Anglická Premier League - souhrn 38. kola

09.05.2010, 19:00
Komentáře a souhrny
Poslední kolo neznamenalo žádnou změnu na předních příčkách. Chelsea osmi góly deklasovala Wigan a získala titul, Manchesteru United nebyla nic platná ani výhra nad Stoke. Třetí místo udržel Arsenal, dále následují Tottenham, Manchester City, Aston Villa a Liverpool. Hull se s Premier League rozloučil remízou, Burnley dokonce výhrou...

Arsenal FC - Fulham FC 4:0

09.05.2010 17:00

Góly: 21. Andrej Aršavin, 26. Robin van Persie, 38. Chris Baird (vl.), 84. Carlos Vela

Nejenže Tottenham ve snaze dostat se na třetí příčku sám zaváhal, ale ještě mu takový skok neumožnil ani sám Arsenal. Ten si hladce poradil s Fulhamem a nadále mu tak doma nepodlehl. Jinak nevydařenému závěru tedy ke konci Gunners nasadili alespoň trochu usměvavou masku.

Jestli někdo počítal s tím, že Arsenal bude svolný k přepuštění třetí příčky Tottenhamu, musel být hned na startu zápasu s Fulhamem zklamaný. Od samého počátku totiž šli Kanonýři cílevědomě za třemi body. A ty vlastnili vlastně už po první půli, ačkoliv jí načali pár neproměněnými šancemi. Těmi mám na mysli Van Persieho přímý kop, s nímž si stěží poradil Schwarzer, a Nasriho ránu, která prostor mezi třemi tyčemi minula opravdu jen o chlup. Osudovou se Fulhamu stala čtvrthodina mezi 21. a 36. minutou, kdy Gunners udeřili hned třikrát. Nejprve Aršavin využil Schwarzerovy "nahrávky" a i z takřka nulového úhlu, nezaobíraje se variantou přihrávky, otevřel skóre. Hned za pět minut Walcott utekl obráncům i ofsajdové pasti a vyzval ke skórování Van Persieho a matně vzdorující Fulham pak záhy dorazil vlastní gól, který si vstřelil Baird jakožto poslední, kdo zasáhl do mnohokrát tečovaného centru Walcotta. Velkou šanci ještě posléze spálil sám Walcott, když neproměnil samostatný nájezd.

Druhé dějství už spíš než góly nabídlo seriál spálených šancí. Většinu z nich má na svědomí režisér celého představení Robin Van Persie. Ten nejprve nedobře navázal na přihrávku Aršavina, aby se posléze zbavil Kellyho, ale z úhlu vysoko přestřelil. K definitivnímu úderu tak skrz holandského bijce cesta vést nemohla, a taky nevedla. Postarala se o něj dvojice Vela-Nasri, přičemž druhý jmenovaný šikovně nahrával a jeho kolega delikátním lobem překonal Schwarzera počtvrté a naposled.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Blackburn Rovers 0:1

09.05.2010 17:00

Góly: 84. Richard Dunne (vl.)

Aston Villa se sice před domácím publikem s letošní sezónou nerozloučila úplně šťastně, když podlehla Blackburnu 0:1, ale těšit ji může fakt, že i přes to neztratí šestou pozici. Liverpool totiž pouze remizoval. Zato Rovers mohou být nadmíru spokojeni, když končí v první desítce.

Paul Robinson měl hned v šesté minutě plné ruce práce, aby Blackburn zachránil od prvního inkasovaného gólu. Ashley Young poslal do vápna přesný centr a Robinson se musel činit proti hlavičce Collinse. Young znovu zapracoval až o dvacet minut později, to připravil šanci pro Carewa, ale toho na poslední chvíli výtečným obranným zákrokem zastavil Hanley. Přitom už to vypadalo, že norského útočníka ve vstřelení branky nic nezastaví.

V minutě 32. se Hanley objevil na druhé straně hřiště a po Dunnově rohovém kopu byl hlavičkou blízko gólu, ale nakonec neuspěl. Za deset minut likvidoval Robinson Agbonlahora a okamžitě musel zpátky na nohy, aby alespoň na roh vytěsnil dorážku. V závěru první půle kopal trestňák James Milner a vybídl Robinsona k dalšímu povedenému zásahu.

Ani po poločase nepřestali Villans hnát za první brankou. Skvělou akci předvedli Milner s Agbonlahorem, ale první jmenovaný ve finální fázi nedosáhl na míč a už nedokázal zakončit. Aston Villa zápas jasně ovládala, ale Robinsona prostě překonat nedokázala. Nepovedlo se to ani Downingovi, který na něj vyslal další střelu ze standardní situace. Petrov pro změnu pálil do boční sítě. Čtvrthodiny před koncem hodně neopatrně srazil k zemi ve vápně Carewa Samba, ale penalta se nepískala a to byla pro Aston Villu konečná. V 83. minutě totiž prakticky z první velké šance udeřil Blackburn! Olssonův pas našel Hoiletta a ten poslal míč za Friedelova záda. Opakovaný záběr však ukázal, že se to možná povedlo domácímu stoperovi Dunneovi. Villans se sice nechtěli vzdát a Milner ještě stihl znovu dobře vypálit, ale Robinson byl nepřekonatelný.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - Birmingham City 2:1

09.05.2010 17:00

Góly: 32. Kevin Davies, 58. Ivan Klasnić - 76. James McFadden

Bolton se s letošní sezónou rozloučil se ctí. Před fanoušky na Reebok Stadium porazil 2:1 Birmingham a skončil celkově na čtrnáctém místě. Brums po prohře zůstávají devátí, což je v nováčkovské sezóně skvělé umístění.

Přitom už ve druhé minutě měl obrovskou šanci Lee Bowyer. Zprava mu výtečnou pozici připravil Cameron Jerome, ale Bowyer branku asi z deseti metrů vůbec netrefil. Tohle měl být gól a vedení Brums. V 16. minutě musel vytáhnout skvělý zákrok Joe Hart. Birminghamskou obranou prošel Wilshere, přihrál Taylorovi, který však ztroskotal na gólmanovi. Za osm minut Birmingham dobře rozehrál standardku, na jejímž konci byl hlavičkující Jerome, ale míč šel na branku.

Ve 33. minutě přišla první změna skóre. Paul Robinson poslal dobrý cent, místo si našel Kevin Davies a hlavičkou přesně zakončil. V prvním poločase pak přišla šance až ve druhé minutě nastavení. Bolton ale nedokázal z několika střel prostřelit shluk těl v pokutovém území. V jednu chvíli to však vypadalo, že Muamba zahrál rukou.

Druhý poločas zahájil lépe Birmingham a jen skvělý zákrok Jaaskelainena drželi Wanderers ve vedení. Nejprve Jussi vychytal Johnsona a vzápětí sledoval, jak Ridgewellova hlavička jen těsně míjí tyč. Po hodině hry opět udeřil Bolton. Weiss připravil šanci pro Klasniče, který pravačkou prostřelil Harta. Brums se sice nechtěli vzdát, ale nakonec dokázali odpovědět jen jedním gólem. Čtvrthodiny před koncem se prosadil po Benitezově střele dorážející McFadden, ale jak už bylo řečeno, více hosté nestihli a odjíždí poraženi.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Tottenham Hotspur 4:2

09.05.2010 17:00

Góly: 42. Wade Elliott, 55. Jack Cork, 71. Martin Paterson, 88. Steven Thompson - 3. Gareth Bale, 32. Luka Modrić

Tottenham jako by s možností přeskočení Arsenalu ani moc nepočítal, za příznivého stavu 2:0 utkání vypustil a nakonec si od Burnley nechal nasázet potupné čtyři branky. Přesto mu takové selhání náladu zkazí jen ztěžka. Předkolo Ligy mistrů mu už nikdo nesebere.

Šanci v brance Tottenhamu dostal Ben Alnwick, který zanedbatelnou část letošní sezony strávil na hostování v Norwichi a další pak na marodce. A neměl to věru jednoduché. Přitom to ze začátku vypadalo na jasnou záležitost. Gólu se Spurs dočkali po pouhých třech minutách, když po pravé straně unikl Lennon a pěknou zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování ve formě hrajícího Balea. Tottenham navíc na brzy nabyté vedení zvládl navázat. Po čtvrthodině hry ještě sice Crouch centr Balea nezužitkoval, ovšem za dalších patnáct minut už opravdu zahřmělo. A ve velkém stylu. Perfektního pasu Balea se chopil Modrič, obalamutil Caldwella a nepochopitelnou ranou levačkou vymetl levou šibenici Jensenovy branky. Kohouti byli v pohodě, uklidnění, neměli problém se i pobavit nad Kaboulovým zpackaným přímým kopem.

Jenže jejich úsměvy brzy začaly tuhnout. Trpělivá kombinace Burnley totiž přinesla ovoce, když Thompson využil náhle vytvořené skulinky, uvolnil Elliotta a ten tři minuty před přestávkou uhlazeným finišem snížil. Clarets pak do druhého dějství přišli evidentně nabuzeni klíčovým gólem do šatny a na sebevědomí jim mohla jenom přidat neproměněná šance Lennona, který jenom pár sekund po restartu akorát zalomozil tyčkou Jensenovy klece. Od té chvíle začalo Burnley hrát ve stylu, který byl dokonalým kontrastem k jejich sáhodlouhé sérii bez vítězství. Ještě před tím, než Cork vyrovnal, si tedy domácí vypracovali tři skvělé šance. Jenže Fletcherovi se koncovka nevyvedla dle představ, poté Alnwick vychytal Patersona a zasáhnout zvládl i proti další střele Fletchera.

Clarets se tedy vyrovnání dočkali až po 54 minutách. Tehdy Cork využil lahodného centru Thompsona a vstřelil tak svůj premiérový gól ve vínovém dresu. A jelikož na Spurs rázem dosedla únava, povedlo se Burnley dokonce i obrátit vývoj zápasu. O to se postaral Paterson, když vypálil z dalšího centru Thompsona a po další pěkné akci domácích. Tečku za jedním z nejlepších výkonů sezony pak napsal sám Thompson, když šikovně usměrnil Elliottovu přízemní ránu za záda bezmocného Alnwicka.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Wigan Athletic 8:0

09.05.2010 17:00

Góly: 6. Nicolas Anelka, 32. Frank Lampard (pen.), 54. Nicolas Anelka, 57. Salomon Kalou, 63. Didier Drogba, 68. Didier Drogba (pen.), 80. Didier Drogba, 90. Ashley Cole

Chelsea si dokráčela za ligovým titulem skutečně ve velkém stylu. Wigan na domácí půdě roznesla rozdílem několika tříd 8:0 a zařídila, že se mistrovský titul po třech letech stěhuje zpátky do Londýna! Osmi brankami navíc Blues vytvořili nový rekord Premier League v počtu vstřelených branek, mají jich na kontě úžasných 103.

Vedle toho slaví i Didier Drogba, který vsítil hattrick a stal se anglickým králem střelcům. Dva góly dnes má Anelka a po jednom se trefili Lampard, Kalou a Ashley Cole. Carlo Ancelotti se stal teprve druhým zahraničním manažerem, který ve své premiérové v sezoně dokázat vyhrát titul. Před ním se to povedlo pouze Josému Mourinhovi.

Ale pojďme se také podívat na samotný zápas, který pro Chelsea nemohl začít lépe. V šesté minutě zahrával Didier Drogba standardní situaci. Míč se sice odrazil od zdi, ale vzápětí byl vrácen zpět do vápna, kde číhal Anelka a zblízka prostřelil Pollitta. V tu chvíli propukla v modrém táboře obrovská radost, titul se blížil. Latics byli prakticky neškodní a po půlhodině hry svému soupeři situaci ještě více usnadnili. Lampard si narazil s Drogbou a hrnul se do vápna, ale byl stažen Caldwellem, který po právu viděl červenou kartu. Navíc se kopala penalta. Čekalo se, že jí bude kopat Drogba, což ostatně před zápasem avizoval i sám pravidelný exekutor Lampard, avšak nakonec se tak nestalo a Lampard si činnost, v níž exceluje, nenechal vzít. A proměnil. Drogba to sice chvíli rozdýchával a do konce prvního poločasu už toho moc nepředvedl, ale v tom druhém už to opět byla spanilá jízda celé Chelsea.

Po deseti minutách hry o výhře definitivně rozhodl Salomon Kalou, když zvyšoval na 3:0. Hned dvě minuty nato ale musel Pollitt tahat míč z branky znovu. Lampard našel přesným pasem Anelku a ten z volej parádní ranou podruhé rozvlnil síť. V ten moment se začal zápas přeměňovat do jednostranné exhibice.

V 63. minutě se dočkal vytouženého gólu i Didier Drogba. Celá akce začala jeho parádními nůžkami, které ještě Pollitt vytáhl, ale míče se okamžitě zhostil Lampard a míč přesným centrem posadil na Drogbovu hlavu, který se nemýlil. Na Stamford Bridge panovala za stavu 5:0 skvělá atmosféra. Vždyť titul už byl v kapse, Drogba mohl pomalu slavit cenu pro nejlepšího střelce a Ancelotti si mohl mnout ruce, že dokázal se svým týmem vstřelit více než 100 branek.

Pět minut po pátém gólu vnikl do pokutového území Ashley Cole, zavadil o Melchiota a kopala se druhá penalta. Tentokrát už Lampard nevzdoroval a míč si na bílý puntík postavil kanonýr z Pobřeží slonoviny. A mazácky od tyče poslal míč do brány. Pak dali blues asi na dvanáct minut Wiganu menší oddych, ale deset minut před koncem znovu udeřili. Famózní hattrick dovršil Didier Drogba, jenž do prázdné doklepl Pollittem vyražený míč. A mistrovské oslavy ještě v poslední minutě korunoval další skvělou střelou Ashley Cole. Výsledek 8:0 hovoří za vše, Chelsea je letos vládcem Premier League.

Více informací k zápasu

Everton FC - Portsmouth FC 1:0

09.05.2010 17:00

Góly: 90. Dinijar Biljaletdinov

V Goodison Parku to dlouho vypadalo, že Portsmouth se s nejvyšší anglickou soutěží rozloučí bezbrankovou remízou, ale čtvrtá minuta nastavení byla proti, když přisoudila gól Biljaletdinovi, který znamenal konečnou výhru Evertonu 1:0.

Zápas měl bleskový začátek. Už ve čtvrté minutě posadil přesným centrem míč na hlavu Sahy Osman, ale ačkoliv francouzský útočník vyšplhal nejvýše, hlavičkou přestřelil. Pompey se prakticky ještě ani nestihli dotknout míče a Arteta byl v další obrovské šanci. Jen díky Ashdownovi se Portsmouth stále držel. Po deseti minutách něco už ukázali i hosté, Boateng zkoušel z uctivé vzdálenosti štěstí, ale neuspěl. Ve 24. minutě dobře zakombinoval PIquionne s Boatengem a první jmenovaný už málem přehodil gólmana, ale Howard nakonec dobře zakročil a zneškodnil ho.

O pár chvil později se do útočení opět pustili Toffees. Tentokrát levačkou pálil Mikel Arteta, ale Ashdown mu se radovat znovu nedovolil. Vzápětí Portsmouth zbytečně ztratil míč, Hibbert posunul na Rodwella, ale ten v obrovské šanci zklamal. Pompey si opět mohli oddechnout. Za deset minut pálil na druhé straně Utaka, ale Howard míč našel ve svých rukavicích. Krátce před poločasem dobře zapracoval Baines a připravil šanci pro Anichebeho, který se obtočil kolem Mokoeny, ale míč poslal do boční sítě.

Po hodině hry propukla radost v hostujícím táboře, když míč do sítě dopravil Anthony Vanden Borre, jenže gól nebyl uznán pro ofsajd. Opakovaný záběr však ukázal, že rozhodnutí čárového sudího zřejmě nebylo správné. Nic to ale nezměnilo na tom, že stav byl i nadále 0:0. V 70. minutě byli Pompey opět blízko, O'Harova střela prosvištěla kolem tyče. V závěrečné desetiminutovce už znovu útočil Everton. Z brankové čáry musel vykopávat pokus Yakubua Mullins. V další šanci zklamal Hibbert, když mu míč připravil Biljaletdinov. Nakonec to byl právě ruský záložník, který v poslední minutě šťastně rozhodl o domácí výhře. Parádní ranou se zasloužil o to, že Toffees ukončí sezónu na osmém místě s 61 body.

Více informací k zápasu

Hull City - Liverpool FC 0:0

09.05.2010 17:00

Góly: -

Hull s Liverpoolem společnými silami napsaly rozpačitou tečku za svými nevydařenými sezonami. Bezbranková, nepříliš zajímavá remíza je opravdu poněkud symbolická. Hull sestupuje, navíc jím zmítají finanční problémy. Liverpool se umístil sedmý - tak špatně na tom nebyl od roku 1999.

Reds přitom odstartovali nebývale svěže. Při své letošní premiéře hned po úvodním hvizdu prozkoušel Dukea El Zhar a na něj posléze navázal Kuyt, jehož pokus odhlavičkovávat z čáry Boateng. A také Hull se za svůj vstup do zápasu nemusel úplně stydět, za zmínku stojí třeba nezastavitelný Vennegoor hlavičkující přímo do Reiny. Pochvalu si pak zaslouží i trio mladíků, které zasáhlo do tohoto utkání, Cullen-Atkinson-Cairney. Hlavně prvně jmenovaný byl hodně vidět, když spálil hned dvě slušné příležitosti. Jednou se mu míč zašmodrchal mezi nohami při brejkovém úniku, podruhé hlavičkoval mimo.

Jenže na ostrý start žádný z týmů nedokázal navázat. Obzvlášť Liverpool povážlivě uvadl a jeho příznivce uvrhla do euforie až Aquilaniho rána do břevna krátce před koncem poločasu. Nudný stereotyp druhé půle, kdy se pracovalo zejména ve středu pole, potom narušil vlastně jen seniorský debut hvězdy liverpoolské juniorky Jacka Robinsona. Ten se ve svých 16 letech a osmi měsících stal s notným náskokem nejmladším ligovým hráčem, který kdy oblékl červený dres Liverpoolu. Ani on však své o mnoho starší spoluhráče nevytrhl, snad jen ten z nejzkušenějších, Steven Gerrard, upoutal bombou do tyče. Jinak už vedení domácího i hostujícího celku mohly diskutovat spíše ohledně budoucnosti jejich manažerů než o právě probíhajícím závěrečném kole.

Více informací k zápasu

Manchester United - Stoke City 4:0

09.05.2010 17:00

Góly: 31. Darren Fletcher, 38. Ryan Giggs, 54. Danny Higginbotham (vl.), 84. Ji-Sung Park

Ani výprask Stoku Manchesteru k titulu nestačil. Kruté, ale pravdivé. Chelsea totiž zároveň deklasovala Wigan a svůj jednobodový náskok tak před MU hladce uhájila. Své osobní zklamání si prožil i Wayne Rooney, jehož na poslední chvíli v tabulce střelců předstihl dnes třígólový Drogba.

Zatímco Chelsea vstoupila do svého zápasu gólově, Manchester se musel spokojit s pouhou územní převahou. Ta byla sice na první pohled viditelná, ale kýženou branku dlouho nenesla, jakkoliv ji měl Berbatov na hlavě už ve 12. minutě. Tehdy ho nadýchaným centrem našel Nani, ovšem bulharský forvard ve snadné pozici zacílil nad břevno. Tentýž hráč spálil dobrou příležitost i za chvíli, opět po parádním centru portugalského křídelníka. Tentokrát jeho prudká hlavička břevno alespoň lízala, přesto poté Berbatovova ztrápená grimasa hovořila za vše. United se tedy dočkali až po půl hodině hry, kdy se po sérii biliárových odrazů dostal balon k Fletcherovi a ten ho z pár kroků neměl problém napálit do sítě. V tom samém okamžiku mimochodem Lampard proměnil penaltu po vyloučení Caldwella. Dění na Old Trafford se tak pomalu stávalo zcela nepodstatným.

Manchester ovšem konkurentova výsledku nedbal a šlapal dál. Ve 34. minutě ještě Berbatovovu narážečku Neville poslal jen lehkým obloučkem do Begovičovy náruče, ale o pár chvil později už Bulharův pas našel svého adresáta, byť možná ne úplně zamýšleného, a Giggs z osy hřiště jednoduše propálil soupeřova brankáře. První půle tak vyzněla jednoznačně pro favorizované MU, třebaže v úplném závěru ještě Van der Sara konečně jednou prověřil Fuller.

Jedna vlaštovka ale jaro nedělá, a proto se ve druhém dějství zase pokračovalo dle předem načrtnutého plánu - a sice pod přísnou taktovkou Manchesteru. Ten vnesl ještě více klidu do svých řad v minutě 54., kdy si Rooneyho přihrávku na malé vápno srazil do vlastní sítě Higginbotham. Faktem nicméně zůstává, že za ním stejně číhal Nani, takže by to byl gól tak jako tak. Právě portugalský štírek by si určitě zasloužil korunovat svůj dnešní výkon nějakým tím gólem, ale to se mu nepovedlo ani v 64. minutě, kdy ho v rozběhlého překrásně našel Rooney a on při zemi nenachytal skvělého Begoviče. V tomtéž okamžiku Chelsea zvýšila už na 5:0, přičemž se konečně trefil Drogba a odskočil tak v tabulce střelců Rooneymu. A pak znovu. Rooney mezitím stále mlčel.

A nic moc se nezměnilo ani v poslední dvacetiminutovce. Rooney akorát přihrával do dobré šance Machedovi, tomu ale ve střelbě zabránily dva včasné skluzy protivníků. Navíc ještě mohli korigovat hosté, kdyby se Van der Sar proti Delapově hlavičce nevytasil s dalším reflexivním zákrokem a pak nezlikvidoval i slušný kroucený projektil ex-ďábla Pugha. Manchester už jako by postupem času ztrácel motivaci, vždyť Chelsea doma stále ještě škvařila Wigan - Drogba završil hattrick. Na Old Trafford tak už nebylo o co hrát. Přesto ještě Red Devils zvýšili na 4:0, když Giggsův roh propadl až na zadní tyč k Parkovi, jenž se prosadil netradičně hlavou.

Více informací k zápasu

West Ham United - Manchester City 1:1

09.05.2010 17:00

Góly: 17. Luís Boa Morte - 21. Shaun Wright-Phillips

Ve vlažném duelu s West Hamem si Citizens zajistili alespoň tu pátou příčku, která je i tak s přihlédnutím k předsezonním prognózám pouze hořkým zklamáním. Přesto se ambiciózní mužstvo může honosit nejlepším umístěním za celé své působení v Premier League. Naopak pro West Ham je 17. příčka jedním z těch horších, rozhodně.

Celé utkání se neslo hlavně v duchu předváděčky pro Franca Baldiniho, asistenta reprezentačního kouče Capella, sedícího v hledišti a pozorně zkoumajícího výkony Adama Johnsona, Scotta Parkera či Carltona Colea. Faktem je, že Upton Park mohl po 90 minutách opouštět docela vesel. Adam Johnson totiž představoval permanentní hrozbu pro soupeřovy zadáky, spolu s dalším kandidátem nominace, Shaunem Wright-Phillipsem, si umně měnil pozice a společnými silami vlastně i zařídili jediný gól svého mužstva. Ten však padl až poté, co udeřil West Ham a Luis Boa Morte, jenž se na trávníku objevil přesně po roce pauzírování. V 17. minutě tento Portugalec vystartoval na Diamantiho šikovnou patičku a rozjásal londýnské publikem. Ovšem ne nadlouho. Hned za čtyři minuty zprava odcentroval Johnson, malinký Wright-Phillips na zadní tyči vyskočil nejvýše a odrazem od druhé tyčky vsítil.

Někdejší křídelník Middlesbrough nicméně pokračoval ve svém řádění. Neúspěšně orodoval za penaltu poté, co byl obrán o míč Upsonem, a pak ještě přihrál do šance Adebayorovi. Předvedl se ale i pracant Parker. Nejenže byl zase klíčovou součástkou zálohy Kladivářů, ale ke všemu vypracoval excelentní šanci pro Ilana, když nebojácně vnikl do útrob soupeřovy obrany. Brazilský útočník nicméně svůj projektil jenom otřel o vnější část brankové konstrukce a napodruhé jej už vychytal Fulop. I díky Parkerovi pak po celý druhý poločas Hammers svého protivníka přehrávali. A kdyby Carlton Cole či Franco vnesli do svého zakončení více klidu, mohli nakonec i vyhrát. Místo toho se sami strachovali, když Johnson znovu našel hlavu Wright-Phillipse. Ani nevzrostlý křídelník, ani později střídající Tevéz však nezakončili ideálně.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Sunderland AFC 2:1

09.05.2010 17:00

Góly: 10. Kevin Doyle (pen.), 78. Adlène Guédioura - 8. Kenwyne Jones

Přestože už oběma celkům nešlo o nic jiného, než o prestiž a nějaký ten drobák za umístění v soutěži či prémie, o pěknou podívanou a tvrdé souboje nebylo nouzi. Co nakonec z výsledného skóre vyplynulo? Wolves z 16. příčky poskočili přes Wigan na 15., Sunderland zůstal na pozici třinácté.

Zápas začal zostra. Po sedmi minutách se do velké šance dostal Ebans-Blake, Gordon však jeho střelu zlikvidoval, z čehož resultoval brejk Sunderlandu. Fraizer Cambpell vyvezl balón, předal kanonýru Kenwyne Jonesovi a ten se nemýlil - 0:1. O necelých pět minut později ale bylo vyrovnáno. Jarvis si na Huttonovi vykoledoval pokutový kop a nejlepší střelec Wolves Kevin Doyle nedal Gordonovi šanci - 1:1.

Mackems se do vedení mohli vzápětí vrátit. Penaltový hříšník Hutton poslal centr na Malbranquea a ten krásnými nůžkami donutil Hahnemanna k výbornému zákroku. Ani Wolves nepřestali hrát. V 25.minutě se balón po ose Doyle - Jarvis dostal až ke Gordonovi, ten si ovšem poradil. Kevin Doyle mohl rovněž vstřelit svůj druhý gól v zápase. Po nedorozumění mezi brankářem Sunderlandu a stoperem Turnerem se mladý Ir dostal do šance, který ale brankou neskončila.

Rozuzlení utkání přišlo až na úplném konci jinak vyrovnaného duelu. Zubar unikl po lajně, poslal míč na Guediouru a ten rozhodl o třech bodech pro svěřence Micka McCarthyho. Když pak v 83.minutě po druhé žluté opouštěl hřiště Turner, jen málokdo věřil v obrat. Té hrstce optimistů pak zchladil žáhu střídající Jack Colback, jenž za 13 minut na hrací ploše stihl taktéž dvě žluté a pochopitelně červenou kartu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC382756103:3286
2.Manchester United38274786:2885
3.Arsenal FC38236983:4175
4.Tottenham Hotspur382171067:4170
5.Manchester City381813773:4567
6.Aston Villa381713852:3964
7.Liverpool FC381891161:3563
8.Everton FC381613960:4961
9.Birmingham City3813111438:4750
10.Blackburn Rovers3813111441:5550
11.Stoke City3811141334:4847
12.Fulham FC3812101639:4646
13.Sunderland AFC3811111648:5644
14.Bolton Wanderers381091942:6739
15.Wolverhampton Wanderers389111832:5638
16.Wigan Athletic38992037:7936
17.West Ham United388111947:6635
18.Burnley FC38862442:8230
19.Hull City386122034:7530
20.Portsmouth FC38772434:6619
Bodové odečty
Portsmouth FC-9za uvalení konkurzu kvůli finančním problémům

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (477)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele