38. kolo
09.05.2010 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Portsmouth FC 1:0

V Goodison Parku to dlouho vypadalo, že Portsmouth se s nejvyšší anglickou soutěží rozloučí bezbrankovou remízou, ale čtvrtá minuta nastavení byla proti, když přisoudila gól Biljaletdinovi, který znamenal konečnou výhru Evertonu 1:0.

Zápas měl bleskový začátek. Už ve čtvrté minutě posadil přesným centrem míč na hlavu Sahy Osman, ale ačkoliv francouzský útočník vyšplhal nejvýše, hlavičkou přestřelil. Pompey se prakticky ještě ani nestihli dotknout míče a Arteta byl v další obrovské šanci. Jen díky Ashdownovi se Portsmouth stále držel. Po deseti minutách něco už ukázali i hosté, Boateng zkoušel z uctivé vzdálenosti štěstí, ale neuspěl. Ve 24. minutě dobře zakombinoval PIquionne s Boatengem a první jmenovaný už málem přehodil gólmana, ale Howard nakonec dobře zakročil a zneškodnil ho.

O pár chvil později se do útočení opět pustili Toffees. Tentokrát levačkou pálil Mikel Arteta, ale Ashdown mu se radovat znovu nedovolil. Vzápětí Portsmouth zbytečně ztratil míč, Hibbert posunul na Rodwella, ale ten v obrovské šanci zklamal. Pompey si opět mohli oddechnout. Za deset minut pálil na druhé straně Utaka, ale Howard míč našel ve svých rukavicích. Krátce před poločasem dobře zapracoval Baines a připravil šanci pro Anichebeho, který se obtočil kolem Mokoeny, ale míč poslal do boční sítě.

Po hodině hry propukla radost v hostujícím táboře, když míč do sítě dopravil Anthony Vanden Borre, jenže gól nebyl uznán pro ofsajd. Opakovaný záběr však ukázal, že rozhodnutí čárového sudího zřejmě nebylo správné. Nic to ale nezměnilo na tom, že stav byl i nadále 0:0. V 70. minutě byli Pompey opět blízko, O'Harova střela prosvištěla kolem tyče. V závěrečné desetiminutovce už znovu útočil Everton. Z brankové čáry musel vykopávat pokus Yakubua Mullins. V další šanci zklamal Hibbert, když mu míč připravil Biljaletdinov. Nakonec to byl právě ruský záložník, který v poslední minutě šťastně rozhodl o domácí výhře. Parádní ranou se zasloužil o to, že Toffees ukončí sezónu na osmém místě s 61 body.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:5

Reagovat
Devil

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele