základní skupiny - skupina G, 6. kolo
02.11.2022 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Rico Lewis (© AFP)

Manchester City otočil se Sevilleou, rozhodla druhá půle

Manchester City porazil na závěr základní skupiny Ligy mistrů Sevillu 3:1. Skóre otevřel hostující Rafa Mir, vyrovnání zařídil sedmnáctiletý Rico Lewis, poté se trefili ještě Julián Álvarez a Riyad Mahrez.

Domácí mohli jít do už ve druhé minutě vedení, Cole Palmer ale nedokázal na přihrávku Alváreze navázat adekvátně a ve velké šanci mířil nad. Ve dvacáté minutě se do pokutového území Citizens vřítil Mir, jeho ránu na zadní tyč však skvělým zákrokem vyrazil Ortega, který dostal šanci místo Edersona.

O pár minut později hostující gólman Bounou podklouzl při odkopu a vybídl k akci Grealishe, Citizens se nakonec prokombinovali až do obrovské šance, jenže brankář Sevilly dokázal svou chybu napravit a Gündoganovu střelu poslal alespoň na rohový kop.

Po půlhodině hry se Sevilla ujala vedení. Rozehrávky rohového kopu se ujal bývalý záložník Realu Madrid Isco, který poslal nádherný nadýchaný centru na zapomenutého Mira, jehož si domácí obrana vůbec nevšímala. Hostující útočník toho využil a hlavičku poslal obloukem za bezmocného Ortegu.

Vyrovnání si domácí připravili v 52. minutě. Trestuhodné chyby v rozehrávce se dopustil Alex Telles, po jehož špatné přihrávce prostrčil Álvarez míč na Lewise. Ten vypálil na přední tyčku tvrdou ránu, která prošla až do sítě. Pro mladého krajního obránce šlo o vůbec první gól v profesionální kariéře.

Zanedlouho mohl druhý gól po centru Fodena přidat Dias, ale Bounou fantasticky zakročil.

A tak si domácí fanoušci museli na vedoucí gól počkat až do 73. minuty. City se obrovsky vyplatilo nasazení Kevina De Bruyneho, který okamžitě přidal do hry kreativitu a také ukázal svou genialitu. Narýsoval totiž neuvěřitelnou kolmici za hostující obranu, za kterou si naběhl Álvarez. Ten proti Bounouovi zvolil kličku, která mu vyšla na jedničku a poté už zakončil do zcela prázdné brány.

Definitivní potvrzení přidali Citizens o deset minut později. Álvarez aktivně napadal defenzivu Sevilly, stoper Carmon se zamotal do vlastní kliček a míč přišel. Autor předchozí branky poté našel Mahreze, který zakončil svou silnější levou nohou a trefil se přesně do horního růžku.

Diváci se na Etihad Stadium nenudili ani v závěru. Nejprve po odvráceném rohu vracel balon zpět před bránu Bernardo Silva a Dias hlavičkoval z malého vápna. Bounou se musel mít na pozoru. Už v nastaveném čase vypadl na druhé straně Lamelův centr Ortegovi přesně na kopačky Delaneyho, jenže než stihl cokoliv udělat, zmenšil mu domácí brankář střelecký úhel natolik, až přestřelil.

Definitivní tečku za utkáním udělali nakonec domácí, když po Álvarezově centru zakončoval Foden, ten však nemířil přesně.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
MCFC_8

2:0...posetrit niektorych hracov zo zakladu, Erling este hrat nebude a nebal by som sa posadit KDB, Bernarda, Cancela, Edersona, Rodriho

Reagovat
smazaný uživatel

Takze zase 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
EverlastD

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ze by do tretice luxusnich 0:0?

Reagovat
Elmas

4:2

Reagovat
Kinky7

1:0

Reagovat
Mateo16

Alex Telles 45 minute pride na ihrisko a v 54 minute spravi po chybe golovku pre City.

Ty vole ja som este horsieho hraca nevidel. Keby nebol Sampa dinosaurus uz davno ho vyhodi z kadra

Reagovat
Kinky7

Mno. Ještěže United Alvareze nechtěli

Reagovat
wiggum

Sevilleou? To je zase co?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele