základní skupiny - skupina C, 5. kolo
26.10.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Sadio Mané (© AFP)

Frustrovaná Barcelona s Bayernem zase prohrála

Pošesté v řadě dokázal Bayern Mnichov porazit slavnou Barcelonu. Na Camp Nou po skvělých průnikových přihrávkách dvakrát udeřil a především domácím nepovolil vůbec nic. Katalánci dokonce neregistrovali jedinou střelu na branku, což asi nejvíc zvýrazňuje jejich zmar. V nastavení pak přidali hosté ještě třetí branku. Bayern je jistým vítězem skupiny, Barca si na jaře zahraje jen Evropskou ligu.

Frustrace z Bayernu a snad i z jistého nepostupu, tak by se dal jednoduše charakterizovat první poločas v podání Barcelony. Utkání Interu s Viktorií Plzeň definitivně rozhodlo o tom, že se katalánský obr nepodívá do osmifinále nejprestižnější klubové soutěže podruhé v řadě a bude hrát jen Evropskou ligu.

Bayern šel na Camp Nou do vedení už po deseti minutách. Gnabry načasoval fantastickou přihrávku na rozeběhnutého Maného, ten si převzal balón a šikovnou koncovkou obhodil Ter Stegena. Rychlý gól s Barcelonou zamával a strašák jménem Bayern začal nabývat reálných kontur.

Po půlhodině hry prostrčil Musiala balón na Gnabryho a přečíslení 3 na 2 zakončil chladnokrevně Eric Choupo-Moting - 2:0. Německý mistr měl první poločas pod kontrolou a od třetího políčku zachránilo Barcelonu jen štěstí, protože Musiala ani nadvakrát Ter Stegena nepřekonal.

Štěstí vzápětí vystřídala smůla, protože z následujícího protiútoku a střetu De Ligta s Lewandowskim odpískal Taylor pokutový kop a svůj verdikt po zásahu VARu a osobního shlédnutí videa odvolal. Barcelona žádnou penaltu nekopala a první poločas pro ní skončil porážkou 0:2. Nutno podotknout, že bavorský celek předvedl takticky bezchybný výkon.

Xavi ponechal na trávníku stejnou jedenáctku, zatímco Nagelsmann jednu změnu provedl a Goretzku nahradil Sabitzer.

Barcelona se snažila vstoupit do druhého poločasu aktivně, narážela však na skvěle organizovanou hru soupeře a brankář Ulreich zkrátka neměl nic pořádného na práci. Bayern navíc vyrážel dopředu a po dalším skvělém pasu vstřelil kvůli těsnému ofsajdu neuznaný gól Gnabry.

Teprve až v 70. minutě měli domácí nebezpečnou šanci po dravém průniku střídajícího Fatiho, nicméně barcelonský mladík rozvlnil jen boční síť. Kataláncům se nedala upřít snaha, chyběl tomu ale větší důraz v koncovce a odvážnost. Raphinha se sice dral do nadějné šance, problém byl v tom, že si pomohl rukou.

Nešlo to. Bayern hru kontroloval a nakonec zvítězil tříbrankovým rozdílem. Už v páté minutě nastavení nesedla střela Gnabrymu, ale před Ter Stegenem "vyplaval" Pavard a udělal tečku za zápasem.

Situace je ve skupině C rozhodnutá. Bayern jde z prvního místa a do osmifinále ho doprovodí Inter. Třetí je Barcelona a poslední skončí Viktoria Plzeň. Poslední kolo na tom už nic nezmění.

Autor: Ondřej Linhart / o2tv.com, uefa.com

Komentáře (392)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele