základní skupiny - skupina G, 4. kolo
02.11.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Jonathan Ikone (© AFP)

Lille slaví první výhru v Lize mistrů, venku přetlačilo Sevillu

Seville se ani na čtvrtý pokus nezdařilo urvat vítězství v hlavní fázi Ligy mistrů, ba co hůře pro ni, dokonce zaznamenala svou první porážku. Před vlastními fanoušky nestačila na Lille, které se naopak díky své premiérové výhře posunulo v tabulce skupiny G na druhou pozici. Španělský celek utkání načal dle vlastních představ, jenže ze standardu postupně ustupoval.

Domácí se propracovali do své první šance v 6. minutě. Acuňa rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, kde našel na bližší tyčce hlavičku Ocampose, jeho pokus ovšem skončil pouze nad bránou. V 15. minutě už se však argentinský záložník přece gólově prosadil. Střelu Rafy Mira stačil ještě gólman Grbič vyrazit, ale jenom k nohám svého soupeře, který lehce dorážel.

Sevilla pokračovala v útočné aktivitě i nadále, stále velký apetit vykazoval Ocampos, jenž se evidentně hodlal zapsat na listinu šutérů i podruhé, avšak ve 20. minutě nezakončoval nejlépe. Ve 25. minutě se nemohl prosadit z přímého volného kopu Suso, protože ani on neseřídil svá mířidla vůbec povedeně. Lille následně také přece začalo hrozit, a to zhruba po půlhodině hry.

Nejprve ve 34. minutě vyzkoušel připravenost brankáře Bounoua pravačkou Bamba, nicméně úplně zásadní potíže se zkrocením míče domácí muž v rukavicích neměl. Pomalu a jistě se pak blížil konec první půle, když do hry vstoupil videorozhodčí. Ten si všiml, že Delaney ve vlastní šestnáctce trefil rukou do obličeje Bambu, a rozhodčí Kovacs nařizoval pokutový kop.

K tomu se postavil David, a byť Bounou vystihl směr jeho exekuce, balónu v cestě do branky jednoduše nezabránil. LOSC jako by tento moment nakopl směrem kupředu a do obrátky se dokonce mohl ujmout vedení, za obranou se ocitl Ikoné, jenž upaloval sám na Bounoua, avšak merunu si ve finále zamotal pod nohy natolik, že nezacílil očekávaným, účelným způsobem.

Stejně dobře, jako hosté zakončili první dějství, vstoupili do toho druhého. V 51. minutě ještě Celik nasměroval míč do vzdálenější tyčky, balón se každopádně odrazil k Ikonému, který ho pohodlně doklepl za brankovou čáru. Sevilla se ve zbývajícím čase marně snažila o nějakou odpověď. Francouzský výběr působil v obraně velmi kompaktně a náskok udržel až do konce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
KingMaster13

3:1

Reagovat
Raul=Real

Sevilla nepostup z takejto skupiny!?

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to taky, s takovou hrou bude zázrak ukopat aspoň to 3. místo a odvrátit úplnou blamáž.

Reagovat
Ranoth

šulini

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele