základní skupiny - skupina G, 4. kolo
11.10.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Jude Bellingham (© AFP)

Sevilla se pod Sampaolim zlepšuje, nyní vybojovala cenný bod v Dortmundu

Dortmund si před týdnem přivezl vysokou výhru ze Sevilly v poměru 4:1, ovšem v domácí odvetě na svého španělského rivala vítězně nevyzrál. Na vedoucí gól soupeře z úvodu zápasu sice do přestávky odpověděl, jenomže poté si žádnou gólovou příležitost již nevypracoval. Kvůli remíze 1:1 si tak definitivně nezajistil osmifinále Ligy mistrů, se sedmi body stále zaostává za vedoucím Manchesterem City o tři body. Naopak hosté zůstávají na třetí příčce se dvěma body.

Španělský celek pod vedením nového argentinského trenéra Jorgeho Sampaoliho vstoupil do tohoto úterního zápasu s velkou aktivitou a první větší možnost si vypracoval ve 12. minutě. Po pasu Jesuse Navase se opřel do balónu Rakitič, ale jeho nadějný pokus proletěl o kousek nad břevnem. Neuběhlo však ani dalších šest minut a Sevilla šla přeci jen do překvapivého vedení díky trefě francouzského mladíka Tanguye-Austina Nianzoua.

Teprve dvacetiletý obránce si naskočil na vynikající přímý volný kop Rakitiče a povedenou hlavičkou zamířil z deseti metrů přímo k levé konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Kobela. Nicméně Borussia od tohoto okamžiku zvýšila své obrátky, vidět byl hlavně devatenáctiletý anglický talent Jude Bellingham. Ten se nejprve ukázal po necelé půlhodině hry, když se marně dožadoval odpískání pokutového kopu.

Zhruba deset minut před přestávkou už však z ničeho nic vyrovnal, jelikož po rychlé akci a následném centru Meuniera z pravého křídla překonal bezmocného brankáře Bounoua akrobatickým volejem z hranice brankového území. Stejný hráč mohl dokonce otočit vývoj tohoto střetnutí ve 41. minutě, tentokráte po finální nahrávce Brandta téměř od brankové čáry vypálil z dobrých dvaceti metrů a horní tyčku minul zhruba o půl metru.

Po změně stran se dlouhou dobu nic nedělo, teprve v polovině druhého dějství si FC mohlo vzít zpět ztracený náskok. Po rohovém kopu prodlužoval hlavou za sebe Nianzou, volný Lamela se ale zalekl zakončení do poloprázdné branky a z bezprostřední blízkosti ani nadvakrát trestuhodně nepřekonal Kobela. Ve zbývajícím průběhu stojí za zmínku jen hlavička navrátivšího se kapitána BVB Hummelse, která proletěla o decimetry nad břevnem.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
guzman

2:0

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele