základní skupiny - skupina D, 1. kolo
20.09.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Loňský finalista se z raketového direktu probral až ke konci, v San Sebastiánu srovnal Martínez

Real Sociedad remizoval v utkání prvního kola Ligy mistrů na vlastním hřišti s Interem 1:1 a do tabulky skupiny D si připsal první bod. Baskové do prvního duelu ve slavné soutěži po 10 letech vstoupili aktivně a již ve čtvrté minutě se po zásahu Braise Méndeze ujali vedení. To jim vydrželo až do 87. minuty, kdy z ojedinělé příležitosti Nerazzurri srovnal spolehlivý střelec Lautaro Martínez.

Sociedad se po 10 letech mohl těšit na další utkání v základní skupině Ligy mistrů. Hned na úvod proti sobě ale rozhodně neměl lehkého soupeře. Byl jím totiž italský Inter, který loni dokráčel až do neúspěšného finále této soutěže proti Manchesteru City. V letošní sezoně navíc italský celek zvítězil ve všech dosavadních čtyřech ligových duelech, v nichž třikrát udržel čisté konto.

Vstup do duelu v San Sebastiánu se Nerazzurri nevydařil, když již v úvodních minutách čelili velkému tlaku domácích. Ve třetí minutě zachránila Inter po pumelici Andera Barrenetxey branková konstrukce, o několik okamžiků později již hosté po zaváhání v rozehrávce inkasovali, když Yanna Sommera překonal ranou k tyči Méndez.

Inter se do zakončení nedostával, neboť skvěle bránící Baskové drželi hosty daleko od vlastní branky. S blížícím se koncem úvodní půle naopak světlemodří ještě přidali na intenzitě, z čehož ve 41. minutě vzešla příležitost Robina Le Normanda. Ten ale ideální centr Tekafusy Kuba nevyužil a hlavou zamířil těsně nad břevno. Krátce před odchodem do šaten to vzal Japonec po průniku do vápna přímo na sebe, přízemní ranou ale Sommera nepřekonal.

Hostující gólman byl znovu v permanenci krátce po návratu na trávník, ve 47. minutě zneškodnil nebezpečný Méndezův pokus z přímého kopu. Inter neinkasoval ani po následném rohu, neboť proti hlavičce domácího kapitána Mikela Oyarzabala vytáhl Sommer další světový zákrok. Na útočné polovině se Nerazzurri i nadále trápili a Álex Remiro zůstával bez práce.

V 69. minutě byli domácí po dalším skvostném centru Kuby blízko navýšení vedení, hlavička Mikela Merina po rohovém kopu ovšem pouze orazítkovala horní tyč. A tak mohli o deset minut později z ojedinělé příležitosti udeřit svěřenci trenéra Simoneho Inzaghiho, gólovou radost Marcuse Thurama ale uťal ofsajd. Přesto se Inter vyrovnávací trefy dočkal, když krátce před koncem rozhodl o dělbě bodů po ideálně načasovaném náběhu Martínez.

Sociedad tak hned na úvod skupiny D zapisuje cennou remízu s loňským finalistou. V příštím zápase vyzve 3. října venku Salzburg, Inter doma ve stejný den přivítá Benfiku.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (35)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
ACSeRw!n

1:1

Reagovat
Tomanatura

5 zmen v sestave, souper co pressuje a najednou si nedokazi nahrat na dva metry. Pokud to v polocase neprostrida, skonci to debaklem.

Reagovat
Tomanatura

Nikdy jsem nevidel od Barelly a Bastoniho hirsi vykon. Mimochodem, toto je zapas pro ty fanousky Asllaniho.

Reagovat
cresposuper

Najhorsi vykon za asi pol roka. Urobit 5 zmien sa ukazalo ako velka chyba, zvlast taky Arnautovic posobi az komicky, aj Carlos a Asllani velmi zle. O polcase kludne Thuram, Dimarco a Frattesi.

Reagovat
Deki

Sestavu jsem moc nechápal a zatím se to potvrzuje. V lize máme Empoli, ale Inzaghi zrovna teď v LM udělá tolik změn v sestavě. Snad přijde zlepšeni. Bod by byl zlatý

Reagovat
Tomanatura

Sem si byl jisty, ze ted pojede jeste v plne a empoli a sassuolo prostrida. No nevim hestli je ted spokojeny

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
Nuno čomes

Klasický Inzaghi. Vždy to udělá naopak

Reagovat
Interista_4ever

Souhlasím, ty změny v sestavě se bohužel podepsaly na dnešním výkonu. Aspoň, že máme ten bod.

Jinak Pavard, první zápas a poměrně slušný výkon.

Forza Inter Sempre!!

Reagovat
cresposuper

0 striedani

Reagovat
cresposuper

Typek mu zakliesti nohu a ked ju chce vybrat, dostane redku?

Reagovat
Furia Ceca

Červená za to, že se veřejně snažil udělat se výrazně vybavenějším, než ve skutečnosti je

Reagovat
Panděvova ofina

Jako viděl jsem hodně simulací a teatrálních vystoupení, ale to co předvádí hráči Realu je strašný. Hrajou skvěle, ale tohle jim ten dobrý výkon strašně dehonestuje. Nečekal jsem lehký zápas, ale podle mého jsme je dost podcenili.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
Nuno čomes

Ten, kdo chápe myšlenkové pochody Inzaghiho, tak klobouk dolů. Celou dobu jede v plné a první změny udělá rovnou v prvním zápase LM, kdy pak máme v lize Empoli. Opravdu Mister

Dumfriesovi slušné výkony vydržely opravdu dlouho

Reagovat
Nuno čomes

Capitano!

Reagovat
Furia Ceca

Inter v TOP formě Pche, to určitě... Inter včerejšímu AC nesahá po kotníky a Laziu ani po paty. Až na gól z ofsajdu nepředvedl Inter vůbec nic.

Reagovat
Furia Ceca

Nemáte zač

Reagovat
md92

Jak to, že má fanda Juventusu tolik času na sledování ostatních zápasů Ligy Mistrů?

Reagovat
Furia Ceca

Možná proto, že je to ve všední den večer...?

Reagovat
Tomanatura

Sociedad se po stahnuti zaporneho Arnautovice s Asllanim nedostal k vapnu, hrat se o 10 minut dyl, skonci to 1:3. Inzaghi to posral se sestavou, to je vse.

Reagovat
Truffaldino

Nepochopitelně, ta skupina není úplně jednoduchá a postup není samozřejmost.

Reagovat
Furia Ceca

Nebo možná stačilo hrát o 10 minut dřív Nebo spíš o 80... Sestava prokauč, o tom žádná, ale to nic nemění o tom, že Inter do 70. minuty byl hrozně pasivní.

Reagovat
Nuno čomes

Absolutně nepochopitelně ale

Reagovat
DelPiero137

cca v 75min som pozeral na statistiky, jedna strela Interu na branu. Cez vikend Sociedad velmi potravil Real. Aj ked Inter ale tesi ma ze tam ta kvalita je len to .Simone posral zostavou.

Reagovat
Alberto Aquilani

Tu sa zas robí ako keby bol Sociedad neviem čo a Inter by mal byť povinný ich sfúknuť 5:0. Najmä doma sú veľmi silní a navyše to Inzaghi predsa len trošku podcenil. Inter postúpi úplne vpohode, rovnako tak ako AC.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Interista_4ever

Aha.., říká kdo? Vidím jen nějakou špínu z Juventusu, která si říká "Furia Ceca"...

Reagovat
Furia Ceca

Nemáš na to co říct, tak to bereš přes osobní rovinu, co? Tak tos nemusel psát vůbec nic.

Reagovat
Deki

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Raul=Real

Socky, to malo byť víťazstvo tak o 2-3 goly

Reagovat
Phillipinho

Podle sestrihu a statistik mel Real Sociedad vyhrat rozdilem tridy. Skoda, ze se jim dost casto stava, ze zahodi spoustu sanci a pri vysledku o gol se pak rozhodne Alguacil zbytecne jit vysledek branit. Navic proti daleko zkusenejsimu tymu, ktery ma vepredu Lautara....

Kazdopadne ta skupina je hodne otevrena. Doufam, ze Socky zabojuji o postup, protoze hraji dlouhodobe super fotbal a je to jeden z nejlepe vedenych klubu ve Spanelsku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele