základní skupiny - skupina H, 2. kolo
29.09.2021 18:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Alex Sutormin (© AFP)

Zenit Petrohrad přejel Malmö a získal první tři body

Zenit Petrohrad přiživil naděje na postup ze základní sestavy, v domácím prostředí přehrál Malmö a převahu nakonec vyjádřil i čtyřmi góly. Ruský šampion má první body, ten švédský zůstává na nule a nadále čeká na první branku.

Zenit před dvěma týdny nesehrál špatný zápas na půdě Chelsea a nakonec padl těsně 0:1, ve středu večer mu situaci ulehčil hned samotný úvod. Už v deváté minutě předvedl kombinační akci, na jejímž konci byla zpětná přihrávka Douglase Santose a přesné zakončení zcela osamoceného Claudinha - 1:0.

Domácí měli herně navrch a z tempa je nevykolejila ani dvacátá minuta a zajímavá rána Christiansena, která skončila těsně nad. Ještě před odchodem do kabin mohl Zenit odskočit na rozdíl dvou zásahů, kdyby měl o něco lépe seřízená mířidla Malcom.

Petrohradským fanouškům to ovšem nemuselo příliš vadit, jelikož krátce po změně stran to 2:0 skutečně bylo. Opakovaně přitom selhala švédská defenzíva, nejprve nechala proletět vápnem centr z rohového kopu, míč se následně dostal k Rakyckému, ten se v poklidu uvolnil a posadil gólový centr na hlavu Kuzjajeva - 2:0.

Otřesení hosté se ještě nestačili vzpamatovat a přišla další rána do jejich vazu. V 53. minutě se do samostatného úniku hnal Azmoun a radost mu krátce překazil Ahmedhodzic, který zahrál rukou, vše rozklíčovalo video a obránce Malmö putoval pod sprchy.

Početní převahu se hned dvakrát snažil zúročit Dzjuba - nejprve nepropálil klubko hráčů před sebou a v 67. minutě hlavičkoval těsně mimo. Malmö se v závěru na ofenzivní odpor nezmohlo, koncentrovalo se na defenzívu a nakonec ještě dvakrát inkasovalo. Deset minut před koncem se bez velkých problémů uvolnil Sutormin a vystřelil přesně k tyči. Krátce před koncem se vyznamenal Dahlin, když vychytal Azmouna, čtvrté brance přesto neunikl. Ve čtvrté minutě nastavení naopak zaváhal, ránu Azmouna vyrazil jen před sebe a dobíhající Wendel stanovil konečný rezultát.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (11)

Přidat komentář
KingMaster13

1:1

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit hcs-1,5.

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Wambasen

Určitě těžký soupeř, ale urvat bod by vyjít mohlo.

Reagovat
Seydou Doumbia

tu by stálo za to dupnout na hosty nějaký keš ne? 1-1/1-2?

Reagovat
Stannis Baratheon

Po bitvě je každý generál, ale tady to za, to opravdu nestálo.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
T..oo..M

1:0 Dzjuba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele