38. kolo
09.05.2010 17:00 CET
8 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea rozdrtila Wigan a slaví zisk mistrovského titulu!

Chelsea si dokráčela za ligovým titulem skutečně ve velkém stylu. Wigan na domácí půdě roznesla rozdílem několika tříd 8:0 a zařídila, že se mistrovský titul po třech letech stěhuje zpátky do Londýna! Osmi brankami navíc Blues vytvořili nový rekord Premier League v počtu vstřelených branek, mají jich na kontě úžasných 103.

Vedle toho slaví i Didier Drogba, který vsítil hattrick a stal se anglickým králem střelcům. Dva góly dnes má Anelka a po jednom se trefili Lampard, Kalou a Ashley Cole. Carlo Ancelotti se stal teprve druhým zahraničním manažerem, který ve své premiérové v sezoně dokázat vyhrát titul. Před ním se to povedlo pouze Josému Mourinhovi.

Ale pojďme se také podívat na samotný zápas, který pro Chelsea nemohl začít lépe. V šesté minutě zahrával Didier Drogba standardní situaci. Míč se sice odrazil od zdi, ale vzápětí byl vrácen zpět do vápna, kde číhal Anelka a zblízka prostřelil Pollitta. V tu chvíli propukla v modrém táboře obrovská radost, titul se blížil. Latics byli prakticky neškodní a po půlhodině hry svému soupeři situaci ještě více usnadnili. Lampard si narazil s Drogbou a hrnul se do vápna, ale byl stažen Caldwellem, který po právu viděl červenou kartu. Navíc se kopala penalta. Čekalo se, že jí bude kopat Drogba, což ostatně před zápasem avizoval i sám pravidelný exekutor Lampard, avšak nakonec se tak nestalo a Lampard si činnost, v níž exceluje, nenechal vzít. A proměnil. Drogba to sice chvíli rozdýchával a do konce prvního poločasu už toho moc nepředvedl, ale v tom druhém už to opět byla spanilá jízda celé Chelsea.

Po deseti minutách hry o výhře definitivně rozhodl Salomon Kalou, když zvyšoval na 3:0. Hned dvě minuty nato ale musel Pollitt tahat míč z branky znovu. Lampard našel přesným pasem Anelku a ten z volej parádní ranou podruhé rozvlnil síť. V ten moment se začal zápas přeměňovat do jednostranné exhibice.

V 63. minutě se dočkal vytouženého gólu i Didier Drogba. Celá akce začala jeho parádními nůžkami, které ještě Pollitt vytáhl, ale míče se okamžitě zhostil Lampard a míč přesným centrem posadil na Drogbovu hlavu, který se nemýlil. Na Stamford Bridge panovala za stavu 5:0 skvělá atmosféra. Vždyť titul už byl v kapse, Drogba mohl pomalu slavit cenu pro nejlepšího střelce a Ancelotti si mohl mnout ruce, že dokázal se svým týmem vstřelit více než 100 branek.

Pět minut po pátém gólu vnikl do pokutového území Ashley Cole, zavadil o Melchiota a kopala se druhá penalta. Tentokrát už Lampard nevzdoroval a míč si na bílý puntík postavil kanonýr z Pobřeží slonoviny. A mazácky od tyče poslal míč do brány. Pak dali blues asi na dvanáct minut Wiganu menší oddych, ale deset minut před koncem znovu udeřili. Famózní hattrick dovršil Didier Drogba, jenž do prázdné doklepl Pollittem vyražený míč. A mistrovské oslavy ještě v poslední minutě korunoval další skvělou střelou Ashley Cole. Výsledek 8:0 hovoří za vše, Chelsea je letos vládcem Premier League.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chelsea 1:1 Wigan

Chelsea bude pod obrovským tlakem, jelikož musí za každou cenu zvítězit a to hráčům sváže nohy...

Reagovat
smazaný uživatel

Doma OSlavujeme titul 5:0

FC CHelsea , Champions !!!

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jakožto fanoušek chelsea se necitím uplně dobře....když to závisí jen na nás(máme neobyčejný dar si nakonec všechno podělat)....je důležité abychom šli do vedení...když se tak stane už to neztratíme....chceme titul...lehčí cesta než porazit wigan už prostě není...musíme do toho dát všechno...a potom to tam spadne...carlo umí hráče připravit na velké zápasy...a svou důležitostí je to zápas nejdůležitější...poslední...prostě rozhodující....idealní scénař je 1:0 a v 90 minutě lampard

Reagovat
Devil

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

jsem fanda MU ae chelsea doma nezavaha maximalne remizka doufam 2-2 ae asi 4-0 pro bluues

Reagovat
smazaný uživatel

1-0 v 90. minutě a mě klepně jako fandim manchesteru ale chelsea si to letos nejspíš zasloužila víc než manU

Reagovat
66pepo66

zasluzi viac ? povedz mi aspon 3 dovody preco si to zasluzia viac.. :)

btw: hovori ti nieco vyraz "ManU" ??

Reagovat
smazaný uživatel

8:0 :D :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

NEDÁ SE NIC DĚLAT 1:1 UNITED CHAMPIONS!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 a bude to titul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Losinho

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
klokan.paul

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zoufalí fanoušci MU tipují plichtu, protože sou zaslepeni , podle mě jasnej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

konečně normalní názor jenom blbečci pochybovali o titulu běžte plakat reds!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prajem vela satstia Chelsea a dufam sa dnes pozrem na trofej , a ze teraz a dalsie dve sezony to bude tak isto ...

Reagovat
Kovi81

Reagovat
niflheim

Aby tam Hugo nedal trojku

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 dnes oslavim prvy titul Chelsea odkedy som fanusikom

Reagovat
66pepo66

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
VojtovaChelsea

a Ferguson ještě přijde s nějakym svym prohlášením,typu:"Wigan ten zápas vypustili"

Reagovat
smazaný uživatel

ferguson by si měl sednout do hospody k pivinku a nechat trenovat mladší a odpustot si ty keci na mourinha nadaval ale chovava se uplne stejne dedek jeden ale united respektuju jako dobreho soupere

Reagovat
smazaný uživatel

a ty by sis měl sednout doma k počítači hrát tam managera a zkusit dokázat to co dokázal Ferguson.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice nerad,ale gratuluju vám

Reagovat
smazaný uživatel

Na tomto zápase jsem byl!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele