38. kolo
09.05.2010 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bolton Wanderers - Birmingham City 2:1

Bolton se s letošní sezónou rozloučil se ctí. Před fanoušky na Reebok Stadium porazil 2:1 Birmingham a skončil celkově na čtrnáctém místě. Brums po prohře zůstávají devátí, což je v nováčkovské sezóně skvělé umístění.

Přitom už ve druhé minutě měl obrovskou šanci Lee Bowyer. Zprava mu výtečnou pozici připravil Cameron Jerome, ale Bowyer branku asi z deseti metrů vůbec netrefil. Tohle měl být gól a vedení Brums. V 16. minutě musel vytáhnout skvělý zákrok Joe Hart. Birminghamskou obranou prošel Wilshere, přihrál Taylorovi, který však ztroskotal na gólmanovi. Za osm minut Birmingham dobře rozehrál standardku, na jejímž konci byl hlavičkující Jerome, ale míč šel na branku.

Ve 33. minutě přišla první změna skóre. Paul Robinson poslal dobrý cent, místo si našel Kevin Davies a hlavičkou přesně zakončil. V prvním poločase pak přišla šance až ve druhé minutě nastavení. Bolton ale nedokázal z několika střel prostřelit shluk těl v pokutovém území. V jednu chvíli to však vypadalo, že Muamba zahrál rukou.

Druhý poločas zahájil lépe Birmingham a jen skvělý zákrok Jaaskelainena drželi Wanderers ve vedení. Nejprve Jussi vychytal Johnsona a vzápětí sledoval, jak Ridgewellova hlavička jen těsně míjí tyč. Po hodině hry opět udeřil Bolton. Weiss připravil šanci pro Klasniče, který pravačkou prostřelil Harta. Brums se sice nechtěli vzdát, ale nakonec dokázali odpovědět jen jedním gólem. Čtvrthodiny před koncem se prosadil po Benitezově střele dorážející McFadden, ale jak už bylo řečeno, více hosté nestihli a odjíždí poraženi.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele