38. kolo
09.05.2010 17:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Arsenal nakonec přeci jen sezonu zakončil ve stylu, v jakém ji rozjel

Nejenže Tottenham ve snaze dostat se na třetí příčku sám zaváhal, ale ještě mu takový skok neumožnil ani sám Arsenal. Ten si hladce poradil s Fulhamem a nadále mu tak doma nepodlehl. Jinak nevydařenému závěru tedy ke konci Gunners nasadili alespoň trochu usměvavou masku.

Jestli někdo počítal s tím, že Arsenal bude svolný k přepuštění třetí příčky Tottenhamu, musel být hned na startu zápasu s Fulhamem zklamaný. Od samého počátku totiž šli Kanonýři cílevědomě za třemi body. A ty vlastnili vlastně už po první půli, ačkoliv jí načali pár neproměněnými šancemi. Těmi mám na mysli Van Persieho přímý kop, s nímž si stěží poradil Schwarzer, a Nasriho ránu, která prostor mezi třemi tyčemi minula opravdu jen o chlup. Osudovou se Fulhamu stala čtvrthodina mezi 21. a 36. minutou, kdy Gunners udeřili hned třikrát. Nejprve Aršavin využil Schwarzerovy "nahrávky" a i z takřka nulového úhlu, nezaobíraje se variantou přihrávky, otevřel skóre. Hned za pět minut Walcott utekl obráncům i ofsajdové pasti a vyzval ke skórování Van Persieho a matně vzdorující Fulham pak záhy dorazil vlastní gól, který si vstřelil Baird jakožto poslední, kdo zasáhl do mnohokrát tečovaného centru Walcotta. Velkou šanci ještě posléze spálil sám Walcott, když neproměnil samostatný nájezd.

Druhé dějství už spíš než góly nabídlo seriál spálených šancí. Většinu z nich má na svědomí režisér celého představení Robin Van Persie. Ten nejprve nedobře navázal na přihrávku Aršavina, aby se posléze zbavil Kellyho, ale z úhlu vysoko přestřelil. K definitivnímu úderu tak skrz holandského bijce cesta vést nemohla, a taky nevedla. Postarala se o něj dvojice Vela-Nasri, přičemž druhý jmenovaný šikovně nahrával a jeho kolega delikátním lobem překonal Schwarzera počtvrté a naposled.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
vanGomm

Ano remíza Arsenalu na 3.místo stačí,ale oni asi vyhrají tipuji 1.Fulham už určitě bude myslet na finále EL.

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
justcall

nutno říci, že Fulham šetřil skoro všechny hráče na EL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele