základní skupiny - skupina A, 3. kolo
19.10.2021 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Tuhá bitva v Parku princů: Messi se dvakrát trefil, PSG tak skolilo Lipsko

Paris Saint-Germain zůstalo na čele tabulky skupiny A o bod před Manchesterem City, doma totiž potvrdilo roli favorita a skolilo Lipsko. To je naopak stále usazené na dně průběžného pořadí bez jediného získaného bodu. Nutno podotknout, že hosté se za svůj výkon nemusejí stydět, misky vah převážil na stranu francouzského giganta až dvěma brankami Lionel Messi.

Domácí drželi více balón na svých kopačkách, tahle statistika ale byla v podstatě tou jedinou, kterou se jim podařilo ovládnout. Jejich protivník nepůsobil na hřišti nikterak hůře, natvrdo řečeno by utkání možná spíše slušela remíza. Jenže o tu se hosté připravili v podstatě svými chybami v poslední čtvrtině hry. Jako rozhodující se nakonec ukázala penalta ze 74. minuty.

Už teď je prakticky jasné, že svěřenci kouče Jesseho Marsche budou ve druhé polovině hlavní fáze Ligy mistrů usilovat především o třetí příčku ve skupině, byť matematicky mají možnost vecpat se ještě na první dvě pozice. Musejí ale opravdu začít sbírat body. Slušný herní projev, jaký ukázali v Paříži, na úspěch nestačil, může být však určitě dobrým příslibem do budoucna.

Zprvu se možná zdálo, že absence zraněného Neymara nebo i nadále suspendovaného Ángela Di Maríy nebude mít pro pařížskou ofenzívu žádný významný vliv, dostali se poměrně rychle do vedení, čím dál více se ovšem ukazovalo, že vypořádat se s aktivním presingem Die Roten Bullen bude představovat velký problém. Lipsko si vlastně vytvořilo asi i více gólových šancí.

V té první se ocitl ve 4. minutě Laimer, jenž zakončoval z blízkosti, jeho pokus přitom nestihl zastavit ani vracející se stoper Marquinhos, pro Pařížany však jedině dobře, že u tyčky zasáhl pohotový gólman Navas. Na druhé straně se PSG osmělilo v 7. minutě, a to prostřednictvím Draxlera, jeho střela z akrobatické pozice nicméně skončila pouze nad hostujícím břevnem.

André Silva ztratil v 9. minutě míč u soupeřova vápna, Les Parisiens podnikli rychlý výpad vpřed, během několika okamžiků Draxler uvolnil Mbappého, který svým typickým způsobem pronikl do nebezpečného prostoru a mezi nohama vracejícího se obránce Orbána zamířil svou pravačkou na bližší tyčku. Hosty ovšem tenhle moment nepoložil a hnali se za vyrovnáním.

K tomu se dopracovali ve 28. minutě. Již předtím André Silva párkrát obranu PSG pozlobil, tentokráte se dočkal přesného zdaru, to když se svými spoluhráči účelnou kombinací rozebrali soka, a následnou dlouhou přihrávku Angeliňa zužitkoval pohotově na zadní tyči. Tři minuty před obrátkou mohl ještě Nkunku rozradostnit Lipsko, avšak zacílil pouze těsně vedle branky.

Ani ve druhém poločase nepůsobilo mužstvo trenéra Mauricia Pochettina tím nejpůsobivějším dojmem, čehož nakonec Lipsko využilo ku prospěchu svému. V 57. minutě Angeliňo jemným obloučkem poslal merunu do pokutového území, kam si na hranici ofsajdu naběhl Mukiele, a ten z vyloženého postavení snadno přelstil Navase. Těsný náskok však saský výběr neudržel.

V 67. minutě Hakimí zatlačil ve středu pole na Adamse, tomu balón utekl z kopačky, Mbappé dlouho nepřemýšlel a zaútočil, přihrávkou vyzval Messiho, který nasměroval míč zprvu pouze do tyčky, Argentinec se ale protlačil k dorážce a lehce zaúřadoval. Klíčový moment pak přišel na řadu zhruba čtvrthodinku před koncem duelu. PSG dopomohla k zisku třech bodů penalta.

Mbappé dostal na levé straně příliš prostoru, v šestnáctce do něj strčil bránící Simakan a sudí Guida, možná trochu přísně, ukázal na bílý puntík. Messi poté skóroval chytrým dloubáčkem. V závěru ještě mohli domácí svou výhru připojistit, Hakimího podrazil ve vlastním vápně bek Gvardiol, avšak Mbappé jako exekutor trestuhodně selhal a vypálil jenom vysoko nad bránu.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (69)

Přidat komentář
Bastaron

4:2

Reagovat
berliner

Tady fandim Leipzigu ale hostum moc neverim tak dejte aspon 1 Gol Tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Paredes červená

Reagovat
Seydou Doumbia

Bohužel hned zraněn tak snad erera

Reagovat
naheCZ

Proč jsou od sebe jednotlivé řady v sestavách oddělené středníkem a ne klasicky pomlčkou?

Reagovat
Remt

Z toho taky nebudu spát

Reagovat
bayern987

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Elmas

Reagovat
John Obi Mikel

0:2, překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

krásně Angelino

Reagovat
mithro

to PSG ma teda skvelu sezonu

Reagovat
Ranoth

PSG je ako United, silny tim na papieri ale trenuju ich telocvikari co ani nevedia co maju hrat

Reagovat
mithro

pariz ma ale aj zalohu

Reagovat
patas92

Moc to nevypadá

Reagovat
jsemdement

no hlavne velky stesti

Reagovat
Seydou Doumbia

PSG má zálohu

Reagovat
smazaný uživatel

Leo

Reagovat
thewall

Simulant Mbappe

Reagovat
smazaný uživatel

krásná panenka

Reagovat
rozirozi3

To je skvělý jak se tomu PSG připískává

Reagovat
ttopi

Já ti nevim no. Nataženýma rukama se po někom takhle ohánět, kdo ti navíc utíká, to asi bude penalta.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu, jasná penalta. Když obránce neumí hrát bez rukou, tak ať jde hrát házenou nebo basket.

Reagovat
Kily8

Reagovat
mistr129

nevím za co by lidi chtěli penaltu, když ne tohle

Reagovat
Kily8

Reagovat
Greny

Pokud pak budeš v zápase pískat i když se budou hráči při standardkach při rozbíhání strkat tak ano

Reagovat
patas92

Tohle s klasickým strkáním nemělo nic společného

Reagovat
marke7

Chramosta approved.

Reagovat
Diskostu

PSG riadne tlačene ....ubohosť...

Reagovat
vceradnesazitra

Když Messi nemůže, tak sudí pomůže

Reagovat
smazaný uživatel

to je vůl, mohl nechat Messimu hattrick

Reagovat
Switchback

Mbappé až na tu penaltu výbornej, to samé Verratti

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas som nepozeral, ale preco kopal penaltu ten cierny curak a nie Messi so sancou na hattrick?

Reagovat
ttopi

Protože Messi nehoní hat-tricky, na to jsou jiní. Navíc Mbappe mu tu první vybojovanou nechal, tak si to kluci vrátili. I o tom je týmovej sport.

Reagovat
Diskostu

ja sa čudujem prečo aj prvú nekopal Mbappe...

Reagovat
ttopi

Důvod jsme mohli vidět na konci zápasu

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kily8

Lebo toto nie je Barcelona, tu ide o tím, aby boli všetci hráči v pohode a nie nahánanie individuálnych štatistík, na úkor kolektívu. V protiklade k tomuto, legendárna Enriqeho odpoveď, na otázku(keď Messi zahodil tretiu penaltu v rade): koľko musí Messi nepremeniť penált, aby ju kopal Neymar: "Je jedno koľko penált Leo zahodí, vždy bude kopať penalty on. Bolo to po tom, čo to mal nahnuté, keď vystriedal Messiho a mal namále....

Reagovat
Banikovec7

Protoze Messi tohle nedelal uz v Barcelone, ze pri moznosti hattricku prenechal penaltu spoluhraci

Reagovat
drussbarb

Ty ten fotbal moc nesleduješ, co?

Reagovat
Kily8

je ťažké dikutovať s fejsbukovým fanatikom, z ktorého nevylezie žiadny názor, žiadna, štatistika, žiadny argument, iba klapky na očiach a viera v modlu. Keby sme sa stretli naživo a diskutovali bez googlu, čudoval by si sa a pochybujem, že poznáš niekoho, kto má v hlave toľko faktov a detailov. Ja som robil podrobný rozbor hry Barcelony z rôznymi štatistikami, dal som niekoľko DLHODOBýCH čísiel, opakujem fakty a uctievači sa išli posrať, výhovorky nemali konca kraja. Lenže fejsbukár dá smajlíka, dá link na skills na youtube, potom si to dá odobriť v bubline a začne písať o nemonečnom zástupe slabých Messihio spoluhráčov a najslabších tréneroch na svete, ktorých angažovala Barca... A samozrejme fejsbukár vie najlepšie, koho by kúpil, koho by postavil, kto by najlepšie trénoval Barcu(Xavi), vie to lepšie, ako celé odborné tímy Barcelony, všetci skauti....

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi cringe curak ty skaute

Reagovat
Mercury

Wtf? Vzdyz Messi xkrat prenechaval penaltu v Barce v obdobne situaci, kdy utocil na hattrick. Pamatuju si na to dobre u Ibrahimovice, Neymara, Suareze nebo Griezmanna. Tvoje puvodni premisa tim tedy zcela pada a ten zbytek je fakt trochu cringe jak pise kolega.

Reagovat
drussbarb

Ultimátní .... argumentující na Bureše

Reagovat
letitfly

Je nám ctí, že s tebou můžeme diskutovat

Reagovat
ttopi

Ach jo. Tvůj komentář by dával smysl, kdyby Messi v Barceloně neudělal přesně to, že když mohl dát hat-trick, tak to přesto nechal kopat Suareze. Takhle ses akorát ztrapnil

Reagovat
roman1978

Ten idiot se ztrapnuje pořád

Reagovat
Reggie

Reagovat
Benfica

Messi

Reagovat
marke7

PSG je banda prumeraku, vedené trenérem prumerakem.

Jediní, co tam ještě kromě Messiho, mají nějakou herní inteligenci, jsou Mbappe a Veratti. Neymar ten už může jít do důchodu.

Ten jejich přechod z obrany do útoku je delší, jak telenovela.

Reagovat
Rox

Pořád má Leo k sobě o dva 2-3 hráče víc než v Barceloně, což Leovi stačí. Letos tu LM můžou dát. Bohužel PSG je opravdu bez trenéra, žádný systém, nic.

Reagovat
Kily8

Ty vole, tie reči s pod Barci sa presunú sem . PSG hralo posledné 2 roky finále a semifinále LM, bez Messiho tento rok nestratilo ani bod, všetky zápasy, v ktorých nevyhrali, hral Messi. Už prestante s touto demagógiou. Dajte si na fejsbuk nejakú bublinu Messi fanatik a píšte to tam. PSG vyradilo bez Messiho Bayern, Barcu, Man. United(v skupine), Dortmund... a to ešte prišli Hakimi, Mendes, Donaruma, Wijnaldum, uzdravili sa ďalší hráči, tak nepíšte zase nezmysli, že PSG nemá kvlitných hráčov a všetko je zásluha Messiho

Reagovat
berliner

Ja si myslim ze Messi je nejprecenovanejsi hrac v historii fotbalu vzdyt v Barcelone mezi temi hvezdami by se prosadil skoro kazdy

Reagovat
Kily8

Netreba ísť do extrémov. Messi je individuálne fantstický hráč, samozrejme pár "maličkostí", ktoré vyžaduje moderný futbal(a nie je to vidieť u fejsbukárov v skills), by mohol mať lepšie. Ale títo je uctievači, ktorí čokoľvek sa udeje, ešte aj zahodené šance, penalty, stratené lopty dajú za vinu slabým spoluhráčom. Kto nikdy nevidel futbal a prečíta si komentáre pod Barcou, tak by si myslel, že Dembelé, Coutinho, Suarez, Griezmann, De Jong, už aj Hakimi, Marquinos, Geye sú najslabší futbalisti na svete, ktorých jedinou úlohou je kaziť Messiho genialitu.....a potom sa dostaneš do inej reality, kde sú Coutinho, Griezmann, Suarez, Hakimi, Marquinos vynikajúci hráči v iných veľkokluboch....

Reagovat
berliner

Reagovat
drussbarb

Ještě si nakonec dejte pusu

Reagovat
smazaný uživatel

Úplný Kaiser s Lábusem ti dva. Zasmál jsem se.

Reagovat
$dolar$

PSG hraje tragicky.

Reagovat
smazaný uživatel

GOAT 123. gol :)

Reagovat
Csaplárova past

Ti šupáci z PSG celou sezónu vyhrávají o gól. Gól v závěru nebo penalta

Reagovat
ADM

Skúsení tím presne vie ako hrať, aby vyhral.

Reagovat
smazaný uživatel

Goat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele