základní skupiny - skupina B, 3. kolo
24.10.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Elye Wahi (© AFP)

Lens nadále putuje Ligou mistrů bez porážky. Schopnosti kata Arsenalu poznalo i PSV

Hráči Lens uhájili ve třetím duelu skupiny B Ligy mistrů neporazitelnost, když s hostujícím PSV uhráli remízu 1:1. Po bezbrankové první půli otevřel skóre v 55. minutě parádní ranou Johan Bakayoko, jenž zaznamenal premiérovou trefu v nejprestižnější evropské soutěži. Radost Nizozemců však nevydržela dlouho, neboť o vyrovnání se po hodině hry postaral autor vítězného gólu z nedávného utkání s Arsenalem Elye Wahi. Eindhoven tak alespoň potvrdil pozitivní bilanci s francouzskými soupeři, s nimiž prohrál jediné z posledních sedmi střetnutí.

Domácí celek při své první účasti v Lize mistrů po 20 letech překvapoval. Na úvod základních skupin remizoval v Seville, naposledy si dokonce vyšlápl na anglický Arsenal, a nenápadně se tak ujal vedení ve skupině. Zato PSV se příliš nedařilo, když dosud vydolovalo pouze bod za remízu se Sevillou a průběžně bylo poslední. Celkově však zvítězilo v pěti z posledních šesti soutěžních utkání a disponovalo solidní formou.

Bouřlivá atmosféra na stadionu od úvodu motivovala domácí fotbalisty k ofenzivnímu snažení. Do slibné příležitosti se v osmé minutě dostal aktivní Deiver Machado, jehož pokusu však scházela potřebná razance a stala se snadnou kořistí brankáře. PSV si výraznější šanci vybojovalo až ve 28. minutě, kdy Hirving Lozano kroucenou střelou na zadní tyč sice překonal bezmocného brankáře, k jeho smůle však míč doputoval právě jen do brankové konstrukce.

V 55. minutě na chvíli utišila domácí fanoušky nádherná střela Bakayoka, která z úctyhodné vzdálenosti zamířila přesně do dolního rohu brány. Pro 20letého Belgičana to byla vůbec první trefa v Lize mistrů. Loňský vicemistr Francie dlouho neotálel a jen o 10 minut později srovnal skóre po prudkém centru Przemyslawa Frankowského za obranu efektním sklepnutím na bližší tyč Wahi. Ztráta dvou bodů pro Lens znamenala přenechání první příčky v tabulce londýnskému Arsenalu, který v souběžně hraném utkání uspěl na hřišti Sevilly.

První vzájemný zápas ve skupině B tak skončil remízou, odveta je v plánu 8. listopadu v Nizozemsku.

Autor: Livesport.cz / David Tůma

Komentáře (3)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
Dalibor Sladky

výhra domácich

Reagovat
Shevchenko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele