osmifinále - 1. zápasy
15.02.2022 21:00 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

Bernardo Silva (© AFP)

Citizens v Lisabonu deklasovali Sporting a téměř jistě si zahrají čtvrtfinále Ligy mistrů

Sporting vstupoval do dvojzápasu s rozjetým Manchesterm City jako jasný outsider a chtěl si zachovat reálnou naději na postup mezi nejlepší osmičku, ovšem úterní duel mu vůbec nevyšel a s favorizovaným výběrem vedeným španělským trenérem Pepem Guardiolou utrpěl před vlastními fanoušky příliš velký debakl v poměru 0:5. Odveta naplánovaná za tři týdny v Anglii by proto měla být pouze formalitou.

Hosté potvrdili vynikající rozpoložení z posledních měsíců a nyní dokázali zvítězit již podvanácté z předchozích třinácti zápasů. Manchester City dominoval od samého začátku ve všech odhledech a úctyhodných pět branek dokázal vsítit během úvodních osmapadesáti minut. První větší možnost byla k vidění po necelých sedmi odehraných minutách a bílo-modrý expres šel okamžitě do vedení.

Na levé straně předvedl nádhernou akci, po níž nepříjemně vystřelil Phil Foden. Brankář Adán dokázal skvěle vyrazit míč do strany, kde ho však pohotový De Bruyne vrátil před branku a zcela osamocený Riyad Mahrez už neměl žádný problém zamířit po zemi do zcela prázdné branky. Nejprve se zdálo, že tento gól nebude platit kvůli ofsajdovému postavení De Bruyneho, jenomže belgický spílmachr se v něm o několik decimetrů nenacházel.

Jasný favorit v následujícím průběhu rozhodně nepolevoval a ani ne o dvě minuty později mohl vést již o dvě branky, nicméně po načechraném centru Raheema Sterlinga hlavičkoval těsně vedle prostoru tří tyčí sedmadvacetiletý obránce Stones. The Sky Blues přeci jen přidali druhou uklidňující trefu krátce po odehrané čtvrthodině zásluhou portugalského krajánka Bernarda Silvy, jenž načínal svou profesionální kariéru v dresu úhlavního rivala CP Benfice.

Ten se po odvraceném rohovém kopu opřel do odraženého balónu z voleje, s pomocí břevna ho dopravil za brankovou čáru a Adánovi nedal žádnou naději na úspěšný zákrok. O osudu tohoto úvodního osmifinále bylo definitivně rozhodnuto ve 32. minutě. Teprve jednadvacetiletý anglický reprezentant Foden zužitkoval výbornou individuální akci Mahreze na pravé straně pokutového území, po finální přihrávce si posunul míč lehce kupředu a pak ho chladnokrevně usměrnil do bližšího spodního rohu.

Odevzdaný Sporting marně doufal, že do konce prvního poločasu již neinkasuje, avšak to se pořádně spletl. Ve 44. minutě se podruhé v tomto střetnutí zapsal do střelecké listiny Bernardo Silva. Za defenzívu protivníka si na hranici ofsajdu seběhl nesmírně aktivní Sterling, téměř u brankové čáry své zakončení neuspěchal a přihrál pod sebe právě Silvovi, jehož okamžitý pokus prošel mezi nohama bránícího Gonçala Inácia za záda naprosto zoufalého španělského strážce.

Manchester po změně stran přeci jen lehce polevil a tolik se netlačil na útočnou polovinu, i tak rozvlnil síť ještě dvakrát. Po pěti odehraných minutách druhého dějství chtěl zkompletovat svůj hattrick neúnavný Silva, ale jeho zásah po parádní nahrávce De Bruyneho nebyl uznán vinou těsného ofsajdového postavení. Za dalších osm minut přeci jen uzavřel gólový účet Sterling a za svůj výkon si vstřelenou branku určitě zasloužil.

Zkušený jamajský rodák si z levého křídla navedl balón blíže do středu hrací plochy a úchvatným projektilem ho zakroutil přímo do vzdálenější šibenice, Adán se v tuto chvíli jen naprázdno proletěl vzduchem. Ve zbývajícím průběhu se nic zásadního nestalo a utkání se spíše dohrávalo z povinnosti.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, o2tv.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 (De Bruyne)

Reagovat
MCFC_8

1:2

Reagovat
diastan

Reagovat
Bastaron

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Kinky7

2:2

Reagovat
Malresi

0:3 easy win pre City

Reagovat
DidusIneptus

Co znamená anglicky ,,pre'' ?

Reagovat
Malresi

preposition

previous to; before.

"the tree was almost certainly planted pre 1700"

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
DidusIneptus

1:4

Reagovat
Pan.Antonin

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
Seydou Doumbia

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting prekvapy, neprehra Sportingu v odvete ich ale City prejebe jak nic

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Agent z Melmacu

som zvedavý ako sa ujme no away goal rule

Reagovat
Rich

Přání 2-1, spíše ovšem 0-3

Reagovat
ttopi

Naivko

Reagovat
Rich

Jenom tip...

Reagovat
DieFohlenBMG

Bernardo

Reagovat
diastan

Reagovat
diastan

To sem teda necekal

Reagovat
MCFC_8

Suche triko...posetrime aj nejake sily na sobotu

Reagovat
John Obi Mikel

R.I.P. Sporting

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Nikikrew

Nuda

Reagovat
REPLIKATOR

Sporting

Reagovat
ttopi

Pep: Nejsme nejlepší tým na světě.

Tým: 4:0 vedení v Lisabonu. V poločase.

Reagovat
Čenda

tiskovky před zápasem ovládá, určitě hraje FM.

Reagovat
smetos

Koho o vikendu neuvidime? At vim co s fantasy

Reagovat
DieFohlenBMG

pěkný goliky

Reagovat
gazza62

Odporný tyhle mužstva z PL s tím rasistickým klečením a ještě k tomu nutit soupeře .Hnus jak tomu může někdo fandit .Jedině ovce.

Reagovat
jack_donaghy

ovce su hlupaci ako ty, ktori napriek nesuhlasi sa nedokazu povzniest nad nejake blbe a inac uplne neskodne a irelevantne gesto

Reagovat
oli9

Tak ale těch gest už stačilo ne, vem si kdyby si každý dělal gesta.. Za hladové děti, za válku na východu, za rybolov, za klima atd... ani gesta do fotbalu nepatří

Reagovat
jack_donaghy

Naozaj, v com konretne to vadi? V com to ochudobnilo ten fotbal? A keby po poklaknuti spravili kotrmelec za hladove deti a potom drep za mier (za vojnu snad nie ) tak co? Proste to vobec nevplyva na ten zapas. Bez na tych 30 sekund pre pivo alebo na hajzel a hotovo. Zbytocne plytvas energiou na rozculovanie sa nad takymto niecim.

Reagovat
oli9

já se nerozčiluju jen si myslím, že už to dělají stejně jen se setrvačnosti

Reagovat
jack_donaghy

Suhlasim s tym, ze niektori, mozno mnohi, to robia z ciste pragmatickych dovodov. Napr. Kucka v zahranici nikoho nezaujima a jemu moze byt cele zahranicie tiez do velkej miery jedno. Na druhej strane top hraci vedia, ze ovela menej ludi nastvu poklaknutim ako nepoklaknutim. Tiez ti hraci nie su filozofovia ako my tu v komentaroch, takze by som kludne veril aj tomu, ze mnohi sa s tym gestom stotoznuju a proste to robia.

Ale ako som uz naznacil, naozaj to nestoji za to sa verejne rozculovat (ako gazza62).

Reagovat
smazaný uživatel

apropoo, na AFcone si hráci klakali?

Reagovat
t0mmy33MCFC

taky me to sere a nechapu proc uz to neukonci, ale abych kvuli tomu menil tym to ne, na to jsem asi malo plastic

Reagovat
JohnKoul

Ne každej je taková rasistická špína jako ty. Svět už ti nepatří, nerozumíš mu, utekl ti. Jsi zbytečnej.

Reagovat
smazaný uživatel

zbytečnej jak tvoj život?

Reagovat
penepi

Parádička, tri dni pred odvetou je derby, aspoň môžeme ísť do neho v plnej sile.

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
penepi

odveta tiež dobre

Reagovat
berliner

Jo jo pamatuji si tu odvetu skoncila 7:1 pro Bayern

Reagovat
JohnKoul

PL

Reagovat
pobody's nerfect

odvetu můžou skrečnout, kontumačně prohrát 3:0 a hotovo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele