13. kolo
20.11.2010 15:30 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

1. FC Norimberk - 1. FC Kaiserslautern 1:3

Norimberku se nepovedlo prodloužit vítěznou sérii na vlastním hřišti a doma podlehl 1:3 Kaiserslauternu, který tak malinko odskočil sestupovým příčkám. O osudu střetnutí rozhodla první půle, v níž domácí defenziva zvorala, co se dalo, a hosté toho hned třikrát využili.

Frankové nastoupili do zápasu se třemi novými tvářemi v obrané čtveřici a hned to bylo znát. Už ve čtvrté minutě pálil Iličević, domácí brankář Schäfer stačil pouze vyrazit a na správném místě hlídkující Rivić s pomocí pravé tyče úspěšně dorážel - 0:1. Domácí tým gól ve vlastní síti ještě více znervóznil a ve dvanácté minutě navíc přišla další rána. Rivić tentokrát na levé straně bez problémů obehrál Vidošiće a následně nacentroval na Iličeviće, který z ideální pozice hlavou zvýšil už na 0:2.

Lautern byl pochopitelně na koni a uvolněnou hrou si vynucoval další a další chyby soupeře. Zpět do zápasu málem domácí dostal hostující strážce tří tyčí Sippel, jeho zaváhání ale zůstalo nepotrestáno a z protiútoku naopak udeřilo znovu FCK. Probíhala 33. minuta, když z pravého křídla mohl bez problémů odcentrovat Iličević, na jeho pobídku si naběhl zcela volný Lakić a hlavičkou opět překonal bezmocného Schäfera, čímž stanovil poločasový stav 0:3.

Norimberský kouč Hecking reagoval změnami v sestavě, novic na hřišti Wollscheid ale hned neuhlídal Morávka a ten šel sám na Schäfera, překonat ho ale nedokázal. Hosté právě před týdnem smazali tříbrankové manko proti Stuttgartu a něco podobného v opačném gardu rozhodně nechtěli připustit, ani ten největší optimista mezi domácími fandy ale při pohledu na hřiště už v bodový zisk snad ani doufat nemohl.

Přesto "der Club" snížil, v 67. minutě si střídající Mak poradil se dvěma protihráči, ze střední vzdálenosti vypálil a míč zaplul k levé tyči hostující svatyně - 1:3. Domácí se najednou probudili a Schieber mohl vsítit kontaktní gól, Sippel byl však pozorný. Kaiserslauternu pak stížil situaci deset minut před koncem Petsos, který zasáhl Wolfa loktem a musel předčasně pod sprchy. Právě Wolf pak z penaltového puntíku nastřelil břevno, více už ale již franský tým nestihl a zaslouženě prohrál.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
jardakolo1

dle postaveni v tabeli jedna a 1 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 tipujem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele