základní skupiny - skupina G, 3. kolo
05.10.2022 21:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Raphael Guerreiro (© AFP)

Sevilla schytala debakl od Dortmundu a naděje na osmifinále se jí vzdálila

Sevilla prohloubila své trápení v milionářské soutěži a tentokráte po hodně nepovedeném prvním poločase nakonec podlehla německému Dortmundu ve vysokém poměru 1:4. Díky debaklu Kodaně s Manchesterem City (0:5) sice poskočila na třetí místo s jedním bodem, ovšem její ztráta na vedoucí duo je už výrazná. Naopak BVB se dokázalo oklepat z ligové porážky v Kolíně (2:3) a udělala důležitý krok k vytouženému osmifinále Ligy mistrů.

Strůjcem úspěchu hostujícího celku se stal teprve devatenáctiletý anglický záložník Jude Bellingham, který na první gól nahrál a druhý sám vsítil, navíc se stal prvním náctiletým hráčem v historii, který skóroval ve třech duelech LM v řadě. Borussia vstoupila do tohoto středečního zápasu naprosto famózně a již po šesti odehraných minutách vedla díky trefě osmadvacetiletého portugalského reprezentanta Raphaëla Guerreira.

Ten si po finální nahrávce Bellinghama posunul míč až do pokutového území protivníka a svou tvrdou ranou přes bránícího Alexe Tellese překonal marně se natahujícího brankáře Bounoua. Domácí se v žádném případě nechtěli vzdát a o čtyři minuty později měli vyrovnání na dosah, jenomže Youssef En-Nesyri ve stoprocentní pozici ani nadvakrát nepřekonal fantastického gólmana Meyera.

Krátce po dvaceti odehraných minutách byl vyloučen Youssef En-Nesyri za zmaření vyložené brankové možnosti, nicméně italský rozhodčí Mariani po přezkoumání videozáznamu zaznamenal předchozí nedovolený zákrok hostujícího Karima Adeyemiho a červenou kartu tak vzápětí odvolal. Sevilla si vypracovala svou druhou velkou příležitost ve 37. minutě, avšak osamocený Carmona trestuhodně selhal a prostor tří tyčí vůbec netrefil.

Dortmund rozhodl o svém úspěchu v závěrečné pětiminutovce úvodního dějství, kdy pojistil svůj náskok hned dvěma trefami. Nejprve se prosadil právě talentovaný Bellingham, jenž se na levé straně pokutového území zbavil bránícího Gudelje chytrou kličkou a pak přízemním obstřelem z mírného úhlu rozvlnil síť - 0:2. Ve 43. minutě byl rozdíl ve skóre dokonce tříbrankový, protože po ráně Moukokoa a zákroku Bounoua stanul před poloprázdnou brankou Adeyemi a svou pohotovou dorážkou ji neminul.

FC vykřesalo naději na bodový zisk šest minut po výměně stran. Vůbec poprvé v této sezóně měl přesnou mušku marocký útočník En-Nesyri, když si naskočil na rohový kop Tellese a svou hlavičku ze sedmi metrů usměrnil přímo k levé konstrukci. V následujícím průběhu neproměnil hned dvě velké šance Moukoko a na opačné straně netrefil vzdálenější tyč jen o decimetry Telles, hosté přidali čtvrtou uklidňující trefu v 75. minutě.

Gólový účet uzavřel Julian Brandt povedenou hlavičkou ze středu šestnáctky soupeře po vynikajícím centru aktivního Moukokoa z levého křídla. Ve zbývajících minutách se utkání spíše dohrávalo, za zmínku stojí jen dělovka střídajícího Dolberga z 86. minuty, která orazítkovala břevno.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Raul=Real

Toto definitívne zlomí väz Lopemu, inak to nevidím

Reagovat
Phillipinho

Ten uz ho ma zlomenej. Ve ctvrtek prileti Sampaoli.

Reagovat
Raul=Real

A je to dobra volba ten Sampaoli? Vsade kde bol dostal do 2r padaka

Reagovat
Mass

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat
Messiáš

Sevilla prekvapi!

I kdyz ta je v takove letargii, ze to bude dost slozite. V predpokladane sestave chybi Carmona, ktery je jedno z mala pozitivnich prekvapeni. Jsem zvedavej, co s tim udela Sampaoli, chce to velikej rez do tymu uz v zime.

Prani: 1:0, tip 1:1/1:2

Reagovat
Mass

Tohle by byl docela brutální zářez, kdyby nebyl VAR.

Reagovat
Mass

A teď špatně odpískaná standartka před vápnem, to je špatnej rozhodčí

Reagovat
Raul=Real

Sevilla, nepostup z takejto skupiny nemehla podobne ako atleti

Reagovat
smazaný uživatel

Lope ven. Tohle už nema kam, strasna Sevilla letos.

Reagovat
Phillipinho

Ani bych tak nevinil Lopeho, jako Monchiho a obecne vedeni. Ten tym je prestarlej, bez rychlych kridelniku, utocnika a stoperu. Sampaolli s tim jenom tezko neco udela.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele