžitě po svým příchodu prosadil do základu a začal střílet branky. Le Tallec byl navíc v létě na Euru U19, takže zameškal část přípravy na novou sezónu, navíc nedlouho po svém návratu si poranil rameno a mimo byl skoro půl roku, potom se vrátil, nastupoval střídavě za béčko ve 3.lize, což je v Německu pro béčka hodně vysoká soutěž (je tam jenom béčko Bayernu a Werderu, my jsme po roce opět spadli) a za áčko v BL, kde převážně střídal...Letošní sezónu nastupuje zatím za béčko v regionální lize, kde tvoří nejúdernější trojici spolu s dalšími velkými talenty Ginczekem a Stiepermannem.Nastoupil taky v DFB pokalu v tom neúspěšným zápase v Offenbachu.Tak, když to shrnu, tak teď se ještě pořád po zranění rozehrává v béčku, kde se mu daří, aktuálně se trefil v pěti zápasech za sebou a Klopp s ním určitě počítá, jenom to nebude mít moc lehký, je tam velká konkurence, když neberu tu stabilní trojici Lucas, Lewa a Zidan, tak tam ještě jsou dva reprezentanti U21 Ginczek a Stiepermann, ale šanci na to, aby se prosadil, tam určitě je.

Reagovat
Godwinson

Díky za vyčerpávající info. Právě, máte to hodně napráskaný, čehož se v souvislosti s nim obávám. Ale tak snad šanci dostane a chytne jí za pačesy, talent je to velikánskej.

Reagovat
jv

Jj, hodně bude záležet, jak se bude prosazovat a jestli si poradí s domácími vrstevníky, kteří už teď hrajou v U21.Uvidíme, ale, když si ho sám Klopp přivedl, tak mu tu šanci určitě dá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele