základní skupiny - skupina F, 2. kolo
29.09.2021 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Alex Telles (© AFP)

Ronaldo v nastavení rozhodl o výhře Manchesteru nad Villarrealem

Manchester United se pomstil za porážku v květnovém finále Evropské ligy a Villarreal v rovném a ofenzivně laděném utkání přetlačil 2:1. Dlouho to vypadalo na remízu, než se v nastavení trefil Cristiano Ronaldo. Žlutá ponorka může litovat zahozených šancí zejména v průběhu prvního poločasu.

Repríza posledního finále Evropské ligy nabídla na Old Trafford ofenzivní podívanou plnou šancí. Villarreal spálil v prvním poločase velké množství příležitostí a toho mohl jenom litovat. Úvodní minuty sice patřily Manchesteru, nicméně už v 7. minutě prověřil brankáře De Geu tvrdou střelou Danjuma. Na druhé straně si hledal prostor k hlavičce Ronaldo a branku přestřelil. Villarreal byl postupem času čím dál nebezpečnější a po další skvělé práci Danjumy pálil Alcácer a De Gea musel znovu do akce. Následně po nacvičeném signálu při rohovém kopu těsně přestřelil branku Alberto Moreno a do třetice pak Alcácer nepotrestal zaváhání Varana. Žlutá ponorka činila svými rychlými přechody do útoku domácím obrovské problémy a ti mohli děkovat pozornému De Geovi, že byl stav nadále 0:0. Pochopitelně i Manchester měl při své kvalitě nějaké šance a po portugalské spolupráci Bruna Fernandese s Ronaldem nezakončil druhý jmenovaný ideálně.

Ve 43. minutě pořádně vystrašil hostující příznivce Alberto Moreno, který si ve snaze zabránit hrozícímu nebezpečí málem vstřelil vlastní gól. První poločas tím ještě nekončil a Villarreal znovu založil rychlý útok, přičemž zakončení Yeremiho Piny skončilo na výtečném De Geovi. Výkon Villarrealu určitě potěšil trenéra Unaiho Emeryho, ten však stejně jako fanoušci litoval velkého množství neproměněných šancí.

Obraz hry se na začátku druhé půle nezměnil a Villarreal se v 52. minutě konečně dočkal zaslouženého vedení. Dalot nezachytil balón, natož náběh Danjumy a následný centr usměrnil do sítě Paco Alcácer.

Manchester United musel přidat a o odpověď se pokusil nepřesným pokusem Bruno Fernandes. Přesně po hodině hry se zaplněný Old Trafford dočkal. Bruno Fernandes při standardce přenesl balón na opačný roh vápna a volej Alexe Tellese zapadla neomylně k tyči. Rudí ďáblové mohli vzápětí dokonat obrat, ale Jadon Sancho nechal jen vyniknout brankáře Rulliho. Trenéři Solskjaer a Emery nasadili do hry čerstvé síly a především pro Manchester nebyl stav 1:1 vyhovující. Ve druhém poločase také začal trávník na Old Trafford zkrápět vydatný déšť, na který jsou domácí přeci jenom zvyklejší. V 79. minutě měli domácí obrovskou šanci a po centru Greenwooda netrefil odkrytou branku střídající Edinson Cavani. Chvíli na to dostával Rulliho pod velký tlak presující Ronaldo, ale Španělé stále drželi nerozhodný stav.

I Villarreal měl na kopačkách rozhodnutí. De Gea byl po střele z šestnáctky donucen k dalšímu zákroku a navíc lapil v nepřehledném závaru i dorážku Diy. Rezervní sudí nastavil pět minut a během nich Manchester vrhl síly do posledního útoku. McTominay střílel z voleje do náruče Rulliho a za chvíli Ronaldův střílený centr zasáhl Lingard a opět rozhodl zákrok brankáře. Žlutá ponorka byla na Old Trafford velice blízko cenné remíze, ale bod nakonec nezískala. Fredův centr Ronaldo sklepl Lingardovi, ten se ke střele nedostal, ovšem balón se po odrazu vrátil k hvězdnému Portugalci a jeho zakončení z úhlu skončilo v síti! Manchester United pomstil porážku ve finále Evropské ligy a ve skupině F získal první vítězství.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (459)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele