základní skupiny - skupina B, 4. kolo
12.10.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Leverkusen nespasil ani Xabi Alonso, skvělý Costa dovedl Porto k další výhře

Leverkusen nedokázal navázat na výhru nad Schalke a ve středečním zápase Ligy mistrů podlehl doma Portu 0:3. Hosté uštědřili Leverkusenu lekci z produktivity, když ze tří střel na branku vstřelili tři góly. Skóre otevřel v úvodu Galeno, dvakrát se pak z penalty prosadil Taremi.

Premiéra Xabiho Alonsa na lavičce Leverkusenu v evropských pohárech nezačala úplně podle jeho představ, Porto se totiž v 6. minutě dostalo do průběžného vedení. Brankář Diogo Costa poslal za obranu Leverkusenu balón, který si našel křídelník Galeno. Ten si poradil s dvojicí Kossounou - Tah a následně poslal míč nechytatelně k pravé tyči branky Hradeckeho.

O něco šťastnější byl španělský trenér o pár minut později. Ve vápně soupeře byl totiž faulován Bakker, o čemž se rozhodčí přesvědčil až po konzultaci s VAR. K pokutovému kopu se tentokrát nepostavil Patrik Schick, který své poslední dvě penalty, shodou okolností právě proti Costovi, neproměnil, ale Demirbay. Ani on však nedokázal na portugalského reprezentačního gólmana vyzrát, když špatně umístěnou penaltu Costa bez problémů vychytal.

Po zbytek první půle byl Leverkusen lepším týmem, velkou šanci měl v 30. minutě Bakker, nicméně brankář Costa opět v brance Porta zazářil. O tři minuty později však již vytahoval míč ze své branky.

Hudson-Odoi poslal zpětnou přihrávku na malé vápno, kde si jej našel mladík Adli a poslal míč za záda Costy. Z opakovaných záběru však šla vidět teč Patrika Schicka, který nejenže stál v ofsajdovém postavení, ale míč zasáhl levým loktem, a tak branka nebyla po právu uznána.

Na začátku druhé půle přišla další obrovská šance domácích. Diaby se krásně uvolnil a přihrál přesně na Adliho, ten ve stoprocentní příležitosti však zaváhal, jeho střelu srazil na roh obětavý Cardoso.

Své zahozené šance Adli litoval o pár minut ještě více, v pokutovém území byl faulován Galeno. Íránec Taremi se z pokutového puntíku nemýlil, když střelou doprostřed branky zvýšil na 2:0.

Galeno pokračoval v laufu, a to, když v 63. minutě utekl Kossounouovi, který jej zezadu atakoval ve vlastní šestnáctce a rozhodčí Kovács odpískal již třetí penaltu v zápase. K té se opět postavil Taremi a ani podruhé dnes nezaváhal, brankář Hradecky sice vystihl stranu, nicméně i na tuto střelu byl krátký - 3:0.

Na druhé straně neproměnili své šance Moussa Diaby ani Patrik Schick, prvního z nich skvěle vychytal Costa, český reprezentant pak branku soupeře minul.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (15)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
FC Porto FC

Ten faul byl kurva venku!

Reagovat
Coutinho10

aspoň v tom zazdění penalt není Schick sám

Reagovat
Coutinho10

Schick aspoň tečnul z ofsajdu gól

Reagovat
Shevchenko

To už není možné

Reagovat
Coutinho10

Odoi kdyby to vzal pravou placírou, tak to tam zatočil...on si to nechá do úhlu na levou

Reagovat
Tomanatura

Neuveritelne, Porto 3 strely a 3 goly, Leverkusen je tento rok zaklety

Reagovat
Müllered

Nefunguje nic, o to smutnější, že tahle skupina byla tak hratelná.

Reagovat
Shevchenko

Schick 4. sezóna v LM, 18 zápasů, 0 gólů...

Reagovat
10

síla

Reagovat
nani92

Reagovat
cr7sux

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele