38. kolo
09.05.2010 17:00 CET
4 : 2
(1:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Spurs na závěr propadli a nechali si od Burnley nastřílet hned čtyři branky

Tottenham jako by s možností přeskočení Arsenalu ani moc nepočítal, za příznivého stavu 2:0 utkání vypustil a nakonec si od Burnley nechal nasázet potupné čtyři branky. Přesto mu takové selhání náladu zkazí jen ztěžka. Předkolo Ligy mistrů mu už nikdo nesebere.

Šanci v brance Tottenhamu dostal Ben Alnwick, který zanedbatelnou část letošní sezony strávil na hostování v Norwichi a další pak na marodce. A neměl to věru jednoduché. Přitom to ze začátku vypadalo na jasnou záležitost. Gólu se Spurs dočkali po pouhých třech minutách, když po pravé straně unikl Lennon a pěknou zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování ve formě hrajícího Balea. Tottenham navíc na brzy nabyté vedení zvládl navázat. Po čtvrthodině hry ještě sice Crouch centr Balea nezužitkoval, ovšem za dalších patnáct minut už opravdu zahřmělo. A ve velkém stylu. Perfektního pasu Balea se chopil Modrič, obalamutil Caldwella a nepochopitelnou ranou levačkou vymetl levou šibenici Jensenovy branky. Kohouti byli v pohodě, uklidnění, neměli problém se i pobavit nad Kaboulovým zpackaným přímým kopem.

Jenže jejich úsměvy brzy začaly tuhnout. Trpělivá kombinace Burnley totiž přinesla ovoce, když Thompson využil náhle vytvořené skulinky, uvolnil Elliotta a ten tři minuty před přestávkou uhlazeným finišem snížil. Clarets pak do druhého dějství přišli evidentně nabuzeni klíčovým gólem do šatny a na sebevědomí jim mohla jenom přidat neproměněná šance Lennona, který jenom pár sekund po restartu akorát zalomozil tyčkou Jensenovy klece. Od té chvíle začalo Burnley hrát ve stylu, který byl dokonalým kontrastem k jejich sáhodlouhé sérii bez vítězství. Ještě před tím, než Cork vyrovnal, si tedy domácí vypracovali tři skvělé šance. Jenže Fletcherovi se koncovka nevyvedla dle představ, poté Alnwick vychytal Patersona a zasáhnout zvládl i proti další střele Fletchera.

Clarets se tedy vyrovnání dočkali až po 54 minutách. Tehdy Cork využil lahodného centru Thompsona a vstřelil tak svůj premiérový gól ve vínovém dresu. A jelikož na Spurs rázem dosedla únava, povedlo se Burnley dokonce i obrátit vývoj zápasu. O to se postaral Paterson, když vypálil z dalšího centru Thompsona a po další pěkné akci domácích. Tečku za jedním z nejlepších výkonů sezony pak napsal sám Thompson, když šikovně usměrnil Elliottovu přízemní ránu za záda bezmocného Alnwicka.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

0:8

Reagovat
Devil

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele