38. kolo
09.05.2010 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

V Manchesteru navzdory debaklu Potters smutní

Ani výprask Stoku Manchesteru k titulu nestačil. Kruté, ale pravdivé. Chelsea totiž zároveň deklasovala Wigan a svůj jednobodový náskok tak před MU hladce uhájila. Své osobní zklamání si prožil i Wayne Rooney, jehož na poslední chvíli v tabulce střelců předstihl dnes třígólový Drogba.

Zatímco Chelsea vstoupila do svého zápasu gólově, Manchester se musel spokojit s pouhou územní převahou. Ta byla sice na první pohled viditelná, ale kýženou branku dlouho nenesla, jakkoliv ji měl Berbatov na hlavě už ve 12. minutě. Tehdy ho nadýchaným centrem našel Nani, ovšem bulharský forvard ve snadné pozici zacílil nad břevno. Tentýž hráč spálil dobrou příležitost i za chvíli, opět po parádním centru portugalského křídelníka. Tentokrát jeho prudká hlavička břevno alespoň lízala, přesto poté Berbatovova ztrápená grimasa hovořila za vše. United se tedy dočkali až po půl hodině hry, kdy se po sérii biliárových odrazů dostal balon k Fletcherovi a ten ho z pár kroků neměl problém napálit do sítě. V tom samém okamžiku mimochodem Lampard proměnil penaltu po vyloučení Caldwella. Dění na Old Trafford se tak pomalu stávalo zcela nepodstatným.

Manchester ovšem konkurentova výsledku nedbal a šlapal dál. Ve 34. minutě ještě Berbatovovu narážečku Neville poslal jen lehkým obloučkem do Begovičovy náruče, ale o pár chvil později už Bulharův pas našel svého adresáta, byť možná ne úplně zamýšleného, a Giggs z osy hřiště jednoduše propálil soupeřova brankáře. První půle tak vyzněla jednoznačně pro favorizované MU, třebaže v úplném závěru ještě Van der Sara konečně jednou prověřil Fuller.

Jedna vlaštovka ale jaro nedělá, a proto se ve druhém dějství zase pokračovalo dle předem načrtnutého plánu - a sice pod přísnou taktovkou Manchesteru. Ten vnesl ještě více klidu do svých řad v minutě 54., kdy si Rooneyho přihrávku na malé vápno srazil do vlastní sítě Higginbotham. Faktem nicméně zůstává, že za ním stejně číhal Nani, takže by to byl gól tak jako tak. Právě portugalský štírek by si určitě zasloužil korunovat svůj dnešní výkon nějakým tím gólem, ale to se mu nepovedlo ani v 64. minutě, kdy ho v rozběhlého překrásně našel Rooney a on při zemi nenachytal skvělého Begoviče. V tomtéž okamžiku Chelsea zvýšila už na 5:0, přičemž se konečně trefil Drogba a odskočil tak v tabulce střelců Rooneymu. A pak znovu. Rooney mezitím stále mlčel.

A nic moc se nezměnilo ani v poslední dvacetiminutovce. Rooney akorát přihrával do dobré šance Machedovi, tomu ale ve střelbě zabránily dva včasné skluzy protivníků. Navíc ještě mohli korigovat hosté, kdyby se Van der Sar proti Delapově hlavičce nevytasil s dalším reflexivním zákrokem a pak nezlikvidoval i slušný kroucený projektil ex-ďábla Pugha. Manchester už jako by postupem času ztrácel motivaci, vždyť Chelsea doma stále ještě škvařila Wigan - Drogba završil hattrick. Na Old Trafford tak už nebylo o co hrát. Přesto ještě Red Devils zvýšili na 4:0, když Giggsův roh propadl až na zadní tyč k Parkovi, jenž se prosadil netradičně hlavou.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Manchester 6:0 Stoke

Manchester bez problému zvítězí a získá čtvrtý mistrovský titul v řadě...

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by si měl pravdu...výsledek je pro mě docela reálný,taky si myslím,že to bude minimálně 5:0,ale bohužel si taky myslím,že ti modrý šmejdi vyhrajou na wiganem a sezóna bude v pytli Jednou to přijít muselo,nemůžem vyhrávat furt,ale další sezónu odtáhne to bulharský poleno,doufám,že příjde nějaký kvalitní útočník a Hargreaves se dostane do formy a nebude co řešit Nejraději bych přivítal Edina Džeka

Reagovat
semiš

Reagovat
smazaný uživatel

by mě zajímalo co přesně tě tak pobavilo.Miluju takový chudáky,co sem jenom házej smajlíky a svůj názor se stydí napsat

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Devil

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 pro rudý dábly !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rooney 2 , Nani 2 , gigs 1

Reagovat
smazaný uživatel

to jo no berbatov je pomalej střeli na pitel nepřesný nedůrazný nohy se mu motaj do sebe a připadá mi že hraje bud napitej nebo že u toho prostě usíná nevim ale je to špatnej útočník rooney je o mnoho lepší

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslim že už asi tohle bude jedno jak to skončí .. ale at hlavně rooney dá goly

Reagovat
Losinho

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke sú defenderi :) Proste 1:1 man nemá kvality na prekonanie takejto obrany

Ale ako poznamenal WR10 už Vám to musí byť jedno a musíte uznať ,že Chelsea si zaslúži titul viac.

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

a za co si ho zaslouží víc???za to,že si koupili předposlední zápas s liverpoolem???Ani tým z páté anglické ligy by nehrál horší zápas,než právě liverpool a Gerrardova "malá domů" vše jen potvrzuje.Chelsea hrála určitě dobře colou sezónu.Jak na ně tak na Manchester United přišla chvilková krize,ale tvrzení,že si zaslouží víc titul je směšný.Zasloužila by si ho víc kdyby měla aspoň o 10 bodů víc a ne,když je mezi nima minimální rozdíl

Reagovat
diastan

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

"Klidně se tedy může stát, že Fergusonovi svěřenci po dlouhé době nezískají ani jednu trofej." Co to je za blbost,vždyt už získali Carling Cup

Reagovat
smazaný uživatel

no víš asi hold s tim carling cupem počítaj redaktoři jako samozřejmost

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 a chelsea ziska titul

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 ložený i tak to nebude stačit......a kdo si myslí že man nevyhraje je

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Slava vytazom cest Porazenym

Reagovat
66pepo66

United hraju posledny zapas v sezone doma.. zapas zacina 0:0.

Pokial je stale sanca na titul hraci do toho daju vsetko.. (dufma, z ak Bebra nastupi prmeni vsetko co sa bude dat )

ja v titul verim stale.. moja 1. polovicka mi hovori, ze Wigan to zvladne a chelsea dostane cervenu kartu :D 2. polovicka mi hovori, ze Chelsea vyhra a United tiez - povedzme 3 golovym rozdielom.. no aj tak...

Ale nevadi.. skoda len, ze o titul nebojujeme s Arsenalom alebo liverpoolom ako s tymto umelovytvorenim sk***m timom

Reagovat
66pepo66

Dakujem United za super sezonu.. najlepsia obrana v lige a ktomu mesiac s carrickom afltecherom v obrane.. okrme toho nam chytalk na zaciatku traged Foster.. takze super

skoda len , ze Chelsea si kupila zapas s Wiganom aj s Liverpoolom..

a to nehovorim o tom, ze im pomahali rozhodcovia

Terry mal pocas sezony NIEKOLKo neodpiskanych ruk.. a niekolko hnusnych zakrokovo d hracov Chelsei nebolo potrestanych.. zato taky Ferdinand a spol by dostali hned po 3 zapasy..

ONE LOVE, ONE UNITED!

GLORY!

Reagovat
smazaný uživatel

a celou sezónu s berbatovem K Rooneymu přivedem novýho kvalitního parťáka a další rok to všem ukážem

Reagovat
smazaný uživatel

66pepo66: hochu ty se běž léčit a před tím se ještě vybrečet k mamince..;) na CHELSEA nikdo v teto sezoně nikdo neměl... a man utd už vubec ne xDDDDD WE ARE THE CHAMPIONS!!! CHELSEA radši si přečti ten tvuj koment aby si věděl jak **** plácáš!

Reagovat
smazaný uživatel

no tak "KOMENTAT" si po sobě přečti ty,abys věděl jak plácáš sám a nevidim jedinej důvod proč na chelsea nikdo neměl,neporazitelní nebyli,protože párkrát taky prohráli.Jinak teda jo,půjdu se vybrečet k mamince a ty se frať k taťkovi jako spermie a před tím mu ještě řekni ať tě stříkne do kopřiv a dobře si rozmyslí co dělá

Reagovat
smazaný uživatel

ne frať,ale vrať...kdyby ti to nebylo jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadi chalani buducu sezonu si to vynahradime.Skoda toho neodpiskaneho Drogbouho obsajdu v duely manch utd vs chelsea a nasledne ten plichty v blackburne.Som uz zvedavy na prestupy a cim nas Fergi prekvapi.Na margo Chelsea:Uz bolo na case s takym kadrom a po tolkych treneroch ze nieco ukaze ta Chelsea.Dufam sa Anceloti nebude nadrapovat,lebo ho fakt nemusim nafukanca.Ked bude na trenerskom poste tak dlho v jednom tyme ako Sir Alex,potom kludne moze povedat co len chce.Dik za peknu sezonu celemu kadru Manchester United.Glory glory Manch Utd.One Team one UNITED.We are not arogant just beter.

Reagovat
smazaný uživatel

je mi zle s ManU, jen si stěžují..ještě že nevyhráli....

Reagovat
smazaný uživatel

like this!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele