základní skupiny - skupina G, 5. kolo
23.11.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Joan Jordán (© AFP)

Sevilla se po vítězství nad Wolfsburgem vrátila do hry o postup

Domácí skvěle vstoupili do utkání a už v 13. minutě vedli po zásahu Jordána. Wolfsburg působil většinu času velmi bezradně a v nastavení druhého poločasu ještě inkasoval konečný políček, když se trefil Rafa Mir. Sevilla tak poskočila na třetí místo tabulky, Wolfsburg je čtvrtý. Situace ve skupině je tak před posledním kolem zcela otevřená a závěr skupiny bude ohromně napínavý.

Do odvetného duelu vstoupili mnohem lépe domácí, kteří od začátku ohrožovali branku Wolfsburgu a tlačili se do šancí. Velkou příležitost si Sevilla vypracovala už v 9. minutě, když se na hranici malého vápna zjevil úplně volný Koundé, jenže jeho hlavička mířila přesně doprostřed brány a hosté měli štěstí.

Tlaku Sevilly však podlehli o čtyři minuty později. A opět k tomu vedlo špatné rozebrání hráčů ve vápně. Domácí se dostali do protiútoku po pravé straně, ze které poslal centr Ivan Rakitić a nikým nekrytý Joan Jordán pohodlně uklidil míč hlavou za záda bezmocného Pervana - 1:0.

Německý tým působil ohromně zaskočeně a tempo dál určovali aktivní domácí, kteří hosty točili vydařenými kombinacemi. Až kolem 30. minuty se začala hra alespoň trochu vyrovnávat a Vlci začali dělat Sevillským problémy ostrým presinkem. Do přestávky už ani jeden tým nic kloudného nevymyslel a ve druhé půli tak hosté dotahovali jednogólové manko.

Po výměně stran jsme sledovali vyrovnanou partii bez větší gólové příležitosti. Až v 74. minutě se do šance dostali domácí, kteří mohli navýšit své vedení. To by ale musel Montiel lépe mířit. Jeho pokus doprostřed brány Pervan zneškodnil.

Hosté následně mohutně prostřídali a na hřišti se objevil Lukebakio nebo Mbabu. Ani občerstvení Vlci však nedokázali pohnout s vývojem zápasu, naopak sedmé minutě nastavení ještě vítězství Sevilly pojistil Rafa Mir. Ten využil fantastické práce Ocampose, který jako nůž máslem prošel unavenou hostující obranou a svému spoluhráči naservíroval naprosto přesnou přihrávku, kterou Mir přetavil v druhý gól a upravil skóre na konečných 2:0.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
berliner

Jedeme Wolfsburg Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 - Nmecha

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Messiáš

Sevilla je v LM letos brutalne mdla. Tohle ale musi zvladnout

2:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Tohle je brutální skupina, kdo vyhraje poslední zápas tak určitě postoupí a ten kdo prohraje (třeba i první Lille) tak určitě nepostoupí.

Reagovat
Seydou Doumbia

dalo se to od této skupiny čekat pro mě je nejlepší, protože je nejvyrovnanější

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele