13. kolo
21.11.2010 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 0:1

Poprvé od 10. dubna se mohou Kozlové z Kölnu znovu opájet skvělým pocitem z venkovního vítězství. K úniku ze dna tabulky pomohla rýnskému celku výhra 1:0 ve Stuttgartu, kterou zajistil z penalty Lukas Podolski.

Začátek utkání se vyvíjel zcela jasně v režii Kölnu, přesto se do první šance dostali domácí. Gebhart narazil Maricovi, jehož následný pas nedokázali zastavit tři obránci Kölnu, díky čemuž se do zakončení dostal Cacau. Ten ale svým ledabylým způsobem nechal vyniknout navrátilce mezi tři tyče Mondragóna.

Na další vzrušení si diváci v autostadtu museli počkat do 27. minuty. To se zaskvěl Ulreich proti střele Laniga z dálky. Hra se pak více než urovnala, aby po půlhodině hry mohly začít takřka nekonečné ofenzivní orgie bez gólového resultátu.

Nejprve střílel Gebhart přes Mohamada a Mondragón raději na jistotu míč vytěsnil jednou rukou na roh. Následně se dostal na hranici velkého vápna k míči Marica, k velikému prostoru měl ještě dostatek času, ale i přesto vystřelil těsně vedle pravé tyče branky Kölnu. Prakticky z další akce pak zahrozili hosté. Podolski dokázal udržet v několika soubojích míč, nacentroval do šestnáctky, kde byl nedůsledně bráněn Lanig, jenomže ten ve skluzu pro změnu míč umístil vedle levé tyče.

Vážnější ohrožení branky pak přišlo už jen ve 36. minutě. Prvně se Träschova nepovedená rána odrazila ke Cacauovi, jenž se ale dostal z úhlu. Míč tak alespoň poslal zpátky Träschovi, jehož tentokrát o poznání lepší rána byla tečována mimo svatyni hostí.

Druhou půli zahájila hitparáda spálených šancí Lukase Podolskiho. Vše načal ve 49. minutě, kdy po skvělé přihrávce Novakoviće za obranu uháněl sám na Ulreicha, jenomže místo sítě napnul břišní svalstvo domácího brankáře. O sedm minut později byl účastník letošního mistrovství světa už o poznání shovívavější k domácímu brankáři, místo přihrávky lépe postavenému Novakovićovi zvolil střelu kdovíkam.

Trápení fanoušků z Kölnu ale nepřestalo. Po hodině hry si osamocená trojice výtečníků v černém dresu nedokázala sjednat dostatečný pořádek v soupeřově šestnáctce a místo zakončení vybojovali jen díky Celozzimu rohový kop.

Švábský celek se pak rozhodl vystřídat soupeře za dirigentskou taktovkou zápasu. Jenomže když už se Gebhart náramně skvěle proháčkoval přes několik soupeřů až na malé vápno, pokusil se přihrát Maricovi, jenomže trefil pouze vracejícího se Geromela, od nějž míč putoval do Mondragónovy náruče.

Zbraně na obou stranách nečekaně utichly až do 78. minuty. To se po Träschově centru zjevili před Mondragónem osamoceni Niedermeier s Pogrebňakem, přičemž prvně jmenovaný ve vyložené šanci nasměroval míč hlavou nad. Na ruského bohatýra přišla řada za minutu. Střídající Harnik zabojoval, poslal míč do malého vápna právě k Pogrebňakovi, který ve skluzu trefil míč jen do tyče.

To už bylo na fotbalového boha moc a přišla od něj odplata. Brečko pronikl v 81. minutě po čáře, odcentroval na Novakoviće, který byl podle sudího Dingerta faulován Niedermeierem. Míč si na značku pokutového kopu postavil Lukas Podolski a posláním Ulreicha na druhou stranu vstřelil svůj čtvrtý gól v sezoně.

Stuttgart se pak zmohl už jen na hlavičku Harnika po rohu vedle. Naopak poskytl Kölnu šanci na zvýšení, jenomže Novaković v samostatném úniku trefil jen Ulreicha a Matuszczyk zase mířil ve třetí minutě nastavení trestuhodně vedle.

Köln tak utrpěl výhru 1:0.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (5)

Přidat komentář
jardakolo1

stuttgart slušně a lehce 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim

Reagovat
twl

něco mi řiká.....že kolín dnes překvapí.......,2

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý tip

Reagovat
smazaný uživatel

toho rozhodciho snad musel köln podplatit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele