13. kolo
20.11.2010 15:30 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 2:3

Mönchengladbach a Mainz mají za sebou duel dvou rozdílných poločasů. Zatímco v tom prvním oba celky nudily a Borussia-Park neviděl ani branku, v tom druhém už jich padlo hned pět. O chloupek šťastnější byl hostující tým, který tak ukončil třízápasovou sérii bez bodu a vstřeleného gólu.

Hned v první minutě mohli hosté z Porýní-Falcka vést, když si Schürrle narazil se Szalaiem, jeho zakončení ale skvěle zneutralizoval Heimeroth. Na druhé straně zachránil proti Bobadillovi v hodině dvanácté Bungert, jinak ale byly k vidění spíš osobní souboje a četné diskuze než pěkný fotbal. Mainz pak přišel o zraněné Fathiho a brankáře Wetkla, kterého nahradil 39letý Pieckenhagen a hned málem zavinil penaltu, sudí Rafati ale po zákroku na de Camarga nezapískal.

Po změně stran ale již bylo živěji. V 53. minutě nacentroval Bradley na Reuse, který míč trefil perfektním volejem a vsítil tím 2500. branku Borussie v bundesligové historii - 1:0. Jedenáct minut nato ale hosté z ničeho nic vyrovnali, když Szalai pěkně prostrčil na Schürrleho a ten si bez potíží poradil s Heimerothem - 1:1. Za dalších pět minut se ale Hříbata radovala znovu, Reus si narazil s Bobadillou a tentokrát překonal Pieckenhagena levačkou z poměrně ostrého úhlu - 2:1.

Jenže hráči Mainzu i napodruhé našli odpověď celkem brzy, konkrétně v 76. minutě. Domácí zbytečně ztratili balon, čehož využil k centru Fuchs a na zadní tyči úspěšně zakončoval střídající Allagui - 2:2. Mainz byl najednou na koni a otočit skóre mohl Holtby, Heimeroth ho ale vychytal. V 88. minutě to však hostům přece jen vyšlo, Fuchs našel mezi Daemsem a Schachtenem skulinku pro Allaguiho, který přeloboval domácího brankáře a rozhodl tak o vítězství svého týmu v poměru 2:3.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vychazi my.čista 1.borussia ma formu.

Reagovat
diastan

Formu?:D jestli jedna vyhra 4-0 je forma tak nwm, spis bych tipl ze sti je pletes s jinyma

Reagovat
jardakolo1

dobra 1 ale těsna 1:0

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele