základní skupiny - skupina E, 3. kolo
05.10.2022 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Chelsea v zápase s AC dominovala, nakonec vyhrála o tři góly

Chelsea měla před zápasem s AC Milán pouze jeden bod a nutně potřebovala zvítězit. Hráči anglického celku předváděli od prvních minut pěkný fotbal a po prvním poločase zaslouženě vedli po brance Wesleyho Fofany. V druhé půlce domácí přidali v rychlém sledu další dva góly a po výborném výkonu získali tři body, které je posunuly na druhé místo, kde mají nyní stejně bodů jako jejich italský soupeř.

Domácí byli od začátku utkání aktivnější, již v 5. minutě vyzkoušel pozornost hostujícího gólmana Mason Mount, jenž nebezpečně vystřelil z dálky, ale Tătăruşanu zůstal klidný a jeho pokus zlikvidoval. Hráči italského týmu v soubojích přitvrdili a v rozmezí sedmi minut obdrželi žlutou kartu Krunić a Ballo-Touré.

Ve 23. minutě po centru z volného kopu zakončoval hlavou Thiago Silva, balón mířil pěkně pod břevno, nicméně Tătăruşanu střelu fantasticky vyrazil na roh. Chelsea se dočkala o minutu později. Ve 24. minutě Chilwell rozehrál rohový kop, na vysoký balón si naskočil opět Silva, jehož hlavičku doprostřed brány gólman jen vyrazil před sebe, po skrumáži v malém vápně se k míči dostal Fofana a balón uklidil k tyči.

Ve 33. minutě dostal pěknou přihrávku Mount a tváří v tvář brankáři vstřelil druhou branku, ta však nemohla být uznána z důvodu ofsajdového postavení.

Hosté mohli srovnat v nastaveném čase prvního poločasu. Nejdříve si Rafael Leão pohrál s obranou soupeře a po krásné individuální akci se dostal až k zakončení, s jeho střelou doprostřed brány si ovšem Kepa poradil. Vzápětí se v malém vápně dostal k balónu Krunić, nicméně i on v obrovské šanci selhal a domácí znovu podržel výtečný brankář. Více už se v první půlce nestalo, a tak se šlo do šaten za stavu 1:0 pro domácí.

Na druhý gól Blues nečekali dlouho. V 56. minutě si dlouhý balón z levé strany zpracoval Reece James a svým přesným centrem našel Aubameyanga, který se nerozpakoval a z první prostřelil gólmana hostů. Chelsea druhý gól povzbudil a v 62. minutě už to bylo 3:0. Po pěkné kombinaci poslal přihrávku do strany Sterling, míč převzal James a z bezprostřední blízkosti vymetl pravou šibenici branky soupeře.

AC zareagovalo na třígólovou ztrátu dvojitým střídáním. Ze hry odstoupili Krunić a De Ketelaere a místo nich přišli Gabbia s Rebićem. Na straně domácích skončili Aubameyang a Kovačić, které nahradili Gallagher a Jorginho.

Domácí si hlídali pohodlný náskok a už se nikam zbytečně netlačili. Italský tým se snažil s výsledkem něco udělat, ale jeho útočné pokusy zlikvidovala pozorná obrana Chelsea. V poslední velké šanci zápasu se v nastaveném čase objevil hostující Divock Origi, jenž si naskočil na přesný centr, ale jeho hlavička mířila vysoko nad bránu.

Chelsea podala dominantní výkon a výhrou se posunula na druhé místo, kde má nyní stejně bodů jako AC Milán.

Autor: Jan Keňo / whooscored.com

Komentáře (350)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele