základní skupiny - skupina G, 2. kolo
29.09.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Renato Steffen (© AFP)

Wolfsburg neudržel vedení a ze souboje se Sevillou odchází jen s bodem

Fotbalisté Wolfsburgu na svém hřišti přivítali španělskou Sevillu. Domácí vedli od 48. minuty, kdy se trefil záložník Steffen. Svůj náskok však ztratili krátce před koncem utkání, poté co Rakitič srovnal v 87. minutě z penalty na konečných 1:1.

První poločas nabídl necelým 12 000 divákům ve Volkswagen Areně nepříliš záživné představení. Oba týmy pečlivě bránily, nepouštěly se do riskantnějších přihrávek a hra se odbývala výhradně ve středové části hřiště. Ve 30. minutě se ke slovu dostal VAR, který se jal zkoumat podezřelý pád domácího hráče v soupeřově šestnáctce. Po chvíli ale sudí rozhodl, že se pokutový kop zahrávat nebude. Jinak se žádný z týmů nedostal do větší příležitosti a lehce nudná první půle skončila bez branek i bez šancí.

Druhý poločas si však přichystal zcela jiný příběh. Hosté se snažili hru rozhýbat střídáním a na hřiště se tak dostal šikovný krajní bek Rekik, který nahradil nevýrazného Acuňu. Místo nástupu Sevilly ale udeřilo na druhé straně. Dodi Lukebakio se na pravé straně uvolnil k centru a jeho oblouček se po několika odrazech dostal až k Woutu Weghorstovi. Ten v pádu nezištně sklepl míč na nabíhajícího Steffena, ke kterému se míč po dotyku jednoho z obránců skutečně dostal a švýcarský záložník balón napálil z voleje přímo za záda hostujícího gólmana - 1:0 pro domácí.

Sevilla reagovala hned dvojitým střídáním a v 57. minutě mohla srovnat po rohovém kopu. Hlavičku Fernanda však lapil domácí Casteels. V 73. minutě mohli naopak domácí definitivně strhnout utkání na svou stranu. Unikající Weghorst se po vynikající průnikovce řítil zleva na branku. Pod tlakem si ale míč nepřipravil úplně ideálně a jeho přízemní střelu vyrazil gólman Bono.

A neproměněná příležitost musela Nizozemce hodně mrzet. V 85. minutě totiž bulharský sudí Kabakov nařídil po konzultaci s videem pokutový kop pro Sevillu. Faulující Guilavogui byl navíc po druhé žluté vyloučen. K exekuci se postavil zkušený Ivan Rakitič, který cizelérsky poslal Casteelse na druhou stranu a pohodově skóroval. Sám chorvatský záložník mohl dokonce pro Sevillu v závěru zajistit 3 body, ovšem jeho pokus z 93. minuty skončil jen na tyči.

Oba celky si tak i v druhém utkání skupiny G připsaly remízu a se dvěma body na kontě se nacházejí na druhém respektive třetím místě. Wolfsburg nyní čeká v sobotu napínavý duel s Borussií Mönchengladbach, zatímco hosté ze Španělska se v domácí soutěži utkají s Granadou.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
KingMaster13

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Těším se a budu sledovat. Snad Sevilla podá dobrý výkon a vyvaruje se zbytečných zkratů směrem dozadu.

0:2

Reagovat
DelPiero137

To co bolo za penaltu pre Sevillu

Reagovat
twelwer

to bol neskutocny grc

Reagovat
smazaný uživatel

Kde je ta dospívající kundička, kterou máme ohodnotit??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele