základní skupiny - skupina G, 6. kolo
08.12.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Noah Okafor (© AFP)

Salzburg slaví historický postup do playoff Champions League

Jediný a zároveň vítězný gól utkání vstřelil v 50. minutě domácí Noah Okafor, který svůj tým posunul do jarní fáze Ligy mistrů, což je pro Salzburg fantastický úspěch! Na Sevillu čeká její oblíbená Evropská liga.

Hráči Salzburgu sice hráli na domácím hřišti, ovšem kvůli covidovým opatřením museli dnešní duel odehrát před prázdnými tribunami, což pochopitelně výrazně uškodilo atmosféře významného zápasu. Rakouskému celku stačila k postupu i remíza, naopak hostující Sevilla musela bezpodmínečně zvítězit.

A španělský tým také od úvodního hvizdu působil na hřišti velmi aktivně a soupeři míč příliš nepůjčoval. V 11. minutě měl první šanci utkání Jules Koundé, který se ve vápně dostal k centrovanému míči. Urostlý stoper však hlavičkou nemířil přesně. Hosté ale dál dominovali a kombinacemi se snažili překonat hustou obranu domácích. Salzburg naopak čekal na chybu soupeře, které by mohl využít k nebezpečnému brejku.

Hra však probíhala především kolem středového kruhu bez větších šancí a diváci u obrazovek nedostávali zrovna zajímavý fotbalový nášup. Z letargie je vytrhl až ve 32. minutě Luka Sučić, který se dostal ke střele na hranici vápna. Branku však o nějaký půl metr minul. Následně se tempo utkání přeci jen o něco zvedlo a do velké příležitosti se dostali také hosté a konkrétně Fernando, který hlavičkoval z pokutového území těsně vedle. Nepříliš záživný první poločas tak skončil remízou, jež vyhovovala rakouskému týmu.

To druhá půle měla docela jiné grády a už ve 48. minutě zvonila branková konstrukce po hlavičce Muníra. Velké štěstí pro domácí! A jak se říká: nedáš-dostaneš. Ve fotbale toto pravidlo platí obzvlášť, což předvedl v 50. minutě Noah Okafor. Ten byl na konci povedeného protiútoku a po přihrávce zleva od Adeyemiho přesně zacílil do horního rohu hostující brány.

V tu chvíli musela Sevilla všechno vrhnout do útoku. Její šance na obrat ovšem zkalil v 64. minutě její vlastní záložník Jordán, který byl po stáhnutí protihráče a následné žluté kartě po zásluze vyloučen. Sevilla se pak ještě sice snažila o vyrovnávací branku a poslala na hřiště mnoho čerstvých hráčů, jenže v deseti se už na nic nezmohla a v Salzburgu tak prohrála 0:1.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
T..oo..M

¡Vamos, mi Sevilla!

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2;0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ratusek

Mám dilema

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

i za EL budu rád, tak snad

Reagovat
Raul=Real

Sevilla

Reagovat
Selänne

Ty vole, oni trefí břevno a za minutu inkasují. To je fakt pech jako prase.

Reagovat
T..oo..M

Nepostoupit z takové skupiny.

To jako jdou zase vyhrál Evropskou ligu ?

Reagovat
smazaný uživatel

s tím jak jsme hráli, jsem rád, že jsme neskončili poslední...

Reagovat
T..oo..M

Viděl jsem první 4 zápasy skupiny, byla to bída. Chybí kvalitní hrot.

Reagovat
smazaný uživatel

En-Nesyri i Mir jsou fajn, Ocampos má docela smůlu, trefuje spíš konstrukci než síť. ale na to se nejde vymlouvat, holt předvedená hra na postup v LM nestačila. nevadí

Reagovat
T..oo..M

En-Nesyri bohužel letos sbírá spíš zranění než góly, k tomu se moc letos v LM nepředvedl s tím hloupým vyloučením v prvním zápase. Mir je asi v pohodě, ale spíš jako backup. Ocampose jsem žral v jeho první sezóně, ale taky šel relativně dost dolů. Mě tehdy hrozně mrzel odchod Ben Yeddera...

Ale tak Evropská liga je pohár Sevilly, tam nás snad nezklamou. Budeme doufat.

Reagovat
smazaný uživatel

jak říkáš, on taky dost chybí Navas jako podpora, aby do toho vápna něco lítalo. S Mirem souhlas. Lucas má ale fakt smůlu, co se koukám, tak dává většinu gólů z penalt, pač ze hry mu to tam nespadne. Jo, tak to mne taky, i Gameira jsem hrozně žral. Jasan, snad to nějak zvládnem a udržíme i dobrý místo v lize :)

Reagovat
Kixi Syhimour

Sevilla docela zklamání

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán dopadlo hůř

Reagovat
T..oo..M

Barcelona stejně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele