Aktuality

LFA: Osm zájemců o titulárního partnera, smlouva bude do konce dubna

Ligová fotbalová asociace (LFA) registruje zatím osm zájemců o přihlášku do výběrového řízení na titulárního partnera nejvyšší soutěže pro sezony 2024/25 až 2028/29. Na sociální síti X to uvedl obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný. Uzávěrka je 22. března, jediným kritériem pro určení vítěze je nabízená cena.

Norské nominaci vévodí Haaland, Solbakken proti Čechům nenastoupí

Hvězdný kanonýr Manchesteru City Erling Haaland vévodí norské nominaci na březnové přípravné zápasy s českými fotbalisty a Slovenskem. V třiadvacetičlenném výběru, který dnes oznámil trenér Staale Solbakken.

Blesková náhrada za D'Aversu, Lecce se pokusí zachránit v Serii A trenér Gotti

Lecce povede v boji o udržení v italské nejvyšší soutěži Luca Gotti. Šestnáctý tým tabulky Serie A podepsal podle listu Gazzetta dello Sport s novým koučem smlouvu do konce sezony s opcí na prodloužení v případě setrvání v nejvyšší soutěži. K oficiálnímu představení Gottiho ze strany klubu by mělo dojít během následujících několika hodin.

Hazard o neuskutečněném návratu do Lille: Bylo to tam velkolepé, ale tělo mi řeklo dost

V říjnu oznámil Eden Hazard konec kariéry. Belgický ofenzivní záložník či křídelník, jenž se na profesionální úroveň vyhoupl v Lille, si zkrátka užívá volna po dalších kariérních štacích v Chelsea a Realu Madrid. A v nedávném rozhovoru pro francouzský regionální deník La Voix du Nord prozradil, proč se nekonal návrat do Ligue 1. Jednoduše už neměl chuť pokračovat.

Ronaldo nezíská titul v asijské Lize mistrů, Al-Nassr vypadl ve čtvrtfinále po penaltách

Cristiano Ronaldo v této sezoně k pěti triumfům v evropské Lize mistrů vítězství v její asijské obdobě nepřidá. Portugalský kanonýr vypadl se svým saúdskoarabským týmem Al-Nassr ve čtvrtfinále po penaltovém rozstřelu s mužstvem Al-Ain ze Spojených arabských emirátů.

Man City ztratil brankářskou jedničku: Ederson může chybět až měsíc

Manchester City ve šlágru 28. kola Premier League pouze remizoval 1:1 s Liverpoolem a propadl se na průběžné třetí místo, kromě toho ztratil Edersona. Brankářská jednička Citizens má s poraněným stehenním svalem absentovat tři až čtyři týdny.

Sparta se nepoučila ze zápasu s Liverpoolem. Nasadit v Plzni náhradníky byla chyba, řekl Hušbauer

Fotbalový život je nestálý. Před necelými 14 dny po vyhraném pohárovém derby se Sparta topila v euforii. V uplynulém týdnu padla 1:5 s Liverpoolem, 0:4 v Plzni a situace na Letné už tak vesele nepůsobí.

Cancelo se usadil v Barceloně. Chtěl bych zůstat, doufá obránce

Barcelona si před uzavřením letního přestupového okna vypůjčila Joãa Cancela, jehož budoucnost ale zůstává nejasná, protože smlouva kmenového hráče Manchesteru City neobsahuje opci. Portugalský reprezentant nicméně věří, že zůstane v Katalánsku.

Odvety osmifinále LM: Barcelona hostí Neapol, Arsenal musí otočit s Portem

V Lize mistrů se v úterý rozhodne o dalších dvou čtvrtfinalistech. Barcelona po úvodní remíze 1:1 přivítá v osmifinálové odvetě Neapol. Lídr anglické ligy Arsenal bude doma otáčet průběžný stav 0:1 proti Portu. Oba duely mají výkop ve 21:00.

Vyloučení Krejčího v Plzni? Rozhodčí nechyboval, zhodnotila situaci komise

Sudí Dalibor Černý v nedělním šlágru 24. kola FORTUNA:LIGY mezi Plzní a Spartou nechyboval, když v 52. minutě vyloučil kapitána hostů Ladislava Krejčího. Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR byl zákrok před druhou žlutou kartou z pohledu trestu hraniční a hlavní arbitr za něj letenského obránce napomenout mohl. Naopak videorozhodčí Tomáš Kocourek dvakrát chybně zasáhl do hry v utkání Ostravy s Olomoucí předtím, než sudí Dominik Starý po přezkoumání situací ze záznamu nařídil na každé straně jednu penaltu. Komise to uvedla v komuniké.

Musíme hrát jako ve druhé půli, tak můžeme uspět, uvedl Coufal po zápase s Burnley

Obránce Vladimír Coufal si nedovedl vysvětlit výkon hráčů West Hamu v nedělním 28. kole anglické ligy s Burnley. První poločas označil za naprosto katastrofální, po přestávce ale podle něj "Kladiváři" hráli přesně tak, jak by měli. V rozhovoru pro klubovou televizi také ocenil střídající spoluhráče Michaila Antonia a Dannyho Ingse.

Hlavičkoval do soupeře, dostal vyhazov. D'Aversa skončil jako trenér Lecce

Na záchranářské střetnutí mezi Lecce a Hellasem asi jen tak nezapomene Roberto D'Aversa. Osmačtyřicetiletý trenér se po závěrečném hvizdu dostal do křížku s hostujícím útočníkem Thomasen Henrym, jemuž uštědřil lehkou hlavičku do obličeje. A domácí klub o den později zareagoval na tento incident vyhazovem italského kouče, jenž vedl mužstvo od startu sezóny.

Klopp ze mě udělal lepšího trenéra. Přeju si, aby se brzy vrátil, prohlásil Guardiola

Kouč hráčů Manchesteru City Pep Guardiola si myslí, že jeho protějšek Jürgen Klopp z Liverpoolu se brzy k trénování vrátí, jelikož svou práci až příliš miluje. V rozhovoru s BBC po nedělním šlágru 28. kola anglické ligy na Anfieldu (1:1) uvedl, že Klopp z něj udělal lepšího trenéra a z "Citizens" lepší mužstvo. Myslí si, že fotbal podobné osobnosti potřebuje.

Měli jsme velmi dobré šance, celkově je to hořkosladké, uvedl po šlágru van Dijk

Kapitán Liverpoolu Virgil van Dijk prohlásil, že remíza proti Manchesteru City, po níž tři týmy v čele Premier League dělí pouhý bod, je pro oslabené Reds "hořkosladká". Litoval, že domácí neuměli být produktivnější.

Druhý poločas byl ten nejlepší, který jsme proti City kdy odehráli, hodnotil Klopp

Trenéra Jürgena Kloppa nadchl výkon hráč Liverpoolu v nedělním domácím šlágru 28. kola anglické ligy s Manchesterem City, přestože s ním remizovali 1:1 a klesli na druhé místo. Podle něj "Reds" odehráli nejlepší druhý poločas proti obhájci titulu za dobu jeho působení u týmu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele