13. kolo
20.11.2010 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 1:1

Komplex Bayeru Leverkusen z Bayernu Mnichov se protáhl na dvanáctý zápas. Svěřenci Juppa Heynckese opět potvrdili, že střílí málo gólů ze hry a to se jim dnes opět nevyplatilo. Bavoři si z Porýní odváží bod a na vedoucí Dortmund ztrácejí propastných 14 bodů.

Vše přitom mohlo být jinak. Ve vyhecovaném úvodu našel již ve druhé minutě Pranjić svým centrem hlavu Schweinsteigera, který překonal Adlera. Podle pomezního rozhodčího se ale jednalo o ofsajd, branka tak nemohla být uznána.

Ale ani neuznaná trefa na tempu prvním dvaceti minutám neubrala. Aktivnější byli hosté, jen Schweinsteiger spálil dvě dobré příležitosti. V jednadvacáté minutě se pak kolem Butta poprvé vážněji zablýsklo. V současnosti nejlepší hráč Leverkusenu Sam utancoval hostující kapitána Lahma, obtočil se kolem něj a z hranice šestnáctky střelou do břevna vyzkoušel pevnost brankové konstrukce.

Bayern na to odpověděl ve 34. minutě. Schweinsteiger přehodil takřka celé malé vápno až na zadní tyč, kde si naběhl nikým nehlídaný kanonýr Mario Gómez a překonal bezmocného Adlera. Svěřenci Louise van Gaala se dostali do zaslouženého vedení, které ale zanedlouho vzalo za své.

V samotném závěru poločasu byl zřejmě ještě před velkým vápnem faulován Sam Pranjićem. Sudí Meyer nařídil i přes podle všeho oprávněné bavorské protesty penaltu. Míč si postavil Arturo Vidal, poslal Butta na druhou stranu a ve druhé nadstavené minutě první půle dal výsledku konečnou podobu.

Do druhé poloviny neudělal ani jeden z trenérů změnu ve své jedenáctce, nicméně obraz hry změny dostál. Nebyl už zdaleka tak bohatý na šance. Jednou z výjimek byl pokus Kroose ze 52. minutě, nicméně německý talentovaný záložník další z řady gólů v BayAreně nepřidal.

Rozhodnout pak mohl domácí Leverkusen. Ale jak Derdiyok, tak ani Vidal, Friedrich či Kadlec nedokázali pomyslný jazýček na vahách přesunout k domácí straně a utkání tak vítěze nemělo.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 FCB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 výhra hostů!

Reagovat
smazaný uživatel

doufam že nebude překvapeni.

Reagovat
jardakolo1

určitě ne překvapeni ale slušna dřina a vítězství leve 3:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k velice stabilnímu výkonu Bayernu proti Norimberku, a k urvanému vítězství Leverkusenu ve slabém Sankt Pauli, bych přisuzoval výhru Bayernu.

Když bych si připomněl hru Bayernu v Kluži, tak by Leverkusen neměl šanci. To tempo a přesnost s kterým nastoupil Bayern bylo neuvěřitelné a výsledek 4:0 zaslužitelný. Navíc, Bayern nyní stoupá prudce nahoru.

Typuju: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ten van buyten tam nema čo robit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele