základní skupiny - skupina G, 6. kolo
08.12.2021 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lille (© AFP)

Lille postoupilo do osmifinále Ligy mistrů z první příčky, Wolfsburg skončil poslední

Lille potvrdilo, že je v posledních několika týdnech v parádním rozpoložení, v klíčovém duelu skolilo venku Wolfsburg a zajistilo si postup do osmifinále Ligy mistrů z první pozice. Celek z Německa naopak v pohárové Evropě pro letošní ročník definitivně skončil, neboť ze čtvrté příčky v tabulce skupiny G se logicky po tomto negativním výsledku posunout výše nemohl.

Svěřenci trenéra Jocelyna Gourvenneca cestovali do Dolního Saska se sérií sedmi zápasů bez porážky napříč domácí a evropskou frontou. A vlastně vyprodukovali výkon, jakým v loňské sezóně urvali titul v Ligue 1. Byli organizovaní a zároveň v útoku velmi efektivní. Mužstvo kouče Floriana Kohfeldta naopak v rámci Ligy mistrů a Bundesligy padlo počtvrté za sebou.

Hosté vstoupili do utkání vážně parádně. V úvodní desetiminutovce nedošlo na žádnou velkou šanci, která by mohla nějakým způsobem pohnout skóre směrem kupředu, nicméně jakmile si ji v 11. minutě vytvořily "Dogy", rázem se ujaly vedení. Ty založily rychlý brejk, Ikoné pronikl podél pravé lajny, následně ve vápně vybídl Yilmaze, jenž z blízkosti bez problémů skóroval.

Domácí jako by tento negativní moment probudil, o pár chvil později se pokoušel vyrovnávat Waldschmidt, jeho dělovka ze střední vzdálenosti každopádně skončila těsně vedle brány. Ve 28. minutě mohli gólově udeřit po standardní situaci, Arnold zprava svým centrem vyhledal v šestnáctce Weghorsta, jeho hlavička ovšem směřovala pouze do rukavic brankáře Grbiće.

Ve 35. minutě se snažilo Lille o navýšení náskoku, Yilmaz se jal rozehrát přímý volný kop, jeho střela však skončila u bližší tyčky přímo v náruči gólmana Casteelse. Ve 40. minutě naopak znovu zahrozil Wolfsburg, Mbabu vyslal prudký pas z pravé strany na Weghorsta, ten ale byl těsně bráněný stoperem Josém Fontem, a tak zakončoval hlavou jenom do zámezí.

První poločas s sebou zkrátka další branku nepřinesl, na ty další se muselo čekat až do dějství druhého. V 53. minutě hodlal francouzský výběr dostat do ještě větší pohody Ikoné, avšak po jeho individuální akci byl zlikvidován jeho následný pokus Casteelsem. V 72. minutě se již přece LOSC úspěšně prosadilo, konkrétně David, jehož do tutové pozice uvolňoval Gomes.

"Vlci" byli evidentně psychicky nahlodaní po tomto inkasování a jejich soupeř této skutečnosti využil ještě jednou ve svůj prospěch. Onana obral o míč nedůrazného Roussillona, pak Ikoné vybídl Gomese, jenž snadno překonával Casteelse. VfL se v 89. minutě dopracovalo jen ke kosmetické úpravě skóre, Renato Sanches zbytečně ztratil balón a jeho chyby využil Steffen.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
T..oo..M

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele