13. kolo
20.11.2010 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - Borussia Dortmund 1:2

Borussia Dortmund přidala další korálek na vítěznou šňůru a nadále si v čele drží neohrožený sedmibodový náskok. Bundesligový lídr ale tentokrát měl namále, na hřišti nepříjemného Freiburgu dlouho prohrával, nakonec však skóre otočil a vyhrál 2:1.

Domácí začali zhurta a už ve druhé minutě málem překvapil hosty Putsila se svojím ošemetným centrem. Na druhé straně odpověděl Barrios, po Toprakově zaváhání ovšem mířil vedle a tím zahodil poslední šanci na poměrně dlouhou dobu. Oba celky nedokázaly najít ve své hře strukturu a vyprodaný Badenova-Stadion dlouho neviděl nic pamětihodného.

Ve 26. minutě ale domácí stánek vybouchl nadšením, SC totiž zčistajasna vedlo. Po standardní situaci Makiadi na hranici, či možná za ní, pravidel blokoval Weidenfellera, míč se dostal k Cissému a ten jej hlavou posunul blíže k brance, kde Subotić nastřelil kolegu ze stoperské dvojice Hummelse a od něj se balon dokutálel až za čáru - 1:0. Borussia ani pak nic nevymyslela a v prvním poločase naprosto zklamala.

Po změně stran byl ale jako vyměněný i tým vyznávající černou a žlutou barvu. Strážce domácích tyčí Baumann nejprve musel zasahovat proti Kagawovi a poradil si i s dorážkou Bendera, pak už sice Barrios dostal míč na místo určení, ale za pomocí faulu - branka neplatila. Baumann ovšem musel být nadále ve střehu a parádní robinsonádou zneškodnit střelu Kagawy a pokus Sahina. Na druhé straně měl na noze pojistku Cissé, domácí kanonýr ale svoji šanci zahodil.

Tlak BVB ale nepolevoval a v 75. minutě přišlo zasloužené vyrovnání. Po Schmelzerově centru Lewandowski předčil bránícího Bartha a hlavou vyrovnal na 1:1. Úspěšný střelec mohl vzápětí skóre otočit, příležitost neproměnil, v 78. minutě ale jeho tým přesto vedl. Piszczek si narazil s krajanem Blaszczykowským a odcentroval na Barriose, za nějž udělal práci jeho strážce Mujdža, který míč nasměroval do vlastní sítě - 1:2.

Pět minut před koncem mohlo být definitivně rozhodnuto, když Lewandowski oslovil Blasczykowského, ten ale neuvěřitelně přestřelil prázdnou branku a málem ho to mrzelo. V samotném závěru si totiž na centr Abdessadkiho naskočil Schuster a k vyrovnání byl velice blízko, hlavou trefil ale jen břevno. Dortmund si tak odváží již sedmé venkovní vítězství v sezóně, čímž stanovil nový bundesligový rekord.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 kagawa,barrios,gotze

Reagovat
smazaný uživatel

prvni remiza Freiburgu v sezone.1-1.

Reagovat
jardakolo1

myslsl jsem taky na 1 remízu ale červ hlodal a davam 2 vysledek 1:3

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele