13. kolo
21.11.2010 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC St. Pauli - VfL Wolfsburg 1:1

St. Pauli sice zastavilo šňůru čtyř porážek v řadě, doma proti Wolfsburgu mělo ale na víc než remízu 1:1. Bundesligový nováček na svém stadionu měl po většinu zápasu převahu, tu ale nedokázal patřičně využít a hosté si po zlepšené druhé půli odvážejí bod.

Domácí tým se chopil slova hned v prvních minutách a už v té třetí mohl vést, hlavička jediného hrota Ebberse ale jen orazítkovala břevno. Chvíli nato se po rohovém kopu ve vzduchu prosadil Thorandt, jeho pokus hlavou ale úspěchem neskončil. Hostující brankář Benaglio musel poprvé vážněji zasahovat proti střele Kruseho, ten pak v 28. minutě znovu rozehrál od rohového praporku, načež opět hlavičkoval Thorandt a tentokrát nezadržitelně skóroval - 1:0.

Jakou odpověď si přichystali do té doby neviditelní Vlci? Stručně řečeno, resp. napsáno žádnou. Jejich ofenzivní snažení se po celý první poločas nacházelo ve stadiu pokusů a žádná příležitost na wolfsburské straně k vidění nebyla. Nadále nebezpečný naopak zůstaval domácí tým, do přestávky ale neudeřilo ani ze šancí Oczipky, Lehmanna a Bolla.

Hosté do druhé půle vstoupili sice ve stejném personálním složení, zato ale se změnou systému - Mandžukić se posunul na hrot vedle Džeka. A to jim prospělo, po pár minutách sice ještě neuspěl Diego proti Kesslerovi se svou standardní situací, v 54. minutě ale již byl stav vyrovnaný. Dlouhý výkon Benaglia skončil u Diega, který našel v pokutovém území Džeka a ten potvrdil pověst kanonýra - 1:1.

Dále se hrálo vyrovnaně, samotný zápas ale svou úrovní rapidně poklesl. Ani jednomu z týmů se směrem dopředu nedařilo, jak by si představovaly, a brankáři měli klídek. Tedy až do 75. minuty, to pálil domácí Boll a Benaglio musel hned nadvakrát hasit nebezpečí. Ten samý hráč zakončoval ještě jednou, stejně jako kolega Bartels ale neměl seřízená mířídidla, a tak závěrečný duel třináctého kola vítěze neměl.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
jardakolo1

doma je doma 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele