základní skupiny - skupina C, 3. kolo
04.10.2022 18:45 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Bayernu (© AFP)

V Mnichově pokračoval Oktoberfest. Plzeň „tekla“, Bayern se opájel radostí

Také třetí setkání Plzně s evropským gigantem skončilo neúspěšně, Západočeši podlehli Bayernu 0:5. Hostující obrana se proti kombinačně vyspělému soupeři nestačila otáčet a ve 21. minutě již prohrávala rozdílem třídy. Dvěma góly a skvělým výkonem se blýskl Leroy Sané, jenž se tak se svým týmem den po tradičních pivních slavnostech skvěle naladil na víkendové derby s Dortmundem.

Před úřadujícím českým mistrem stál zatím dost možná nejtěžší úkol dosavadního průběhu skupinové fáze. Bodovat v Allianz Areně se zdálo jako nadlidský úkol i vzhledem k tomu, že jediné představení Viktorie na hřišti Bavorů skončilo v roce 2013 pětigólovým výpraskem. Německý šampion se navíc na duel navnadil výborně, když o víkendu deklasoval Leverkusen čtyřmi brankami.

A svižně začal také proti Západočechům. Sané proběhl hned v sedmé minutě jako laňka statickou obranou Plzně a krásnou ranou pod břevno otevřel gólový účet Bayernu. Viktoriáni si sice vzali ponaučení z duelu proti Interu a tentokrát působili směrem dopředu mnohem aktivněji, jenže jaksi zapomněli bránit. Toho využil chvíli po Saném také Serge Gnabry, který nikým nehlídaný zvýšil z hranice vápna přízemní střelou na 2:0. Úvod hrůzy pro Plzeň nekončil, protože naprosto otevřenou obranou se prosmýkl i Sadio Mané a překonal bezmocného Mariána Tvrdoně. Bavoři mohli jen v první půli vstřelit klidně další tři góly, ale od větší ostudy hosty uchránilo štěstí a jednou i zásah videorozhodčího kvůli milimetrovému ofsajdu.

Také začátek druhého poločasu českému celku nevyšel podle představ, protože si míč zpracoval za obrannou linií Sané a bez potíží jej posunul za Tvrdoně. Astronomický rozdíl mezi oběma týmy následně potvrdil i střídající Eric Maxim Choupo-Moting, který se musel až bát toho, jak osamocený byl při gólové ráně na 5:0. Od té chvíle se již domácí snažili především nezranit, což se naopak nepovedlo hostům, v jejichž dresu ze hřiště odkulhal Lukáš Hejda.

Utkání tak skončilo podle očekávání vítězstvím bavorského celku. Oba soupeři se teď budou chystat na odvetu, která se na západě Čech odehraje už příští středu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (626)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele