základní skupiny - skupina F, 3. kolo
20.10.2021 21:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Marcus Rashford (© AFP)

Manchester United proti Atalantě otočil výsledek, opět rozhodl Ronaldo

Na Old Trafford se hrál parádní fotbal. Atalanta vedla na půdě Manchesteru už o dva góly, jenomže domácí to nezabalili a po změně stran třemi góly výsledek otočili. "Csaplárovu" past dokonal z pohledu hostů vítěznou brankou Cristiano Ronaldo. Rudí ďáblové se po výsledku 3:2 posouvají do čela skupiny F.

Manchester United chtěl začít aktivně, jenomže úvod utkání nezvládl. Po čtvrthodině hry Muriel podržel balón, předložil ho do běhu Zappacostovi a jeho přihrávku na hraně ofsajdu proměnil před brankou Mario Pašalić. To byl pro Atalantu snový začátek. Ole Gunnar Solskjaer takový průběh nečekal a jeho pozice se na lavičce United ještě zhoršila.

Domácí mohl o chvíli později spasit Fred, který se dostal po Ronaldově dloubáku k zakončení a Musso vytáhl fantastický zákrok. Manchesteru to směrem dopředu moc nešlo, byť se největší hvězda Cristiano Ronaldo snažil jak mohl. Výborně si v defenzívě Atalanty počínal turecký stoper Demiral.

A byl to právě on, kdo ve 29. minutě zvýšil už na 2:0 pro Atalantu. Rudí ďáblové neuhlídali rohový kop a Demiral hlavou pohodlně překonal De Geu. Zaplněný Old Trafford nevěřil vlastním očím, domácí prohrávali po půlhodině hry s italským mužstvem už o dva góly. Teprve v závěru prvního poločasu měli United velké příležitosti. Nejprve spálil další tutovku ve 44. minutě Fred, když ve středu vápna trestuhodně netrefil branku. V nastaveném čase pak poprvé chyboval Demiral a Rashford, který se zjevil za obranou Orobici, orazítkoval břevno.

Manažer Solskjaer měl o přestávce o čem přemýšlet, ale k žádné změně nakonec nesáhl. Na druhé straně Gian Pier Gasperini střídal musel a zraněného Demirala nahradil Lovato. Čerstvý obránce naskočil doslova do rozjetého vlaku, protože Manchester začal druhou půli náporem. Po perfektním pasu Fernandese střílel Ronaldo a Musso opět skvěle zasáhl. S dorážkou ještě přispěchal Rashford, ale branku vůbec netrefil.

Snaha Manchesteru nakonec ke kontaktní brance vedla. V 53. minutě chybovala Atalanta v rozehrávce, následně Manchester rychle přešel do útoku a Rashford technickou střelou k tyči snížil. "Divadlo snů" se mohlo těšit na drama.

O tři minuty později Lovato fauloval Ronalda a Portugalec z přímáku minul branku. Atalanta přestala stíhat a poté, co se po centru Greenwooda natlačil k balónu McTominay, zachránila Mussa tyčka. Obrana Bergamaschi si na chvíli odpočinula, když zkusil střelecké štěstí ze střední vzdálenosti Maehle a De Gea nemusel zasahovat.

Čtvrthodinu před koncem mohla Atalanta vstřelit pojistku, Zapatovu střelu zlikvidoval De Gea a brankář United si poradil i s následnou dorážkou. To byl klíčový moment, protože zanedlouho se domácí konečně dočkali vyrovnání. Centr z pravé strany propadl k nohám Harryho Maguira a ten poslal balón do sítě - 2:2.

V 80. minutě mohl dokonat obrat Bruno Fernandes, ale toho skvěle vychytal Musso. Přímák Ronalda zase zablokovala italská defenzíva. Každopádně tlak Manchesteru byl neúprosný a k obratu skutečně vedl. Shaw načechral balón na Ronalda a jeho hlavička strhla vedení na stranu domácích.

Najednou to byla Atalanta, kdo musel za každou cenu útočit. Hosté si dokázali v šestnáctce domácích vytvořit závar, ale k přímému zakončení už nedošlo. Rezervní sudí nastavil ještě čtyři minuty, ale během nich si to Manchester pohlídal.

Autor: Ondřej Linhart / o2tv.com, uefa.com

Komentáře (628)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele